С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 28 425
  • 592
  •   2
Отговори
  • Другата България
Избягвайте негативните хора.
Вярвате или не, учените са открили, че ако често сте заобиколени от хора, които не харесвате и ви дразнят, ще страдате от главоболие и други здравословни проблеми.
Да ви се е случвало някой човек да ви е особено антипатичен и то без реална причина?
Ако имате такъв човек в своето обкръжение, незабавно направете промяна, съветват експертите, тъй като той вреди на вашето здраве.

Синдром на огледалото.
Известно е, че в такава среда вие поемате енергията от поведението на други хора, което в психологията се нарича "синдром на огледалото". И всичко е съвсем наред, когато около нас има приятни хора, но когато има някой около вас, който ви дразни, вредата за вашето здраве е много голяма.
Това, което се случва е че ние всъщност поемаме от него негативните емоции и предаваме на себе си "лоша енергия".
В дългосрочен план, общуването с хора, които ни дразнят, може да има много негативни последици.
Интересно е обаче, че този ефект се проявява, когато общуваме с неприятни хора в свободното си време. Това означава, че колегите, които не харесваме не са толкова "вредни" на нашето здраве.
Именно експертите поясняват, че когато не работим, не сме фокусирани върху задачите си, повече наблюдаваме обстановката, така че ако в нея има някой, който ни  нервира, много трудно го понасяме.

Линк към тема №1:
“С какво ви дразнят хората?“

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 23:22 от Merri_An

# 1
  • Варна
Дразни ме неуравновесената ми комшийка, която започва да крещи по всяко време на денонощието, пуска силна музика, прахосмукачка в 14:00 и в 22:00 й е любимо.

# 2
Дразни ме неуравновесената ми комшийка, която започва да крещи по всяко време на денонощието, пуска силна музика, прахосмукачка в 14:00 и в 22:00 й е любимо.
При нас пък има една където се хили като побъркана. Говори по телефона или с някой от семейството си и се смее на много висок глас. Особено като излезе на терасата оглася всичко. На отворени прозорци се чува най-силно. А смеха й и самия й глас не са от най-приятните и са много дразнещи. Най-мразя да се случва, когато вече съм си легнала.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 07:51 от Borqna Sto 771419

# 3
Първата тема е започнала от мръсотията. Дразни ме както мърлявщината, така и натякванията на хора,  които си мислят, че са много изрядни в хигиената. Също ме дразнят и гледам да избягвам хора, които във всички ситуации се изживявят като жертви. Не знам удоволствие ли им доставя, или просто така са си родени, но все са обидени и си мислят, че целият свят е срещу тях. Също така двуличните комшии и далечните намеци, произтичащи от вярата на пенсионерите, че младите нон стоп трябва да плевят градинките пред блока. И общо взето май да: "Адът, това са другите" Grinning
Такива обаче са контраст и фон, за да изпъкнат широкоскроените и благородни хора, които също се случва да срещна.

# 4
  • Другата България
Аз се чудя кои хора ме дразнят, по-скоро - стремя се да игнорирам повече.
Тези, които са вечните жертви, или тези, които живеят с мисълта, че всички са им длъжни.
Напоследък се сблъсквам с все повече и от двата типа.

# 5
Дразнят ме роднините на мъжа ми, които са близки с тъпата му бивша жена

# 6
Дразнят ме прикритите клюкари. Тези, които не общуват с определени хора, защото се мислят за нещо повече от тях, но примерно се заприказвам с някой от тези хора, и се слухти за какво си приказваме, ако не чуе добре, после разпитва за какво сме си говорили. А то общи приказки, на кафе, в градинката, на улицата,.. тук-там е някоя клюка, ако някой е умрял, ще кажа и без да ме разпитват, или ако има нещо важно... Вече започвам да си измислям, че няма достатъчно интересни клюки.

# 7
ти пък.
Остави ги да си общуват, това е по-добре, отколкото да злословят и да я оплюват.

# 8
Дразнят ме хората, на които им се разминава всяка тъпотия, която правят, щото "бил пиян и не разбирал какво върши"

# 9
Дразнят ме хората, на които им се разминава всяка тъпотия, която правят, щото "бил пиян и не разбирал какво върши"
Да, тия са ми "любими". Скоро имах такъв случай в компания на маса. И накрая аз излязох черната щото съм реагирала някак.

# 10
ти пък.
Остави ги да си общуват, това е по-добре, отколкото да злословят и да я оплюват.

Не искам да злословят и да я плюват, защото не вярвам на искреността в злословенето, но ме дразни тая близост

# 11
Те са си свикнали с нея, не се дразни.

# 12
Те са си свикнали с нея, не се дразни.
Както са свикнали, така ще отвикнат.Hug

# 13
Едва ли.

# 14
Само че аз не мога да свикна с нея и едва ли някога ще мога

Общи условия

Активация на акаунт