Странни отношения

• 7 306
  • 231
  •   1
Отговори
# 105
Момичето хич не е малко, а е вече жена на 22. Манталитетът не се променя. Тя е живяла с перманентно безработен родител и друг, който работи за ядене. Най-вероятно цял живот е чувала от родителите си приказки по адрес на други хора, които са по-добре финансово, че е до късмет, връзки, измами, далавери, "оня нищо не прави по цял ден, а взима повече пари от мен"... Няма как да очакваш някой да уважава чуждия труд, ако не уважава труда по принцип.

# 106
А ти как разбра, че момичето не уважава труда?
Автора, с голямото его е ясен. Ако толкова се котираше точно при 22-23г девойки, все една от по-хубаво семейство щеше да го е прилапала. Млад, красив,умен,с доста добър доход,грижовен и тн...
Ама нейсе,сега ще плюе девойката, че не може да й наложи кое е правилно и кое грешно и как трябва ежеминутно да му благодари, че й е обърнал внимание и се опитва да я вкара в правия път....

# 107
Ако уважаваше труда, нямаше да му се тропоса на издръжка, а щеше да й стане малко съвестно барем.

# 108
До колкото разбрах е негова идея тя да си гледа образованието, а той да се грижи за финансите. И за нея, разбира се.

# 109
  • Paris, France
Не мисля, че той търси благодарност. Мисля, че иска тя да спре да му казва колко му е лесно и широко около врата, да спре да слуша разговорите с нейното семейство като си е в къщи и да не го занимава с техните проблеми.

# 110
Невена той сам няколко пъти написа, че иска тя да го оценява и да му е благодарна, за това, че се грижи за нея!
Като го попитах как точно си я представя тази благодарност, отговори, че го дразнела, като му казвала, че му е лесно.... А и че ние жените сме знаели колко малко му трябвало на мъжкото его!

# 111
И на мен са ми предлагали като млада студентка да ме издържат, не съм се съгласявала и родителите ми не биха го позволили. Нито пък имам родител перманентно безработен. Нито се бият и оплакват всеки ден на дъщеря си, която живее у гаджето, което я издържа. Затова така мисля.

Не знам дали е мислил за котировки и моми от добри семейства 25-годишният, когато е тръгнал с 19-годишна. Най-вероятно е мислил за секс и любов. Той е без образование, може тогава да не е имал и толкова добри доходи и да се е котирал тамън с младо, хубаво момиче. Обаче сега вече живеят заедно и вижда, че имат различна финансова култура. Аз мисля, че това е основна причина за голяма част от разделите.

# 112
Аз също питах няколко пъти, но автора не желае да отговори -
Щом не може да понасяш семейството й, защо си с нея? Те винаги ще са част от нейният живот най-вероятно или ти разчиташ, че с достатъчно обсебване и манипулации след време тя ще “проумее” колко си прав, а те колко са криви, а?

# 113
Това е въпрос за "С какво ви дразнят свекървите". Младите хора не мислят за родители и роднини, а за секс и физика.

И на мен са ми казвали колко ми е лесно, а дори и какво толкова правя по цял ден и да, не е приятно и тези хора не са част от живота ми.

# 114
Това, че ти не си се съгласила, не означава, че тя понеже се е съгласила, не цени труда. В случая неговия.
И как точно тя трябва да я покаже тази благодарност към автора, че вече се повтарям с този въпрос?

# 115
Е, как да не означава, като постоянно му повтаря, че на него му е лесно. Очевидно смята, че на него му е лесно и парите му са лесно изкарани и нямат такава стойност, затова и подаръците по хиляда лева и почерпките на приятелите й са лесни и нищо работа.
Пък на мама и тате им е много трудно...

# 116
Не си играя да вадя цитати обикновено,но този път от мен да мине-"на теб ти е лесно, ти работиш, направил си си нещата и изкарваш парите."
Демек,на теб ти е лесно, защото изкарваш много пари, пък на тях не им е, защото нямат.
И кое му е неуважителното?
Има хора, които трудно вадят пари и други без много зор. Какъв е проблема?

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 00:14 от Karina-88

# 117
  • Sofia
И на мен са ми предлагали като млада студентка да ме издържат, не съм се съгласявала и родителите ми не биха го позволили.

В никакъв случай не искам да прозвучи като опониране, изтъквайки някакви дребнавости, но ти не беше ли споменала в една съседна тема, че родителите ти не са могли да допринесат с никаква финансова подкрепа, когато си била студентка, и дори ти се е налагало сама да спестяваш, та да се запишеш в първи курс? В описаната ситуация, как въобще родителите ти биха имали думата за каквото и да било, свързано с теб и твоето добруване?
Ако не възпроизвеждам фактологията със задоволителна прецизност, предварително се извинявам!

# 118
Закъде си се разбързал с 2-то, 3-тото гадже в живота си да правиш семейство?
Има хора които с първо гадже правят семейство. И си живея цял живот. Не е въпрос в бързане, а въпрос е точния избор, когато всички парченца на пъзела си паснат.

Що касае парите  - те започват да се  ценят когато се заработват, а не когато се харчат. Има си и наименование - "немъчени пари".

# 119
Следващия път като почне да ти се звери насреща я попитай дали не иска да започне работа, за да може поне минимално да подпомага родителите си.
Само на мен ли ми се струва или тя го вижда само и единствено като банкомат?

Общи условия

Активация на акаунт