Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 506
  • 835
  •   1
Отговори
# 240
  • ГОре на черешата...
Валенце, ето моето предложение:
http://www.severin.de/preview2004/09_image/produkt/bilddatei_big/bm3986_ps.jpg - за хляб от 750 - 1600 гр.

Моята е Северин, но ето този модел:
http://www.severin.de/preview2004/09_image/produkt/bilddatei_big/bm3983_ps.jpg - до 1000 гр. - просто е перфектна Peace.
Е, по-скъпички са от ФИФ-ките /моята я взех за 170 лв./, но нали знаеш - "Не съм толкова богат, че да купувам евтино..."

# 241
  • София
Мариета,ще може ли да ми отговориш на тези въпросчета

-с една бъркалка ли е
-колко грама хляб може да прави,в смисъл тя е за 1000гр,но де факто можеш ли да направиш хляб с 500гр брашно
-от колко време я ползваш

Може и на лични,но може би тук ще е полезно и за други.  bouquet

# 242
  • София
Мариета,ще може ли да ми отговориш на тези въпросчета

-с една бъркалка ли е
-колко грама хляб може да прави,в смисъл тя е за 1000гр,но де факто можеш ли да направиш хляб с 500гр брашно
-от колко време я ползваш

Може и на лични,но може би тук ще е полезно и за други.  bouquet

Ей така се вмъквам в разговора ви и понеже преди да си купя моята ФИФ за 45 лв. разглеждах много оферти, включително и  Severin, ми стана любопитно кой е този модел, който прави до 1600 гр. (че ако и моята машина се счупи, да знам с коя да я заместя)...

Ето тук (http://www.severin.de/preview2004/images/anleitung/3986-GB.pdf) можеш да си погледнеш описанието на машинката - на английски е, има чертеж на машината и с 2 думи това й е pdf упътването.

# 243
  • ГОре на черешата...
Валенце, с една бъркалка е, прави хлебчето по-високо./Виж отдолу в подписа ми има линк с Моите кулинарни творения - там съм снимала хлебчета и козунаци, вижда се и казанчето/.
Омесва си перфектно тестото /вчера меси два пъти за един следобед - първо тесто за кифлички, после пък малкия пожела пица./
Може да прави три грамажа - 500, 750 и 1000/аз ползвам само 1000гр./.
Има 12 програми, от които 2 бързи, за козунак, за сладкиши с мая, за мармалад и лютеница, тесто...хляб пека само на бърза програма - винаги се получава.
От 15 ноември досега - има няма поне 3-4 пъти в седмицата бръмчи, а по Великден що козунаци ми омеси...

Забравих - оригинална немска, с 2 години гаранция, имат си сервиз.

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 15:00 от mari_eta

# 244
Валенце, доколкото разпознавам mari_eta говори за същата машинка - http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025452
Но и аз да отговоря - с една бъркалка, но може би са наблегнали на мощността; пече 500, 700, 1000 гр. , аз лично много често пека 500, имам я от около 3 месеца, преди това се зарибих по иноксовата на свекърва ми. Хляб въобще не сме купували, също редовно пека на приятели и искат пак и пак.. Simple Smile и от козунаците ми доста хора опитаха - наистина вълшебни стават, но и там си има тънкости. Майка ми миналата седмица и тя си купи същата машина.
Аз преди да се сдобия с машината мислех да проучвам Северин, но така и не го направих, защото в крайна сметка свекърва ми ме изненада като ми подари Мулинексчето.
gabby мисля, че също има такава машинка, нека и тя се изкаже, но мисля, че от 6-7 месеца е на пазара, сравнително нов модел, с по-голямо прозорче е също. Аз затова имах предложение да се систематизира темата по марки машини или притежателите им, за да може по-лесно и бързо да си помагаме.. newsm78
Пак пожелавам успех!

Последна редакция: вт, 08 май 2007, 16:35 от Sisssi

# 245
Валенце, фифчето какъв дефект е дало? пък нали има и гаранция - защо 6 месеца?

# 246
И на мен  ми е  интерсно откъде може да се вземе Северин с вместимост до 1600гр. Мисля, че ги няма в България  newsm78

# 247
  • София
Валенце, фифчето какъв дефект е дало? пък нали има и гаранция - защо 6 месеца?
Ами тези джаджи ,които държат бъркалките,се изкривиха много,особенно едната.Мъжа ми ги поизправи,пуснахме я и след малко пак спря да върти едната бъркалка.Питах в магазина-механична повреда било и трябвало да се сменя частта,пък те нямали такава,може аз да съм си я повредила...и така.Не ми се занимава с техните гаранции-нали в началото два месеца беше по сервизи,защото не печеше.Според мъжа ми може да се завари,да се изкусури някак,но ще е временно.

# 248
Да и моята машинка е Мулинекс, но за 500 и 750 грамаж! Но мен това количество ме устройва. Много съм доволна. С една бъркалка е. Има 12 програми, 3 нива за препичане. Има и за конфитюри и за лютеници и бързи програми и бавни....Купихме я от Техномаркет. Мисля, че беше 179лв  newsm78. Дано скоро се сдобиеш с нова машинка и да нямаш сегашните проблеми  Hug

# 249
лелеее, аз май откривам топлата вода, а такъв вкусен хляб става, пробвах и с царевично брашно и друг хляб със сода и кис. мляко-страхотно!!! (ако Валенцето си я взела за 25 лв - и си я ползвала много - все се е изпалтила)
а за мулинекса съм със предубеждение (като фирма) - имах такъв комбаин - много бързо се счупи, а прахосмукачката ми вече не пере (протече)

# 250
  • ГОре на черешата...
Акага,може ли рецептата за хляба с кисело мляко, ако трябва на лични, да не разводняваме темата.

Малко офф - за Мулинекса - мъжът ми каза "Не купувам нещо, сглабяно в Тайван или на майната си Embarassed...немското си е немско!"

# 251
  • София
(ако Валенцето си я взела за 25 лв - и си я ползвала много - все се е изпалтила)

така е,изплатила се е Peace.Просто ми е гадно,че не мога да я ползвам вече.Много се привързах към нея/съзнавам,че звучи налудничаво Crazy/,но е факт.

# 252

Малко офф - за Мулинекса - мъжът ми каза "Не купувам нещо, сглабяно в Тайван или на майната си Embarassed...немското си е немско!"
За жалост всичко вече е сглобявано на майната си... Confused
Тенденциите в техниката и не само,са такива - да се чупят по-бързичко стоките,че да си купуваме нови!Иначе като караме 20 години с един уред,производителите няма от какво да печелят!Аз затова предпочетох да си купя по-евтино,че като се счупи да не ме е толкова яд! Confused

# 253
Ако може и на мен рецептата за хляба с кисело мляко   bouquet

# 254
Валенце, да не си купила някоя дефектна бракувана машинка?! Може би си имала кофти късмет......аз имам фиф-ката от месец и нещо, ей сега я разгледах отдолу - няма нищо меко, всички части са от дебела и твърда сплав....на мен ми дадоха 2 год. гаранция от варненския магазин......

И не е верно, че само скъпото е хубаво Wink

Общи условия

Активация на акаунт