Странни отношения

• 7 289
  • 231
  •   1
Отговори
# 120
Следващия път като почне да ти се звери насреща я попитай дали не иска да започне работа, за да може поне минимално да подпомага родителите си.
Само на мен ли ми се струва или тя го вижда само и единствено като банкомат?

Не само на тебе. И на мен така ми се струва. Той я издържа изцяло и плаща и образованието й. Той образование каза, че няма. Тя като завърши ще й се стори, че той не е достоен за нея и ще се оглежда за нещо по-добро, ако не го прави вече.
Като се разделят той няма как да си върне парите вложени в нея и ще е на чиста загуба. Но така е като се захваща с маргинали. Ще му е за урок.

# 121
  • София
От началото на нашата връзка аз съм покрил всички разходи - Наем/Сметки/Телефони/Храна/Цигари/Излизания/Почивки и общо взето каквото е нужно. Тя е студентка и не работи, аз пък нямам нищо против щом имам възможност да поема всички тези разходи - имал съм дълга връзка в която съм разделял разходите/домакинство и всичко с партньора си, не ми е харесвало, не съм се чувствал комфортно и предпочитам да поемам...

Грешка. Или искаш ти да си доминанта? В такъв случай не виждам баланс в партньорството ви.

Девойката да не би да очаква чрез мрънкането си за несполуките в семейството й да се сетиш и тях да поемеш като разход?

Извинявам се, не съм изчела темата надолу.

# 122
Колко от нас получават и изкават благодарност в реалния си семеен живот? Авторът очаква признание за усилията си в живота от партньора си. За мен това е много странно желание, наедно с желанието да го промени (партньора). В нашето семейство сме минали през какво ли не, но не ни се е случвало да си изказваме благодарности. Добре, че явно сме от един социален статус, явно не ни пречи. И мъжът ми е изкарвал повече пари от мен, сега пък сме в обратната позиция. И аз работя, че и готвя всеки ден без благодарности. Мен подобно желание би ме натоварвало. И да, когато семейството на партьора ти има проблеми, нормално е да мисли за тях, да ги обсъжда. В много кофти зависимост е попаднала мацката. Учаща, без доход, с мъж, който очаква поклони ежедневно, или поне ежеседмично.

Пп и аз забелязах правописните грешки, не са такива от бързо писане (каквито и аз често правя).

# 123
  • Out of the Mix
Какво партньорство с 22 годишна тийнка с проблемно дисфункционално семейство?

Секс, баце.
Ич няма да я бавя и да се обясняваме излишно.
Но за връзка или нещо сериозно, по-скоро не.

Тя тепърва прохожда в живота, тепърва гради навици, все още не е жена, никаква дисциплина, трудови навици, едвам сигурно скалъпва 3-ките в унито.

Взел я от 19 годишна, току-що завършила средно. Ще плаща ми, особено щом родителите й са маргинали.

Въпросът е, че той си го е избрал това.

Проблем е, ако не е изговорено всичко, и не й е обяснил, че ще очаква от нея да се изучи, след което започва работа, и че в един бъдещ момент и тя ще допринася и с финанси, най - малко да се грижи за себе си, да не му висва за 💄 и превръзки.
Това е паразитизъм.

Ако иска, или някой от родата й почнат да му говорят за пари, не са познали.

Пари за борчове, заеми и пороци, алкохол, цигари, няма.

Има и успешни такива връзки, но жената не стои да клати краци.

От мъжа зависи всичко, както си я научи в началото.

Ако ли не, жени много.

Влюбен-загубен не ми изглежда да е.

Може да даде малко на задна, да постегне каиша, поспре луксчетата и глезотиите да й види реакцията, или просто да изговорят някакви неща.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 09:10 от Revoker

# 124
  • София
Авторе, с тази девойка се държиш като строг баща, а не като партньор. Мислиш си, че знаеш всичко как е правилно да се прави, което значи, че още не си узрял да научиш, че правилното е относително за различните хора. Надяваш се да налагаш и моделираш, вместо да търсиш някой със сходна на твоята визия. Пренасяш си недоволството за разминаването с желанията ти върху девойката, а всъщност виновна е собствената ти незрялост и тунелното ти зрение.

# 125
Много тънки сметки още отсега, не знам за какво семейство говори автора изобщо. Ако за това, че работи, очаква благодарност, сигурно ако смени два памперса - паметник ще иска да му се извае. Много инфантилно и незряло отношение към жените и към връзките като цяло.

# 126
Много тънки сметки още отсега, не знам за какво семейство говори автора изобщо. Ако за това, че работи, очаква благодарност, сигурно ако смени два памперса - паметник ще иска да му се извае. Много инфантилно и незряло отношение към жените и към връзките като цяло.

Някои хора си мислят, че като плащат (по негови думи де, не знаем какво точно плаща всъщност) може да определят всичко и действително трябва да им се издигне паметник. 😂

# 127
Не разбрах така нещата аз. По- скоро авторът е недоволен, че жената, която е избрал за семейство продължава емоционално да бъде част от семейството на родителите си, а не да гради такова с партньора си. То се усеща повече, отколкото да се разбира на умствено ниво. Телом е в дома на автора, духом - у родителите си. Може да го надживее, но по-- скоро не.....

# 128
1. Всеки мъж, който издържа жена, е използван и неоценен - това е цената да привличаш с пари. Ще те зареже директно когато се появи по-щедър спонсор или ти намалеят доходите в даден момент и искаш и нейно участие. С една дума си оплескал нещата като краен балък, от неопитност и не разбиране предполагам си сключил много едностранна сделка.
2. Когато се обвързваш с някого - рано или късно имаш сблъсък със семейството му - първо индиректно чрез възпитанието му, после директно с прищевките на родата.
3. Рядко виждам мъж да му се признават заслугите от половинката - в днешно време жените смятат, че са богопомазани и мъжът е длъжен да изпълвява всички заръки "по заповед на щуката".
4. В 100% от случаите, които познавам, в които мъжът издържаше жената докато тя си вземе образованието, тя го заряза заради друг малко след като завърши и си намери работа. Това, че си започнал да хвърляш пари като хартийки да обслужваш нуждите на един възрастен, здрав индивид - само е пуснало брояча на края ви.
5. Жената от кофти семейство е винаги, винаги травмирана. Няма оправия от това, ще плащаш на някой пишман психолог да й обяснява колко си вреден за нея и как и прилагаш финансово насилие, като плащаш всичко. Оставяй да се мъчи и не се занимавай с глупости. Щом си имаш пари, излез си от глупавата програма на семеен чичак, която са ти втълпили родата ти, посмени още 6-7 мадами и виж къде ще бъдеш оценен. Тоя път искай участие финансово участие от девойката от самото начало, не да влачиш само ти. И си наеми си домашна прислужница веднъж седмично да наготви и да изчисти, няма нужда да впрягаш жената да върши 100% от домакинските задължения.

# 129
Явно тя трябва да е благодарна, че я издържаш и ката час да ти го напомня. Но той няма ангажименти да и благодари за това, което тя прави - голяма работа поддържа дом и домакинство - полага и се, нали плаща!
Трябва според теб да зареже тези неблагодарници семейството си и само тебе да гледа?

Взел си я на 19! Без грам опит. Ще придобие опит и ще те бастиса.
Каква толкова "дъъъъъъълга" връзка си имал като си на 28 и си с това момиче 3 години. В училище ли?

Ти си деспот! Да, общия хор не е на това мнение и те чешка по гръбчето. Нямаш бъдеще за дългогодишни отношения и стабилност. Защото не мислиш за чувствата на другия, не те интересуват неговите интереси, не виждаш човека в човека. Плащаш за добре изглеждаща жена, храна и ошетано - това е!

# 130
По-добре искай заключване на темата, защото цялата женска онеправданост ще те залее като изпуснат язовир.

# 131
Спри да я издържаш просто. 70/30 да ти е чиста главата. Да си намери работа, много хора учат и работят. Ако те зареже, значи не иска да гради с теб и не си твоя човек.
Интересно ще е като си намери работа дали така ще се държи с шефа си. Щото дефакто ти си нейн шеф в момент, щом е изцяло на твоя издръжка - следователно трябва да получаваш уважение и признание като такъв. Какво прави шефът със служител, който има лошо отношение и не изпълнява заданията си? Бива уволнен.

the Дорис, откачи ли?

# 132
Голяма работа, че ще му разрошат перата малко.

# 133
Какъв шеф бе, братле?
Ти сериозно ли?
НеИн се пише иначе.
Шефове в любовта няма.
Момата е незряла и със селски манталитет просто. Нищо повече или по-малко.

# 134
Спри да я издържаш просто. 70/30 да ти е чиста главата. Да си намери работа, много хора учат и работят. Ако те зареже, значи не иска да гради с теб и не си твоя човек.
Интересно ще е като си намери работа дали така ще се държи с шефа си. Щото дефакто ти си нейн шеф в момент, щом е изцяло на твоя издръжка - следователно трябва да получаваш уважение и признание като такъв. Какво прави шефът със служител, който има лошо отношение и не изпълнява заданията си? Бива уволнен.

the Дорис, откачи ли?

😂😂😂😂😂
Той й бил шеф... Направо й е господар мисля аз...

Общи условия

Активация на акаунт