🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-34

• 20 849
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Стигнах до момента с писмото, за който Гери почти ме спойлна миналата неделя. Хареса ми, че Мира отиде в участъка и направи опит да понесе последствията си. Не остави Яман да поеме вината ѝ (поне докъдето съм стигнала).

Напълно съм съгласна с Нези за неадекватната реакция на родителите ѝ. От Суде очаквам най-лошото, егоистично, подло и тн решение, та не съм се изненадала, но от Фарук останах разочарована. Освен всичко, което Нези спомена, даже се опита да изманипулира Мира с Берен, все едно, ако тя разбере, ще я нарани много. А на Яман бъдещето му не струва нищо.

Кажете поне, че накрая Суде ще се върне там, откъдето е дошла. Нали и беше най-големия кошмар това.

# 301
Хриси, няма да ти разваляме удоволствието, имай търпение и ще разбереш всичко.
Наистина, предстоят ти интересни серии.
Исках само да кажа още, че, както някой спомена, Яман постъпи така не само за Мира.Той носеше и вината за Кенан.
В дъното на неговата постъпка стоеше и болката на по-малкия брат, който не е успял да спаси по-големия.
Тази вина е много по-дълбока от конкретната ситуация със стрелбата.
За Яман, това е като затваряне на един вътрешен кръг. Той не можа да спре Кенан и затова реши да поеме последствията.
А  Мира, тя  не беше толкова виновна, колкото уплашена.
Тя реагира така, за да защити майка си. Действаше от импулс, от страх, от желание да защити майка си, дори и тази майка да не беше особено достойна за това.
Но, тя не беше готова да понесе последиците.
А Яман беше. За себе си. За нея. За Кенан.
Ох, завиждам ти, че го гледаш за първи път! Hug

# 302
Сега пък това ми излезна като информация, малко съм скептична, ама...

# 303
Това не е първия път, когато съдбата на Яман няма никакво значение за тези хора. Нали първо го обвиниха, че е запалил пожара. Оркун стана големият герой, а Яман го вкараха в ареста. И тогава място не можех да си намеря заради тази несправедливост. Когато се разбра, че Оркун е виновен, потулиха нещата и на никой окото му не мигна и дори не се опита да се извини на това момче. Само да отбележа, че падението на много от тези хора стана видно за всички, докато Яман запази достойнството си. Всички тези, които го презираха се оказаха недостойни хора. И по един или друг начин съдбата им се отплати.

Това за Арас май не е ново. Може пак да го повдигат като тема, но мисля, че е обсъждано. И май го отхвърлиха.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 01:09 от gerryto_2

# 304
Гери, точно така, повдигат я темата за Арас, ама сега и за персонаж говорят, преди не помня да са коментирали, та затова ми стана интересно, въпреки че много не ми се вярва. Той май сега няма проект, защо да не си помечтаем?

Хубаво е, когато колегите ти се възхищават.

Скрит текст:
US OPEN започна, света е тенис, поне за мен!
Сега ще гледам Джокович, нашият Гришка няма да участва, още е контузен.

# 305
Добро утро!
Всичко ще стане ясно съвсем скоро, защото, ако това, което писаха е вярно, снимките започват днес.
Да пожелаем успех на актьорите! Да работят с удоволствие на снимачната площадка и да ни покажат нещо интересно и вълнуващо!
Желая успех на сериала и високи рейтинги!
А от днес, по  Kanal D,"Eşref Rüya "ще бъде на екран всеки делничен ден от понеделник с повтарящите се епизоди.

Желая ви прекрасен ден!

# 306
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Днес, започват снимките, да им пожелаем спорна работа!

Днес имаме и рожденичка.

Честит рожден ден на Бюшра! Birthday

Да е жива и здрава,
много успех в живота и професията! Flowers Four Leaf Clover

Хубав ден!

# 307
Всички отдавна сме готови.
Мисля, че е време вече да ни покажат нещо официално.
Доста фенско творчество и разни интерпретации видяхме. Wink

# 308
Добро утро, момичета!
Ето, че времето неусетно и безвъзвратно мина, предстоят ни много  вълнения с новият сезон "Eșref Rüya".
Успех на целия екип!❤
Бюшра да е жива и здрава, щастлива и много успешна!
Щастлив понеделник, хубава седмица и много късмет на всички!

# 309
Днес, освен Бюшра Девели, рожден ден има и Арас Булут Йенемли- един от най-обичаните партньори на Чаатай Улусой.

Да е жив и здрав! И се надявам да се срещнат отново на снимачната площадка!

# 310
Една интересна статия за дизи индустрията Young Wolf

Цената на младостта:
Възрастовата дискриминация и експлоатацията
в турската телевизионна индустрия

В продължение на седмици турската общественост е затънала в дебат относно възрастовите разлики при подбора на актьори. Само преди няколко дни заглавията бяха изпълнени с твърдения, че по-възрастен актьор е тормозил млада актриса. На пръв поглед това може да изглежда като отделни проблеми. Но историята - особено разплатата, с която се сблъска Холивуд по време на ерата на Харви Уайнстийн - ни показва, че подобни модели рядко са съвпадения. Когато младите жени доминират на екрана, докато по-възрастните мъже доминират в продукцията, сцената е готова за експлоатация. Не е случайно, че актрисите в началото на 20-те си години са най-търсени. Това не е просто „вкусът на публиката“, а предпочитанието на тези, които пишат чековете, най-често по-възрастни мъже на властови позиции. Тези актриси са тласкани напред с обещания за възможности, докато индустрията тихо подсилва култура, която третира възрастта им като най-голямата им ценност. Някои влизат в тази динамика доброволно, други са подложени на натиск или експлоатирани, но системата е проектирана да размива тези граници. Резултатът е нездравословна работна среда, в която границите се размиват и се очаква мълчание. Да се ​​преструваме, че не е така, означава да игнорираме самите условия, които пораждат скандал след скандал.
Обсесията от младостта не само експлоатира младите жени; тя наказва по-възрастните. В Турция актрисите над 35 години често се оказват изолирани, не защото талантът им е намалял, а защото индустрията ги смята за по-малко „продаваеми“. Докато мъжете актьори се избират за романтични до 50-те и 60-те си години, жените виждат как възможностите им драстично се свиват с всяка изминала година. Този дисбаланс е създал и токсична фен култура. Идолизирането на млади актриси е насърчило някои зрители да се чувстват оправомощени да обиждат или омаловажават по-възрастните актриси онлайн, сякаш самото стареене е заплаха, която трябва да бъде премахната, за да се защитят любимите им звезди. Не става въпрос само за кастинг режисьори, които подкопават кариерите на жените, но публика, която поглъща и възпроизвежда изкривените ценности на индустрията. Това, което свързва скандалите с тормоз и решенията за кастинг, основани на възрастта, е една и съща основна структура: система, в която властта е концентрирана в ръцете на малцина, а стойността на жените се оценява по тяхното съобразяване, външен вид и възраст. Не става въпрос просто за „гнили ябълки“ или индивидуално неправомерно поведение. Става въпрос за индустрия, която е нормализирала динамиката, където експлоатацията е възможна, понякога дори неизбежна. За да прекъсне този цикъл, турската телевизионна индустрия се нуждае от повече от повърхностни реформи. Тя се нуждае от прозрачност при кастинга практики, по-силна защита за актрисите и истински ангажимент за равенство - не само за жените на 20-годишна възраст, но и за жените от всички възрастови групи. Публиката също трябва да постави под въпрос собствената си съучастничество в засилването на тези динамики, като изисква по-разнообразни, представителни образи на екрана. Турската телевизионна индустрия отдавна се гордее, че е един от най-влиятелните културни износители на страната. Но зад лъскавите продукции се крие по-мрачна реалност: култура на възрастовия дискриминационен подход и експлоатацията, която обезценява жените и в двата края на кариерите им. Докато системата не се промени, ще има повече скандали, повече жертви и по-малко възможности за жени, чиято единствена „вина“ е остаряването.
Въпросът не е дали виждаме модела. Виждаме го. Въпросът е дали сме готови най-накрая да го променим.

# 311
Жаки, благодаря за превода! Беше интересно.
Навсякъде е така- младостта продава. Въпреки че, моите впечатления са, че турците имат много добри възрастни актриси и зрителите много ги харесват и уважават.
И днес има включване от новия актьор в Eşref Rüya, каквото и да означава.

# 312
Препоръки за книги от Фарук Сезери!

„Любов... каза той. Усмихнатото лице на живота в нас.“
Ахмет Хамди Танпънар
Мир

„Задължен съм ти, не знаеш, помня името ти като пирон.“
Атила Илхан
Задължен съм ти

"Има неща, които никога не си отиват, никога не се забравят."
Сабахатин Али
Куючаклъ Юсуф

# 313
Статията отразява самата действителност. По принцип много интестюни статии пише Young Wolf. Много ми е любопитно какъв по народност е, мислех си, че е сърбин ама не е.
Жив и здрав да Арас! Ще се радвам да вземе участие във втори сезон. Симпатяга е, много добър синхрон имаха с Чачо в "Icerde".

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 13:54 от eliet

# 314
От профила на "Eşref Rüya" в Инстаграм са поздравили Бюшра Девели за РД.

Поздрав и от Демет Йоздемир

"Честит рожден ден, радвам се, че те имам, eдинствена моя!! Срещата и работата с теб е прекрасно пътешествие."

Ели, аз също мислех, че Yong Wolf e от Сърбия.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 14:12 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт