Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 9 880
  • 145
  •   1
Отговори
# 105
Пенкоман, да ти кажа емблемата на Планекс к-с Панорама след 20г е в окаяно състояние, а там се купуваше с препоръки и т.н. Правиха ремонти, но си личи, че е стара сградата

# 106
  • Варна
Казах има шанс, не че е сигурно. А,  някои хора и с пари не знаят какво да направят. Виждал съм пластмасова душкабина с изтърбушен под в почти чисто нова къща на човек със строителен бизнес, който си е правил къщата за себе си и уж разбира от тези неща и пари има достатъчно.

# 107
Покрай търсенето на имоти, смело ще кажа, че масовото НС, на възраст 10+ години, достойно се конкурира със старо строителство на 40+ години.. Да не кажа, че първото изглежда амортизирано и калпаво, а второто по-скоро вехто.

# 108
Пенко, за кой комплекс са ти казали 35-та година?? Да не е за Либра или това чудо на Галата?

А кой е Панорама? Водиха ме преди години в едно малко блокче с басейн във Виница, май бяха всъщност две малки блокчета. Това ли е Панорама на Планекс? Много беше добре, не купих това, което ми показаха, иначе си беше супер и имаше морска гледка още от нисък първи етаж.

# 109
  • Варна
Бих споделил ако съм 100% сигурен, но си мисля, че служителката просто се изпусна, а може би нещо реши да се майтапи или гаври, та не съм много сигурен. Но, реално като знам ФГ предварителните договори са края на 2019, а разрешението за ползване началото на 2024та, а етап 2 2025-та, та това са 5г. за е1 като го сложим от момента в който се даваха депозити лятото, така че хич не ми изглежда невъзможно нещо по-голямо да отнеме и 10г.

За мен такива проекти са загубена кауза. Ще чакам аз 100г., ще завися от кефа на 1000 човека. Няма нужда. Ако знаеш какво правиш и го правиш сам с парцел може и за 12 месеца да си готов, той живота си тече, 5г. са си един голям процент от живота на човек да седи да чака, да си чопли носа и да има да се случват 1000 глупости междувременно.

# 110
Панорама на Планекс са занемарените блокчетата в нещо като затворен комплекс над Кауфланд.
Ако двете блокчета с басейна са под Виница, сега само висок етаж има гледка и всичко е презастроено вече.

И аз съм забелязал, че след десетина години сградите са видимо амортизирани. Това според мен се дължи единствено и само на ползвателите,защото общите части не се приемат като свои , а като чужди.  
Но се забелязват единични случаи, когато се приемат като свои и на никой друг,например като си паркираш колата пред входа и пречиш на всички, или си зарежеш стария хладилник на етажа, или цяла фамилия си държи миризливите обувки и чехли пред входната врата на апартамента.

# 111
  • Варна
Народа беше културен, когато културата беше държавна политика и той не бе оставен сам на себе си. По тия географски ширини е така. Няма какво да се лъжем. Действително са свини голяма част от хората, ми те не са наясно дори, че за да влязат в Лидл трябва да изчакат отсрещния да излезе, инак не става. НО, и за материали не се внимава. Може ли да сложиш в общи части бели порести плочки ??? ( сграда на Явор АД ), това нещо за да изглежда добре трябва всеки ден с химически материали да се почиства. Масово мисълта на отговорни лица не надвишава капацитета на чистач на ушна кал по улиците на Делхи.

# 112
.... защото алчността у българина (разбирай, в частност на физическите лица, собственици на строителни фирми) е безгранична, и защото разпореждат  (на т.нар. "отговорни лица") да се слагат и да се влагат най - евтините и най - некачествени материали, които съществуват на тоя пазар.

# 113
Не е от алчността,ама...

# 114
Че нещата са комплексни е ясно, но
Скрит текст:
всеки, който поне един - два пъти е виждал (например) Председателя на общинския съвет и един - два пъти го е слушал как и какво говори, може да си подреди по важност от кое е Sunglasses

# 115
В България няма частна собственост и затова всеки,на когото му се отвори възможност,гледа да се обогати колкото е възможно повече,защото утре може да няма тази възможност...

# 116
Здравейте, дали някой има представа какво се случва с Лайтхаус Голф енд Спа, комплекса с голф игрищата. Продават се къщи по 80-90 хил. евро. Ясно е че има такса поддръжка и не на всеки му харесва, но не вярвам това да е единствената причина, а се продават много имоти, с различна квадратура, т.е прилича на разпродаване и то на прекалено ниски цени, дали някой е запознат? Има информация, че всъщност фирмата, която е строила е фалирала, още през 2020, но като цяло комплекса си функционира,  и ако тези имоти са на вторичен пазар и имат нотариални актове, пак е малко странно да са на толкова ниски цени, освен ако има някаква уловка.

# 117
В България няма частна собственост и затова всеки,на когото му се отвори възможност,гледа да се обогати колкото е възможно повече,защото утре може да няма тази възможност...

Интересно ми е каква логика си си измислил, че обясняваш че нямало частна собственост?

# 118

Интересно ми е каква логика си си измислил, че обясняваш че нямало частна собственост?
Виж какво стана с Васил Божков-Черепа...

# 119
Попадна ми тази обява, https://www.imot.bg/obiava-1d175820562464627-prodava-chetiristae … rna-vazrazhdane-4
Тази кула за къде е гласят ?

Общи условия

Активация на акаунт