Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 18 091
  • 204
  •   1
Отговори
# 195
Аз също имам страх от подбни неща. При майка ми беше на гърдата. Като бях млада не мислех за зависимости и наследственост. Но с напредването на възрастта... знаете как става. Даже да си призная много искам да посещавам понякога психолог заради това. И за други работи де, но с този си страх определено не мога да се справя май сама.

Веднъж старателно търсех психолог заради мъжа ми. (При тях също има критическа според мен. Конкретно моят стана хипохондрик). Намерих някаква жена и реших да отида първо аз. За да я преценя дето се казва. Останах очарована. И понеже така или иначе бях платила, нищо, че мъжът ми не беше с мен, реших да питам аз дали мога да идвам по повод на мои страхове. И казах какви са. Жената беше абсолютно категорична, че е безсмислено да си пълня главата с такива отрицателни мисли. Сподели, че и нейната майка е починала от това, но никой не може да каже със сигурност това унаследява ли се или не.
То като се замисля баба ми доживя 86. В такъв случай откъде беше това при майка. Споделих тези си разсъждения с психоложката, а тя от своя страна сподели, че  е чувала, че по-скоро е през поколение.

# 196
Здравейте! Може ли да ми кажете от кои глобули/гелове сте доволни при вагинална сухота?
П.С:без цикатридина

# 197
Много ми допадат Вагизан, овлажняващи овули- ползвам веднъж седмично

# 198
Здравейте, дами!
Под 40 години съм, но заради хормонална стимулация и прием на антибиотици, получих вагинална сухота. Понякога изпитвам и парене, като изгаряне, да не говорим и за дискомфорта.
Моля ви, помогнете ми да се избавя от нея.
Ще се радвам да ми кажете за билки, медикаменти и с каквото вие сте си помогнали.
Желая лека вечер на всички! 😊

# 199
Вагизан и масло от вечерна иглика.

# 200
Вагизан и масло от вечерна иглика.

Вече пия Масло от вечерна иглика.
А, какъв Вагизан по-точно?

# 201
# 202
"Сподели, че и нейната майка е починала от това, но никой не може да каже със сигурност това унаследява ли се или не."

Защо ме търсиш, не мога да повярвам, че психолог ти е казал това!!! Тази жена как си е взела дипломата изобщо!

Ако болен от рак има генна мутация, децата му имат 50% вероятност да са я наследили. Това е с 50% повече от хората, чиито родители не са болни, нали? Това е предразположеност и е много важно да знаеш дали я имаш. Гените BRCA 1 и BRCA 2 са отговорни за рака на гърдата и яйчниците. Бих посъветвала всяка жена да се изследва и ако има мутация да вземе мерки. Ако примерно мутацията е вариант яйчници, една хистеректомия след 45 години може да спаси живот. Ако е вариант гърди, жената ще знае и ще прави ехограф през 6 месеца, което пак може да й спаси живота!

# 203
Как пък не бих платила 1500 лв за изследвания, да им пълня дебелите гуши на лабораторията... Е сега.
"Резултатите от теста могат да помогнат за оценка на генетичния риск от развитие на рак. Ако се установи висок риск, могат да се предприемат превантивни мерки като редовни медицински прегледи и мониторинг. Освен това, идентифицирането на генетична предразположеност дава възможност за изследване и информиране на членове на семейството.

Ако се открие патогенен вариант, рискът от развитие на свързано със синдрома злокачествено заболяване е значително по-висок в сравнение с общата популация. Въпреки това, отрицателен резултат не изключва напълно възможността за развитие на рак, тъй като съществуват и неизвестни генетични фактори или спорадични случаи."

И да се изследваш и да не се изследваш гаранция няма, а си трябват редовни профилактични прегледи. Точно така ми откриха на мен рак на гърдата в начален стадий, операция, лъче, и вече 13-та година съм жива и здрава.

# 204
Аз смятам да си ги направя и като вляза в менопауза да си махна репродуктивните органи, ако съм носител на гена.Имам фамилна обремененост.Каквото мога изследвам, но искам да минимизирам рисковете.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 12:34 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт