Самостоятелно излизане във връзка

• 5 945
  • 141
  •   1
Отговори
# 15
Хората са различни, просто трябва да намериш някой, с когото сте на една вълна, а не с различни разбирания и да се опитвате да се променяте един друг. Когато има големи разминавания в разбиранията, натискът от двете страни води до напрежение, което постепенно нараства и се стига до раздяла.

Описаното аз лично не бих приела. Мъжът ми също. Но това са си наши разбирания и никога не го усещали като принуда, просто нямаме желание за такъв тип излизане по отделно. И не е свързано с възрастта. Събрахме се, когато бях на 19 г., той на 22 г., вече сме на 47 и 50. Нищо не е променило в навиците и желанията ни.

# 16
Ходене да риба, пиене на биричка и т.н. са забавления да чичовци.
Съжалявам, но 27 години е рано да стане чичко. Сега ако жена тръгне да се прави на лелка  - тук си имаме цял форум "що тъй стана"

Беше само пример, към който можеш да прибавиш всичко вкл дискотека, нощни забавления, скок с парашут и каквото ти дойде наум.

Ако на  27 г се весели, и на 50 ще се весели. Но ако на 27 си е подготвил алиби за половинката, и се тресе като 17 годишен по дискотеки, но не е на 17, много е вероятно и на 50 да си остане 17 годишен тоя човек. Вдетинен тип, инфантил. Чичка няма да стане, спокойно.

Дискотеката по принцип не е проблема, проблемен е младежът.

# 17
Какви са забавленията на 27годишните?

# 18
Или го приемаш такъв, какъвто е, и евентуално чакаш да му мине, или късаш и хвърляш.
С разговори няма да стане, отсега го знай.

Това го разбрах , всеки път при опит за разговор и обяснения , че не ми е хубаво така всичко завършва с неразбиране.

Ми спри да говориш. Излез от връзката без обяснения тогава и ти.
Нали знаеш, че мъжете се развиват бавничко.
Твоя е застинал на 17-18 някъде.
Пусни го да пасе.
Не си струва и да го чакаш да се осъзнае. Като се осъзнае, ще разбере, че ти си му писнала и ще си намери друго младо яре.
6 години е бая време, още колко ще губиш?
Често казват хората, че 2,максимум три години са нужни за да преценят младите накъде ще поемат.
Вие се мотате.
За него ти не си му сериозна приятелка.
Даже не го знаеш и какви глупости върши като е със 17 годишните си дружки.
Ти си тази, която оправя от 6 години като няма какво.
Реално на това се базира общуването ви май.

# 19
Няма нищо лошо в самостоятелното излизане, когато си във връзка. Човек има нужда да разпусне извън семейството.
Ние също го правим, но когато единия ( в случая ти ) го усеща,  като заплаха за връзката ви, тогава се превръща в проблем. Отровата е в дозата.
За теб, по- добре сега, да го разбереш отколкото ако те беше зарязал с бебе вкъщи, а той да си хойка по дискотеките.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 14:08 от happy doc

# 20
Ако на вас не ви е приятно да излизате с неговите приятели, това не е основание да му забранявате да се вижда с тях, както и той няма право да ви ограничава заради вашите. Вие не сте били "домошари" от началото на връзката ,просто сега, след 6 години, и двамата проявявате различни страни от характера си, което е напълно нормално.
Важно е да се приемате такива, каквито сте. Не можете да очаквате той да стои само при вас, защото не одобрявате компанията му. Ако за 6 години няма развитие и на вас това не ви харесва, а на него му е добре така, тежката задача е ваша - да решите дали искате да продължите напред заедно или да се разделите.

# 21
За мен е странно, момиче на 25г без деца и подобни ангажименти, да не му се излиза.
 Да приемем, че ти искаш да преминете на следващия етап във взаимоотношенията ви, както сама виждаш той не е готов. Дали не е готов с теб или по принцип, той си знае. Ако не излизате сега, не виждам кога. После с децата нещата стават сложни. Ние сме от тези двойки, които излизаме поотделно повечето пъти, точно защото имаме дете. Но и преди това, пак сме излизали по женски/мъжки сами. Никога не ми е пречело, никога не съм искала мъжа ми да е залепен за мен 24/7.
Ако пък проблема с излизането му често е поради ревност, разбери,че това, което може да направи вечерта, може да го направи и през деня, ако иска.
Така че си прецени за теб дали си окей, ако не си по-добре се разделете сега и всеки да си изживее живота както иска. С това говорене 1000пъти да не излиза, нищо не постигаш.

# 22
За мен е странно, момиче на 25г без деца и подобни ангажименти, да не му се излиза.
 Да приемем, че ти искаш да преминете на следващия етап във взаимоотношенията ви, както сама виждаш той не е готов. Дали не е готов с теб или по принцип, той си знае. Ако не излизате сега, не виждам кога. После с децата нещата стават сложни. Ние сме от тези двойки, които излизаме поотделно повечето пъти, точно защото имаме дете. Но и преди това, пак сме излизали по женски/мъжки сами. Никога не ми е пречело, никога не съм искала мъжа ми да е залепен за мен 24/7.
Ако пък проблема с излизането му често е поради ревност, разбери,че това, което може да направи вечерта, може да го направи и през деня, ако иска.
Така че си прецени за теб дали си окей, ако не си по-добре се разделете сега и всеки да си изживее живота както иска. С това говорене 1000пъти да не излиза, нищо не постигаш.

Аз не му го забранявам , това е нещо нормално за човек да иска да разпусне.
Но 3-4 поредни дни да пиеш и да ходиш на барове да се прибираш в 7 сутринта не го разбирам и не е моето , това съм разбрала.
И да знам , че като дойде събота той ще излезе и ще се прибере сутринта и аз да стоя да чакам няма как да стане. Предпочитам да съм си с него и да правим нещо заедно
И аз съм излизала последно бях на дискотека сама , ами не е моето Simple Smile

# 23
  • София
Моят приятел е интроверт и не му се излиза с големи компании. Затова, да, излизам сама, при това най-добрият ми приятел е мъж. Нямаме проблем с това, той пък излиза на сбирки с колегите си, нямам работа с тях.
Не виждам и проблем в поведението на мъжа, на 27 морето им е до колене още на мъжете, те тъкмо излизат от пубертета и ги хваща кризата на средната възраст. Но така описаната ситуация явно е некомфортна за авторката. А човек не бива да прави компромиси с комфорта си.

# 24
Моят приятел е интроверт и не му се излиза с големи компании. Затова, да, излизам сама, при това най-добрият ми приятел е мъж. Нямаме проблем с това, той пък излиза на сбирки с колегите си, нямам работа с тях.
Не виждам и проблем в поведението на мъжа, на 27 морето им е до колене още на мъжете, те тъкмо излизат от пубертета и ги хваща кризата на средната възраст. Но така описаната ситуация явно е некомфортна за авторката. А човек не бива да прави компромиси с комфорта си.

Това е , че дълго съм правила и не само за излизането. И накрая осъзнах , че започнах да губя себе си от цялата работа.
Много неща са се натрупали , много прошка и постъпки , които са ме карали да не се чувствам добре.
Написах темата , за да видя различни мнения по въпроса с излизанията.

# 25
  • София
Тук ще прочетеш много и различни мнения. Но никое от тях няма да промени факта, че не си ОК с поведението на твоя човек и няма и да станеш ОК.

# 26
А той сега ли започна да излиза, или винаги си е бил такъв?
И какво значи-той излиза пък аз да стоя и да чакам.... Ами излез и ти, покани приятелка на гости, отиди виж вашите или нещо друго. Някакво хоби нямаш ли? Как си оплътняваш свободното време?
Никакъв смисъл няма да продължавал щом не се чувстваш добре в такива взаимоотношения. Намери си себе подобен.

# 27
Попринцип според мен няма лошо (ако всичко е в рамките на нормалното) да излизате и по отделно. Не сте скачени съдове и е приятно всеки да си има занимания отделни един от друг.
На 27г. е съвсем нормално да не иска да излизате само със семейни двойки. (На мен също не ми допада)
Но тези излизания до 6-7 ч. сутринта вече са друг въпрос, но надали с говорене ще направиш нещо. Или го приеми и изкачай да му размине или… ти си знаеш другото.

# 28
Написаното не ми е ок. На 27 тепърва да решиш да се правиш на пубертет и да изчезваш щом ти свирнат от бой бандата е меко казано несериозно и детинско.
Тази връзка не върди добре според мен, този човек стои в тази връзка само заради удобството и е въпрос на време да реши, че иска друго. А може и да е набелязал вече другото.
Това е лично мое мнение.

# 29
Попринцип според мен няма лошо (ако всичко е в рамките на нормалното) да излизате и по отделно. Не сте скачени съдове и е приятно всеки да си има занимания отделни един от друг.
На 27г. е съвсем нормално да не иска да излизате само със семейни двойки. (На мен също не ми допада)
Но тези излизания до 6-7 ч. сутринта вече са друг въпрос, но надали с говорене ще направиш нещо. Или го приеми и изкачай да му размине или… ти си знаеш другото.

Когато излиза на кафе , разходка , да пие бира с приятел нямам никакви проблеми.
Не сме скачени съдове както казвате.
Аз също излизам на разходка , плаж или вечеря с приятелки. Но това излизане до 8 сутринта ми идва повече на мен лично.

Общи условия

Активация на акаунт