Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 731
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
при мен пък друг проблем се пояни. На 51г. съм все още с цикъл, но абсолютно нередовен, никакъв график не спазва. Понякога пропуска и идва през месец, понякога се появява по два пъти в месеца през 18-19 дни, но последните пъти около 3-4 дни преди цикъл започва много неприятун сърбеж по влагалището и продължава до края на цикъла, че и след това. Първоначално си мислех, че са гъбички или вагинална инфекция. Взех си вагинален секрет и го пуснах за изследване. Излезе отрицателен и за гъбички, и за бактерии. Обаче сърбежът е мнаго неприятен. Записах час за гинеколог, но е чак за след месец. Може ли тези сърбежи да са свързани с хормонален дисбаланс или нещо подобно?
Да, точно от това е. АГ то ми обясни, че влагалищната сухота, щипането и сърбежа са точно от хормоналния дисбаланс.

# 226
Да споделя моя опит с вагинална сухота..., може за някой да е полезно.

Бях забелязала, че нещо не е както на младини, неуспявам да се овлажня когато е необходимо. Това продължи 2 - 3 месеца. През това време, започнах да страдам от някакви възпаления на краката, които се оказаха тромбовлебид. Пуснахме и изследвания за каквото се сети лл. Излезе, че тромбоцитите са се много увеличили, а хемоглобина и желязото много под границата (вероятно от големите кръвоизливи по време на цикъл). Та... Започнаха да ме лекуват за краката и за ниския хемоглобин. Като си дойдоха показателите по местата и изведнъж се оказа, че нямам вагинална сухота. Ако по-рано бяхме забелязали проблема, вероятно и проблемите с краката нямаше да са толкова големи Sad

# 227
Искам да попитам, кога се прави абразио, като не спира цикъла ли? Тук при нас в Торонто нищо не правят, но аз ще изисквам. Много научих от този форум.
Последния ми цикъл беше 5 дни нетипична ярка кръв, след това три дни нищо, на 9тая ден като отидох в тоалетната се изсипа пак някакво количество не голямо кръв и после зацапва с по едно две кафяви петна още 5 дни.
Предния месец Юли ми дойде два пъти през 14 дни.
Много към притеснена, ще настоявам за някакви изследвания по специфични. Два ехографа имах миналия месец, нищо не се видя. Хормони пуснах и то по мое настояване, излезе FSH 37 и естрадиол 45- незнам това дали е ниско, в 3ти ден на цикъла.

# 228
И аз не съм в България и докторите тук са много лежерни. На мен ми направиха абразио заради много удебелена лигавица и ми махнаха полип.

# 229
Аз както си имах цикъл всеки месец, този месец стремглаво влязох в менопауза. FSH 92, Estradiol >10 + горещи вълни от няколко дена.

# 230
От кога нямате цикъл?

# 231
На 9.08 беше последния цикъл, като преди това имах зацапване. Предния беше на 26.06 и съответно без прекъсване на предходните. Много стресово ми беше цялото лято, може и това да е повлияло.

# 232
Нямате цикъл от миналата година ли?

# 233
Нямате цикъл от миналата година ли?
Имам цикъл всеки месец, вкл на 9.08.25

# 234
Вие не сте в менопауза. Почетете повече какво представлява тя.

# 235
Иронично казано, стремглаво ме пратиха с тези резултати в менопауза. Все едно са изследвали някоя баба. Ще повторя изследването и тогава ще разсъждавам. Просто като видях цифрите и изпаднах в шок. То че на 46 г се очакват такива неща е ясно, но от всичко прочетено, мисля, че не става от днес за утре тая работа толкова рязко. Факт е обаче, че днес на прегледа уж шийката ми е като в овулация, лигавицата обаче е тънка. Задържан фоликул имах миналия месец .... Манджа. Боли ме кръст като за ову + желание за секс, а ме тресат нерви - не е нормално това. Тревожност + паника имам от 3 месеца, все нещо ме тревожи, аномалиите със зацапването преди цикъла и все мозъкът ми си измисля с какво да ме тормози. Май трябва да спра да ходя по лекари и изследвания и да успокоя топката.

# 236
  • Б
При закъснение на цикъла след колко  дена трябва да минат , да се изчака за да се отиде на лекар? Уж все всичко е от възрастта и е нормално по отношение на симптоми,ж а сме на второ  място  по онкологични заболявания .

# 237
Иронично казано, стремглаво ме пратиха с тези резултати в менопауза. Все едно са изследвали някоя баба. Ще повторя изследването и тогава ще разсъждавам. Просто като видях цифрите и изпаднах в шок. То че на 46 г се очакват такива неща е ясно, но от всичко прочетено, мисля, че не става от днес за утре тая работа толкова рязко. Факт е обаче, че днес на прегледа уж шийката ми е като в овулация, лигавицата обаче е тънка. Задържан фоликул имах миналия месец .... Манджа. Боли ме кръст като за ову + желание за секс, а ме тресат нерви - не е нормално това. Тревожност + паника имам от 3 месеца, все нещо ме тревожи, аномалиите със зацапването преди цикъла и все мозъкът ми си измисля с какво да ме тормози. Май трябва да спра да ходя по лекари и изследвания и да успокоя топката.

Писано е тук, че в тази възраст хормоните ви се променят ежедневно, така че тези показатели са моментни. Всеки хормон в зависимост от фазата на цикъла е в пикове и спадове. Не може да влезете в менопауза от днес за утре, това е бавен процес и само защото не сте правили преди изследвания не означава, че не е започнало по-рано. На 46 според мен е нормална възраст за започване на промени, но не сте в менопауза щом имате цикъл.

# 238
При закъснение на цикъла след колко  дена трябва да минат , да се изчака за да се отиде на лекар? Уж все всичко е от възрастта и е нормално по отношение на симптоми,ж а сме на второ  място  по онкологични заболявания .
Ако сте във възрастова и симптоматична перименопауза, 12 месеца при чисти предишни изследвания и липса на генетична обремененост, и 6 месеца при рискови фактори.

# 239
При някои жени цикълът спира изведнъж и завинаги. При две мои приятелки на 38-39г, а при друга на 48.

Общи условия

Активация на акаунт