"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 16 551
  • 141
  •   1
Отговори
# 90
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Днес беше Великото прецакване! Купих си препарат за почистване на златни бижута,но чак в къщи прочетох етикета (с дребен шрифт),че не може да се ползва за бижута на които има естествени камъни. А моят златен пръстен е такъв,(с камък циркон). Никой не ме предупреди в Баухаус за това...
Сори, ама това е по-скоро мунщина, а не селски пиниз. В Баухаус продават прекалено много неща, за да знаят подробности за всеки препарат.
Асортимента на тия хипермаркети е огромен, не си представям някои наистина да е запознат с характеристиките на химикалите.

# 91
  • Berlin
Нали можеш да четеш? Защо да те предупреждават в Баухаус?

# 92
  • Deutschland
Днес беше Великото прецакване! Купих си препарат за почистване на златни бижута,но чак в къщи прочетох етикета (с дребен шрифт),че не може да се ползва за бижута на които има естествени камъни. А моят златен пръстен е такъв,(с камък циркон). Никой не ме предупреди в Баухаус за това...

И моята брачна халка е такава, с циркон. Не искат да я стеснят, за да не пострада камъка.

# 93
Купувам си от ДМ една пяна за измиване на лице с какао на Миша, реших да я пробвам, гледам - защитното фолио под капачка та на тубичката отлепено. Не съм се и сетила да го проверявам в магазина, защото нали никой няма да "тества" измиваща пяна там. Ако пък е върнат продукт, ми е много селско да го продават пак на неподозиращи клиенти. Поне да му намалят цената и тогава да го пускат, да си има човек едно наум.

# 94
Купувам си от ДМ една пяна за измиване на лице с какао на Миша, реших да я пробвам, гледам - защитното фолио под капачка та на тубичката отлепено. Не съм се и сетила да го проверявам в магазина, защото нали никой няма да "тества" измиваща пяна там. Ако пък е върнат продукт, ми е много селско да го продават пак на неподозиращи клиенти. Поне да му намалят цената и тогава да го пускат, да си има човек едно наум.
Ако пазиш касовата бележка, можеш да го върнеш.

# 95
Пазя я сигурно, някъде в чантата е смотана, обаче реално няма как да докажа, че съм я получила отворена, може да я приемат да я върна и пак на рафта ще я сложат при останалите. Не ми е и на удобно място магазинът, ще похарча пари за половин пяна специално, ако до там само заради това. Успокоявам се, че е измивен продукт, най-много да липсва количество, а не да е замърсен при ползването.

# 96
100% някой клиент го е отворил, да го подуши и в магазина си нямат и идея за това.

# 97
100% някой клиент го е отворил, да го подуши и в магазина си нямат и идея за това.

То и аз, ако я бях подушила, сигурно нямаше да я взема пяната.

# 98
До преди месеци имахме драми с комши, които се събират зад блока. Пускаха силно музиката и така до 22:30. Редовно всяка вечер. Дори веднъж валеше дъжд със сверкавици. Скриха колоната на сухо и продължиха да танцуват. На Гергьов ден, ММ не издържа и слезе да им направи забележка. При което, пияни на кирки започнаха да се карат с него. 
Таааа тука до преди дни имахме събрание на входа и едната ни комшийка е част от тази бандичка. Решихме сааамо малко да си отворим устата, че тука отзад се събират и пускат музика до късно. (Без да споменаваме, че и тя е там). Отговора бе следния: "Може да се вдига шум до 23 часа през лятото, а по празници до 00. Даже и това за вдигането на шум от 14-16 вече не важи."
Мигнах няколко пъти и се зачудих дали не се шегува. Малко съм от гадните и ако смятат да не спазват правилния график за спазване на тишина и да се правят на луди, смятам да ги побъркам.
От разбраните съм и нямам проблем да слушат музика, понякога, айде и до по - късно да е. Но беше в периода дето не можех да се наспивам добре, лягах си в 20 часа. В спалнята ни се чуваше баса и то ужасяващо. Всичкото отгоре и като ги помолихме да намалят, започнаха да се карат с нас.

Искам и от пиянките да се оплача. Пред магазина до нас. Се събират пияндета. Чакат магазина в 7 да отвори и си вземат бира и така до затварянето му. Айде не вредят не са шумни. Но около тях е страшен бардак. Капачки, кенчета, пликове от салами, всичко е по земята. Страшна мизерия. А защото сме и в близост до ромска махала. и от време на време се появяват римляни. Купуват си нещо от магазина, излизат от него и вхърлят опаковки, касови бележки, всичко по земята. А точно до изхода на магазина има кофа за боклук. Нищо не смея да им кажа. Като ги знам какви са утре ще са на групичка.
А има и имаме и едни, които са и микс от двете. Пиянки римляни. събират се до едно дърво. Леле не мога да ви опиша кошмара там какъв е. Всякакви боклуци, бутилки от бира, някви счупени столове всичко е под това дърво. Онзи ден хванахме единия да онанира там. Потресаващо е.

Родом съм от Търговище и пак до нас има магазин дето се събират пияндета. Там е буквалната дума МИЗЕРИЯ. по пръста и тревата има вече вградени лапачки от бира. Фасове навсякъде. Направо е някакъв кушмар. Няма ли някакъв закон за тези господа, пияници. То няма лошо да се събират да пият, но поне една кофа за боклук да си сложат.

# 99
  • София
Благодаря за новата тема!
Влизам да се отчета с пресен селски номера от днес. Малко преди учебната година си купих летни обувки на токчета. Бяха ми удобни в магазина, всичко точно. Плащам и излизам. Обувам ги и отивам на работа на следващия ден, като подчертавам, че си избирах пътя и винаги като съм на токчета, гледам да избягвам каменисти улици. Та си вървя аз по гладкия тротоар и малко преди да стигна до метрото, виждам, че и двете обувки са се изяли отпред. Това е за няма и 10 минути ходене пеша. Както и да е, изкарах си работния ден с тях и понеже съм през цялото време на крак,  те ми направиха страхотни рани, които още не са минали. Но не това ме подтикна да направя рекламация, а че за толкова кратко време се повредиха. В края на работния ден минах през магазина да им ги покажа. Жената изрази съчувствие и каза да донеса касовата бележка и аз ще избера дали да ми върнат парите или да си избера нещо друго. И днес отивам в магазина и попадам точно на управителката. Дамата категорично отказа да ми върне парите, защото според нея аз съм била причината да се повредят, понеже съм вървяла през каменисти места. Онемях! Обясних ѝ няколко пъти, че не е така, даже исках снимки на квартала си да ѝ покажа, за да се увери, че не съм минавала през разбити места. Пък и кой с високи токчета ще минава през пътища с дупки и камъни?! Обясних ѝ, че колежката ѝ ми е казала, че мога да избера да ми върнат парите и държа на това, понеже вече няма за кога да избирам летни, а и асортиментът им за този сезон беше почти изчерпан. Поспорихме няколко минути и накрая се съгласи да ми върне парите,  но взаимно си вдигнахме нервите.

# 100
Ох, любимото ми. Защо изобщо спорят, като накрая пак ги връщат парите.

Благодаря за новата тема!
Влизам да се отчета с пресен селски номера от днес. Малко преди учебната година си купих летни обувки на токчета. Бяха ми удобни в магазина, всичко точно. Плащам и излизам. Обувам ги и отивам на работа на следващия ден, като подчертавам, че си избирах пътя и винаги като съм на токчета, гледам да избягвам каменисти улици. Та си вървя аз по гладкия тротоар и малко преди да стигна до метрото, виждам, че и двете обувки са се изяли отпред. Това е за няма и 10 минути ходене пеша. Както и да е, изкарах си работния ден с тях и понеже съм през цялото време на крак,  те ми направиха страхотни рани, които още не са минали. Но не това ме подтикна да направя рекламация, а че за толкова кратко време се повредиха. В края на работния ден минах през магазина да им ги покажа. Жената изрази съчувствие и каза да донеса касовата бележка и аз ще избера дали да ми върнат парите или да си избера нещо друго. И днес отивам в магазина и попадам точно на управителката. Дамата категорично отказа да ми върне парите, защото според нея аз съм била причината да се повредят, понеже съм вървяла през каменисти места. Онемях! Обясних ѝ няколко пъти, че не е така, даже исках снимки на квартала си да ѝ покажа, за да се увери, че не съм минавала през разбити места. Пък и кой с високи токчета ще минава през пътища с дупки и камъни?! Обясних ѝ, че колежката ѝ ми е казала, че мога да избера да ми върнат парите и държа на това, понеже вече няма за кога да избирам летни, а и асортиментът им за този сезон беше почти изчерпан. Поспорихме няколко минути и накрая се съгласи да ми върне парите,  но взаимно си вдигнахме нервите.

# 101
  • София
А тя се опита да излезе с номера "Досега не сме имали оплаквания". Е да, но вече имат.

# 102
Или като кажат "Не може да се върне, пуснали сме бона. Как ще отчета касата?"
- Ами сторно ще пуснеш.

А тя се опита да излезе с номера "Досега не сме имали оплаквания". Е да, но вече имат.

# 103
А и по повод обувките, много ме дразнят, когато си купя обувки, да се правят на разсеяни за касовия бон. Те си познавали обувките, гаранцията важи и без касов бон и все в този дух.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 12:07 от sunrise_67

# 104
  • София
По повод горния пост с пияндетата. Магазинерите имат задължението да си почистват пространството около магазина, особено ако е замърсено от техните клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт