Странни отношения

• 7 288
  • 231
  •   1
Отговори
# 90
  • Далечният изток
Същият е...
Даже са същите правописни и граматически грешки. Мен ми бодат очите, не мога да ги забравя. Особено като се хвалиш колко си напред, а пишеш като второкласник.
Та, тия заплати от 10 бона никак не ги вярвам. Отношението на селски бек към слугиня - да, вярвам.

# 91
Авторе, ето някои неща, които ми идват наум, като чета темата ти:
1. Жената до теб те огорчава, като подценяването на твоите усилия. Каза ли й някога това? Обясни ли й какви усилия си полагал и т.н., както го обясни на нас? Мисля, че ако тя разбере, че отношението й те обижда, ще започне да се съобразява с чувствата ти. А ако не започне - възниква въпросът за какво ти е връзка с човек, който не е съпричастен към твоите чувства.

2. Дразнят те непрекъснатите разговори за нейните родители и брат. Моето питане е: Тя приятели има ли? Имате ли и общ приятелски кръг? Не разбирам как така млада жена по цели дни се занимава със семейството на родителите си до степен да няма други теми за разговор с мъжа, когото обича. Това не е много нормално. Да, не може да не ги споменава или да не коментира нещо за тях, но чак само за това да говори с теб, ми се струва като доста ограничени интереси в ежеднението и само един фокус на внимание, което е нетипично за млада жена.

3. Тъй като планираш брак с тази жена, си мислиш как не би оставял бъдещите ви деца на нейните родители, защото не са много адекватни, нямат трудови навици, а бащата е насилник.
А идвало ли ти е на ум да си представиш какво би станало, ако с тази жена се ожените и след това разведете? Когато тя се изучи, започне работа и има доходи, съответно децата останат при нея, тя вашите деца с чия помощ мислиш, че ще ги отглежда, кой ще бъде за тях пример, какви хора ще станат благодарение на този пример? Хайде си го представи за момент. Колкото и да участваш, например 50:50, в отглеждането на тези бъдещи деца, няма как да ограничиш влиянието на нейните родители, след като тя желае да общува с тях непрекъснато и това няма да се промени. Ако тя слагаше някаква дистанция, ако тя не ги одобряваше... но не е такъв случаят.

Общо взето, на мен не ми изглеждат добре нещата, и то никак.

# 92
  • Sofia
Хрумна ми нещо любопитно като идея – дали не е възможно, при положение че авторът го няма у дома по 12, 16, 30 или там, колкото бяха, ча̀са в денонощието, мацката, ако приемем, че е по-отракана по характер, да си води в квартирата някой готин състудент, с който да си се шляпкат периодично, в отсъствието на главния герой?
Само да не се окаже, че авторът плаща и неговите цигари... Wink

# 93
Хрумна ми нещо любопитно като идея – дали не е възможно, при положение че авторът го няма у дома по 12, 16, 30 или там, колкото бяха, ча̀са в денонощието, мацката, ако приемем, че е по-отракана по характер, да си води в квартирата някой готин състудент, с който да си се шляпкат периодично, в отсъствието на главния герой?
Само да не се окаже, че авторът плаща и неговите цигари... Wink

Ей това е вече истинска злоба, защо и е готин студен или мислиш, че аз на 28 години не е чу**ам добре? Искрено съжалявам мъжа ти и си представям с тези фантазии какви ли драми му създаваш ако закъснее след работа Grinning Но  да ти отговоря деликатно, няма как да е чука вкъщи, защото сме в затворен комплекс с контролиран достъп и веднага ще го разбера. Също да не си задаваш още мисли и фантазии, няма как да иде да си го сложи някъде, просто мисля, че някак си бих го надушил, и тук не коментирам, че всяка вечер си го получава по 1-2 пъти Simple Smile
Авторе, ето някои неща, които ми идват наум, като чета темата ти:
1. Жената до теб те огорчава, като подценяването на твоите усилия. Каза ли й някога това? Обясни ли й какви усилия си полагал и т.н., както го обясни на нас? Мисля, че ако тя разбере, че отношението й те обижда, ще започне да се съобразява с чувствата ти. А ако не започне - възниква въпросът за какво ти е връзка с човек, който не е съпричастен към твоите чувства.

2. Дразнят те непрекъснатите разговори за нейните родители и брат. Моето питане е: Тя приятели има ли? Имате ли и общ приятелски кръг? Не разбирам как така млада жена по цели дни се занимава със семейството на родителите си до степен да няма други теми за разговор с мъжа, когото обича. Това не е много нормално. Да, не може да не ги споменава или да не коментира нещо за тях, но чак само за това да говори с теб, ми се струва като доста ограничени интереси в ежеднението и само един фокус на внимание, което е нетипично за млада жена.

3. Тъй като планираш брак с тази жена, си мислиш как не би оставял бъдещите ви деца на нейните родители, защото не са много адекватни, нямат трудови навици, а бащата е насилник.
А идвало ли ти е на ум да си представиш какво би станало, ако с тази жена се ожените и след това разведете? Когато тя се изучи, започне работа и има доходи, съответно децата останат при нея, тя вашите деца с чия помощ мислиш, че ще ги отглежда, кой ще бъде за тях пример, какви хора ще станат благодарение на този пример? Хайде си го представи за момент. Колкото и да участваш, например 50:50, в отглеждането на тези бъдещи деца, няма как да ограничиш влиянието на нейните родители, след като тя желае да общува с тях непрекъснато и това няма да се промени. Ако тя слагаше някаква дистанция, ако тя не ги одобряваше... но не е такъв случаят.

Общо взето, на мен не ми изглеждат добре нещата, и то никак.

Въпрос №1: Коментирал съм няколко пъти нещата, имало е промяна но след това имам чувство, че нещата пак се връщат в старата посока, това беше и причината за темата за да мога да събера повече гледни точки.
Въпрос №2: Има своите приятелки, там какво си споделят, какво коментират и т.н не разпитвам, защото има пълната свобода да сподели на тях това което е притеснява. Все пак сме мъж и жена и аз не мога винаги да е разбера напълно. Дали на тях разказва терзанията си от семейството не мисля, защото мисля, че изпитва срам от случващото се.
Въпрос №3: Притесненията ми идват относно тези въпроси, като за начало не искам да създавам семейство с човек, който още преди брака се замислям за раздяла. Да сигурен съм, че при евентуално създаване на семейство, раздяла и т.н родителите ще са хората, които ще е помагат в началния етап и това ще доведе до сериозна травма над децата. Относно дали ме дразнят разговорите с родителите и т.н, да определено ме дразнят, защото са безпочвени. Те са единствено оплаквания и нападки от единия родител към другия, лично аз съм пробвал да помогна и да намеря работа на бащата, но след 2-3 месеца той напусна и това работно място.

# 94
  • Sofia
... или мислиш, че аз на 28 години не е чу**ам добре?

Ама тебе те няма, бе. То, чукането, не става дистанционно. Grinning
А младите готини студентчета никога не са за пренебрегване – не се успокоявай прекалено. Послушай кака си по тоя въпрос. Wink

# 95
Аз съм от Варна. Характерно за нас е мекото произношение, но не заместваме Я с Е.
Авторът не само, че вероятно го произнася по този начин, но и го изписва неправилно, което говори за нивото на образование. Както и да, това не е темата, но със сигурност е дразнещо.

Продължавам да смятам, че грешката е основно негова, защото е наложил модел, в който той е в ролята на родител, а тя на дете. Съответно, той е човекът, който осигурява благата, но и изискв аи държи за дисциплината, а тя трябва да с епокорява и да бъде благодарна. Отделно и проблемното й семейство и лоша среда нагнетяват обстановката. Тази връзка няма бъдеще и ще му донесе само проблеми.
Ако не иска да се разделя с нея, трябва да си коригира поведението. Да я накара да плаща сметки, да си поеме таксите в университета, да участва в това семейство като пълноправен член. Така тя ще се научи да цени парите и жестовете. Иначе все ще иска още и още и ще й се струва, че той бере парите от дърветата и малко харчи по нея и семейството й.

# 96
Авторе, би ли споделил какво работиш?
И още нещо-ти ако си от такова проблемно семейство, каква жена щеше да търсиш за себе си? Пак от същото или щеше да търсиш партньор, с който да промениш модела?

# 97
Момето е с провинциален манталитет.
Нищо лично, аз самата съм родена в малък град.
Не може да очаква той от жабата принцеса в този случай с подобен начин на мислене от нейна страна.
Мрън-мрън, мама/тате и на теб ти е лесно. Казва тя.
На дребно мислене не прави добри отношения.
Вече той да си преценява дали го устройва моме с такъв характер и начин на мислене/поведение.

# 98
  • Paris, France
Аз не се учудвам на правописните грешки. И други пишат като него. Познавам българи, завършили елитни гимназии от 2010 до 2020г с безобразен правопис. Нивото на образованието пада в Европа и падна навсякъде.

Не е невъзможно човек без образование и с лош правопис да изкарва много пари и да е успешен.

И аз забелязах грешките и като кукумицинка си замълчах.

# 99
Авторе, би ли споделил какво работиш?
И още нещо-ти ако си от такова проблемно семейство, каква жена щеше да търсиш за себе си? Пак от същото или щеше да търсиш партньор, с който да промениш модела?

Авторе, би ли споделил какво работиш? - Имам бизнес в сферта на онлайн търговията. Нямам солидно образование, нещата са се получавали на база на труд и дисциплина.

Относно: И още нещо-ти ако си от такова проблемно семейство, каква жена щеше да търсиш за себе си? Пак от същото или щеше да търсиш партньор, с който да промениш модела?
-Тук не мога да дам реална преценка, защото просто модела ми е бил задоволително добър, имало е караници в семейството и дразги, но никога не е имало ескалации, също така проблемите са били решавани без много оплаквания. Лесно е да кажа, че щеше да търся друг модел, но не съм бил в такава ситуация за да мога да съм сигурен зад думите си. За мен не е нормално да не уважава или да малтретираш жената, но го казвам като изградена личност в днешно време, ако съм бил от друго семейство може да са ми окей тези неща.

# 100
Второто те питах със следната идея, понеже назад се писа, че е супер когато си със себеподобен индивид.
Нормално е тя да търси нещо по-добро, в случая това си ти, за да не повтори модела, с който е израснала. Шанса й за това е, ако намери мъж от по-добро семейство, с който създаде възможно най-доброто от тази комбинация. Много сухо го написах, но в общи линии е това.
Със сигурност вижда проблема в семейството си, но като я обвиняваш или раздаваш епитети, не й помагаш.
Другото е, че девойката е само на 22г, може би изобщо не обмисля нещата, по начин, по който на теб ти се иска. Не защото е като семейството си, а просто защото е много млада.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 22:07 от Karina-88

# 101
Второто те питах със следната идея, понеже назад се писа, че е супер когато си със себеподобен индивид.
Нормално е тя да търси нещо по-добро, в случая това си ти, за да не повтори модела, с който е израснала. Шанса й за това е, ако намери мъж от по-добро семейство, с който създаде възможно най-доброто от тази комбинация. Много сухо го написах, но в общи линии е това.
Със сигурност вижда проблема в семейството си, но като я обвиняваш или раздаваш епитети, не й помагаш.
Другото е, че девойката е само на 22г, може би изобщо не обмисля нещата, по начин, по който на теб ти се иска. Не защото е като семейството си, с просто защото е много млада.

Да разбрах идеята, тя може мислено да не иска да продължи модела, може да намери и много по благ и добър мъж от мен, но ако тя не положи усилия и не осъзнае проблемите в себе си и копираното певедение не мисля, че има възможност за промяна.
Опитвал съм многократно да дам примерни, да обясня някой неща, просто в мозъка на даден човек е програмирано, че той е роб на родителите си и когато родителите му са били роби на своите родители е още по зле.

# 102
  • Далечният изток
Тоест пробваш да я променяш и моделираш. Това, което писах в началото, а на теб не ти хареса и отрече.
Защо не намериш момиче без подобни влияния на кофти семейни модели?

# 103
  • Down south
Тоест пробваш да я променяш и моделираш. Това, което писах в началото, а на теб не ти хареса и отрече.
Защо не намериш момиче без подобни влияния на кофти семейни модели?
Може би му харесва да е ключов фактор и той да диктува правилата. С друго момиче, може би не би било толкова лесно.

# 104
  • Далечният изток
Аз знам, ама на него понеже семейството ѝ му пречи...

Общи условия

Активация на акаунт