Отношенията с майка ми

• 8 641
  • 239
  •   1
Отговори
# 60
Какви глупости прочетох, Боже мой! Чак на психолог пращат авторката. За какво? Тя има нужда да усеща, че има в лицето на майка си човек зад гърба си, на който може да разчита при нужда, да усеща, че някой е загрижен за нея. И моята майка не ми отгледа детето, но когато трябваше да ми направят лазер на очите, а бях бременна, тя се притече да ми помага. Когато ме изведоха от залата за секциото, първия човек, когото видях, беше майка ми. Когато трябваше да оставя новороденото си бебе и отново да ида на лазер, майка ми го гледаше, докато ние с мъжа ми ходехме по лекари и после се възстановявах. Винаги съм знаела, че майка ми ще се притече на помощ, нищо, че не висеше по цял ден у нас. Това усещане й липсва на авторката, да знае, че майка и я мисли и се интересува от нея и детето й. Това дава сили.

# 61
И какво, да намерим нова майка ли? Нейната не е такава и няма никакъв смисъл да обясняваш твоята колко е жертвоготовна. Всеки трябва да се научи да се справя с наличното, що се отнася до нещо, което не може да промени.

# 62
За мен не е нормално това отношение на майката.

Според мен майката на авторката скучае и си е намерила някакви забавления в нета - разни хора, с които да си общува. Към момента са много актуални зарибявките на по-възрастни жени от разни подозрителни субекти в социалните мрежи. Най-често с цел измама.

Авторката да провери с кого си общува толкова усърдно майка й в социалните мрежи и ако трябва - да вземе мерки.

И моята все ми казваше, че просто се забавлява в чата, докато не й показах черно на бяло статии за измамниците - с някои си пишеше и тя /буквално същите от статиите/. Много пъти се случи да й поискат и пари поради различни причини.

Ето някои статии за тези измами:
https://www.flagman.bg/article/309646

https://pronewsdobrich.bg/obeshtay-mi-lyubov!-romantichen-izmamnik-masovo-atakuva-vav-feysbuk-zheni-ot-dobrich-p231985

# 63
Вече има и изгорели българки, пратили на влюбени "известни" пари. Като една французойка, която се развела и поделеното имущество  около 800 хил евро пратила на "Брад Рит" да се лекува ,че му замразени сметките , Анджи го съди. Като го видяла с гаджето, разбрала и е в институция за лечение, толкова се стреснала. Стане ли дума за пари - червена ракета.
 Социалните мрежи са капан.  Тук си говорим, запълваме липси някои от нас или се забавляват други , но пари не си искаме.
 Психологическа подкрепа от най-близкия ти  е важна, остави другото.

# 64
Разбира се - ако една жена не е всеотдайна баба и не гледа внучето, а цъка на телефона, то тя е жадна за внимание от финансови измамници Simple Smile Хахахах - честно, оправихте ми деня Simple Smile Не че няма такива случаи. Ама веднага да се обясни, че жената задължително е в подли схеми с изнудвачи... малко в повече ми идва.

Тези, които готвят, помагат и гледат малки внучета, дали са застраховани срещу подли нигерийци Simple Smile

# 65
Разбира се - ако една жена не е всеотдайна баба и не гледа внучето, а цъка на телефона, то тя е жадна за внимание от финансови измамници Simple Smile Хахахах - честно, оправихте ми деня Simple Smile Не че няма такива случаи. Ама веднага да се обясни, че жената задължително е в подли схеми с изнудвачи... малко в повече ми идва.

Тези, които готвят, помагат и гледат малки внучета, дали са застраховани срещу подли нигерийци Simple Smile

Може и да изглежда смешно и невъзможно да се случи, но на практика в момента е много разпространено.
Нищо не пречи авторката да провери тази вероятност, за безопасност на цялото семейство.

# 66
То се знае, че по хората ходи. Обаче просто ми стана смешно как излезе като довод. Именно че може да се хване всяка жена, пък дори и всеотдайната баба примерно Simple Smile

Май жените, които са се хванали на тази въдица, трудно се разубеждават...

# 67
Никъде не прочетох, че авторката иска майка й да й готви. Обяснява, че майката не идва дори на вечеря, защото си рови в телефона, не иска да опознае внучето си, и никога не е била истински родител и подкрепа за дъщеря си. Това са съвсем различни неща от ''тя не готви, не чисти''.

# 68

Не им остават ресурси за подли нигерийци на грижовните баби. Малко ли баби и дядовци има които вечно дават пари на младото семейство, гледат внуците постоянно, даже имам позната, чието първо дете го пратиха при бабата и дядото да живее в друго населено място, съвсем не толкова близко за чести посещения, там да ходи на градина и после на училище, защото тя роди второ и не можела и с двете да се оправя.

# 69
Е това е един умен и хитър начин всичко да си остане в семейството. Освен онлайн флиртове, няма да има време дори за кафе с някой съсед. Евала Simple Smile

# 70
  • София
Авторке, майка ти е такава, явно и цял живот е била такава. Свикнала е някой да ѝ е на разположение и в услуга, опитала се е да те моделира да си ѝ в услуга и в известна степен е успяла.
Лекарски суеверия са, ама моята гинеколожка изгони майка ми от раждането (майка ми е лекар), защото било на лош късмет и винаги нещо се обърквало, като има наблизо майка Grinning. Приеми, че майка ти е знаела тези суеверия и не е искала да ти навреди, казано в кръга на шегата, разбира се.

Аз разбирам какво ти тежи - уж идва да се видите, но е нон стоп в телефона. Няма общуване, няма предложение за помощ, колкото да усетиш грижа, никакъв интерес към внучето - честно, много ме впечатли, че вместо да остане с детето за 30 мин да идеш до магазина, ти трябва да поемеш целия катун около бебе на годинка и малко. В същото време, ако тя е наумила нещо, ти трябва да стотната да се завъртиш на пета и да угодиш, защото иначе следва кръвна обида. Може би е самотна, може би чувства празнота, не зная, но ако продължавате в същия дух на теб ще прикипи и ще я чакат още по-тежки старини.

Зная, че имаме синовен дълг към остарелите си родители, но ... грижата може да е от сърце, с желание да ги накараме да се усмихнат и да осмислим дните им, а може и по-формални - да позатистим, да им сготвим някаква храна, но да не им отделим време да си поговорим и да се погрижим и емоционално. Второто често се случва като следствие на такова отношение и много натрупано огорчение в едно дете, делено, необичано, наранено.

# 71
Авторке, моята майка е 90% същата. Откакто се роди дъщеря ми, аз и жена ми гледаме детето на 100% - противници сме да ни го гледа друг. Който иска да я види, е добре дошъл, както и ние ходим - според това кога и как се стикосаме - бабите и дядовците не се налага да гледат бебето или да вършат каквато и да е домакинска работа, а могат да се насладят на малката.
Майката на жена ми идва често - в седмицата по няколко пъти, освен ако не е възпрепятствана - в момента е на море, например. Моята майка, за 6 месеца, е видяла внучето си 4 пъти... На жена ми й е по-кофти, и от гледна точка, че бебето няма винаги да е бебе, и в един момент не е изключено да има въпрос от сорта на "Баба Х защо не ме вижда колкото баба У? Да не ме обича по-малко?"
Аз приемам нещата така - доволен съм, че бебето си го гледаме ние, НИКОЙ не ни се налага. Те, като роднини, имат пълното право да виждат детето, никой не сме спряли. Това кой колко ще я вижда, и дали и колко ще я обича, не зависи от мен/нас. Ние детето няма да го настройваме против когото и да било, пък то за себе си ще си създаде образ и мнение. Аз също не съм видял еднаква обич/отношение от моите баби и дядовци, това са нещата от живота.
По въпроса за токсичността - слагай граници! Моята майка имаше период, в който прекали с досаждането/навлизането в личното ми пространство, докато жена ми беше още бременна и се усетих, че стреса ми идва в повече - спрях да общувам с майка си за 1 месец. Имаше втори случай, за 2 седмици я орязах. От тогава, уважава и знае, че когато и ако ми кипне, режа.

# 72
Нормално е да се чувстваш пренебрегната. Кой още може да ти помогне, ако не роднини, и най-вече - в лицето на майка ти. Гледането на деца върви по женска линия. Но какво да се прави?!
Само, че след време да не се окаже, че майка ти разчита на тебе на стари години. То май това е много често срещан случай.
Тогава ти ще се правиш на разсеяна. ( Ако не ти е жал за нея.)

# 73
Тоест, ако една майка не си гледа внучетата и не помага, редно е да бъде зарязана на стари години... мислите ли, преди да ги пишете тези неща..?

# 74
Хората не са еднакви. Едни теглят къса клечка според общата гледна точка.
Като възрастни трябва да приемаме нещата, които не може да променим и не зависят от нас.
Идеята за психолог изобщо не е лоша, не защото е проблемна авторката, а защото има травми, които я терзаят. В дългосрочен план това би й било от полза и евентуално да приеме майка си такава каквато е без претенции.
Освен това в живота винаги може и по-зле.
Тоест, ако една майка не си гледа внучетата и не помага, редно е да бъде зарязана на стари години... мислите ли, преди да ги пишете тези неща..?
нали!?

Общи условия

Активация на акаунт