Как да съхраня събрани пари на децата

• 5 119
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Не, не. Ставаше въпрос за пари, получени като подарък за празник.

# 61
  • Melmak
Ставаше дума за пари от празници. Ако са повече и детето няма особени нужди, разбирам да се заделят. Догодина може да иска колело, някаква техника, нещо, според възрастта му.

Преживявания винаги са добре дошли, по мое мнение, гледам, че е модерно Зоосафари във Фазано. Аз исках да ходя като бяхме в Бари без даже да имаме деца. 😁😁😁

# 62
И аз искам Мазерати, ама мъжо каза не си толкова Лъки, няма пари за Мазерати.
Да седна да се тръшкам ли?

# 63
Аа, като пари от празници може би и аз бих ги заделила за нещо по-голямо след време. Да знае, че има събрани пари и примерно, ако иска Iphone или там, каквото е, да знае, че като му се купи и вече.няма да има пари или ще намалеят. Да учи стойността на парите и че не всичко идва ей така лесно.

# 64
Добре де, тези, които не събирате парите, как ги ползвате? За дрехи, храна, за какво ги харчите? Защото това са си задължения на родителите, да подсигурят базовите потребности.

# 65
  • София
Конкретно парите от празници стоят при нас и децата казват какво искат с тях, преценяваме дали трябва да додадем и си ги ползват. Купували сме с такива пари ново колело, плащали сме специфичен образователен курс, спортен лагер, купували сме по-скъпи телефони, дрехи от определени марки и др. Така и децата, и далите парите роднини са били наясно, че точно това е подаръкът.

# 66
  • Mediterraneo
Не ми е хрумвало да им събирам парите от празници. Винаги са били изхарчвани за тях. В началото като малки- за глезотии, преживявания, или са били дадени за точно определено нещо от някоя баба. Като по- големи, разбирай от 7-8 години нагоре, сами си определят за какво да си ги харчат.
Малката има РД в средата на януари, та след Коледа и РД се озовава с хубава сума. Една година я беше похарчила само за глупости за отрицателно време, нейна си работа. Но се опари след тази случка и вече често й се задържат парите по 5-6 месеца, ако не си купи нещо скъпо и необходимо в момента( слушалки, геймърска мишка и пр).

# 67
Става дума за малко по-големи суми, които нито е адекватно да се харчат на момента, нито да бъдат в ръцете на децата. Особено в диапазона 0-3 години, когато основните желания са супа, кестени и някой червей. Нужните "големи неща" са осигурени от родителите преди това, множество играчки са постъпили от други роднини за съответния празник и просто дадената сума остава. Какво ще направи едно две-три-десет годишно дете с, примерно, 2000 лв.?

# 68
Точно за пари на малки деца става дума. До към първи клас. Те не могат да боравят с пари, камо ли сами да решават какво да се купи.
Как едно бебе ще си ползва парите?
За такива пари говорим, не до пълнолетие.

# 69
  • София
Да ви имам роднините, където подаряват такива суми. До момента винаги са ни давали нещо за детето(играчка, дрешка).

# 70
Да ви имам роднините, където подаряват такива суми. До момента винаги са ни давали нещо за детето(играчка, дрешка).

Сигурно е още малко. С времето играчките се трупат, децата започват да имат предпочитания към цветове, стилове за дрехите и т.н., тогава или се питат родителите, или като най-чист вариант се дават пари, за да си купи детето нещо наистина желано, а не такова, което ще отиде с етикета в кофата.

# 71
  • София

Сигурно е още малко. С времето играчките се трупат, децата започват да имат предпочитания към цветове, стилове за дрехите и т.н., тогава или се питат родителите, или като най-чист вариант се дават пари, за да си купи детето нещо наистина желано, а не такова, което ще отиде с етикета в кофата.
Доколкото разбрах последните мнения говорят за малки деца-бебета и парите какво да ги правели, защото децата били малки и неможели да кажат какво искат. За някакви 200-300лв има ли смисъл от злато и тем подобни инвестиции. Ако са 2000-3000лв е тогава да им имам роднините.

# 72
  • Mediterraneo
Това имах предвид и аз. Суми от порядъка на 2000 лв никога не са им били подарявани, та да ги мисля.

# 73

Доколкото разбрах последните мнения говорят за малки деца-бебета и парите какво да ги правели, защото децата били малки и неможели да кажат какво искат. За някакви 200-300лв има ли смисъл от злато и тем подобни инвестиции. Ако са 2000-3000лв е тогава да им имам роднините.

Аз реших, че имаш малко дете и пишеш за него.
Но едни 2 000 лв. не е чак нереалистично да се съберат, ако нечия рода е по-голяма. И тогава това са два наполеона - само като пример ги давам, понеже в темата се говори за злато.

# 74
  • София
Скрит текст:

Аз реших, че имаш малко дете и пишеш за него.
Но едни 2 000 лв. не е чак нереалистично да се съберат, ако нечия рода е по-голяма. И тогава това са два наполеона - само като пример ги давам, понеже в темата се говори за злато.
Малко стана офтопик, но имам малко дете и такива суми не сме виждали. И родата не е много голяма де. Но и ние като ходим на гости на семейство с малко дете гледаме да вземем нещо дребно и по-евтино. Някое комплектче дрехи или играчка до 20-30лв. Защото знаем, че дрешката ще умалее бързо и играчката ще омръзне бързо а не сме паралии да даваме по 100 лева.

Общи условия

Активация на акаунт