Странни отношения

• 7 275
  • 231
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Авторът го играе дълбоко възмутен, че слугинчето не благодари достатъчно пламенно за издръжката.
После, след като самият той е пояснил, че умишлено си е търсил младо момиче, което да върти цялото домакинство, се чуди и мае, как така жените масово не желаят да се нагърбват с всичко битово; та, то се вършело само за 1 ч. седмично... Mr. Green
Авторе, с това допотопно мислене, ти предричам, че тепърва много ще бъдеш размотаван от жените.
Настоящата девойка доста добре те е надушила какво представляваш. Нищо чудно, след като завърши, да ти бие шута от раз и да тръгне към по-светли хоризонти. Младо момиче трудно ще го прилъжеш за нещо дългосрочно с двустайка под наем.

И защо с още един съфорумник употребявате "е" вместо "я"?! Къде пък и двамата са ви учили така да пишете?
Мисля, че хората от доста региони по Черноморието говорят / пишат така.

# 76
  • Out of the Mix
Relax, не демотивирай човека.
Точно сега му е моментът да натисне, завъртял е колелото.

Разсъдлив е, ще дауншифтне, когато му дойде времето, чувства се готов и си е подложил достатъчно.

До 35, след това ще си хване адекватна 27-30 годишна, ще поживеят година, две и бебето ще дойде, не с щъркела. Smirk

# 77
  • Пловдив
И защо с още един съфорумник употребявате "е" вместо "я"?! Къде пък и двамата са ви учили така да пишете?
Мисля, че хората от доста региони по Черноморието говорят / пишат така.
[/quote]

Защото сме от Пловдив 😄😄😄

# 78
Relax, не демотивирай човека.
Точно сега му е моментът да натисне, завъртял е колелото.

Разсъдлив е, ще дауншифтне, когато му дойде времето, чувства се готов и си е подложил достатъчно.

До 35, след това ще си хване адекватна 27-30 годишна, ще поживеят година, две и бебето ще дойде, не с щъркела. Smirk
Аз му казвам реализъм Simple Smile на години съм, че мога да му бъда майка, същите съвети давам и на моята мома.  
Притеснителното е, че говори за деца с нея, но не харесва начина на живот на родителите ѝ, казва, че поведението ѝ е сходно с тяхното. И в същото време очаква тя да ги възпитава в неговите ценности. Няма как да стане. И без това липсата на сън при отглеждане на новородено изважда наяве звяра в нас, дори преди това да сме били бели и добри, а той още сега вижда огромна пропаст м/у тях.
Да се радва, че е видял червените лампи навреме. То и това си е късмет, невинаги светят.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 21:16 от Relax now

# 79
Ти пак не ме разбра и се хвана за тия домакински задължения....
Това, че не работя, не означава ,че съм чистачка и готвачка. Не работя не по свое желание, а защото ситуацията в момента го налага. Надявам се скоро да се върна на работа.
Все едно на мен мъжа ми да ми благодари ежедневно, че се отказах от професионалното си развитие заради семейството, а аз да го издигам на пиедестал, понеже той осигурява средствата. В едно нормално семейство, нещата не стоят така. Всеки прави каквото трябва за благото на семейството. Ситуацията в момента е такава, утре ще е друга и всеки ще даде нужното от себе си всички да са добре. И пак казвам, не е необходимо да има фанфари и фойерверки от благодарност. Всеки се грижи за другия според ситуацията.

# 80
А щом толкова не понасяш семейството й, какво правиш с нея? Те винаги ще са нейното семейство и няма как да я отделиш от тях и най-вероятно ще ти се наложи да го проумееш.
Ако бях на нейно място и някой се опита да ми обясни как не трябва да съм близка с моето семейство (независимо причината) ще му бия шута на секундата.
Звучиш прекалено обсебващо и това, че се грижиш за нея финансово - не означава, че знаеш кое е най-доброто за нея.

Къде видяхте в коментарите, че се опитвам да е отделя от семейството, че и казвам да се отдели от семейството и всичко друго. Мисля, че се изказвате доста неподготвена и си правите вятър на устата. Темата е да споделим мнение, съвети и различни виждания, не да казваме ако бях аз еди си какво щях да направя. Много хора казват какво ще направят, но реално нищо не правят.

Доста подготвена се изказах, защото ми трябваха да прочета точно 3 от твоите постове, за да ми направи впечатление обсебващото държание. Не ми обяснявай на какво си правя вятър, защото и по този отговор си личи колко търпиш друго мнение освен подкрепящите те.
Относно какво казват хората и какво правят - аз лично за себе си гарантирам, че няма как някакъв елемент извън моето семейство да ме убеди колко не трябва да съм близка с тях “защото не е добре за мен” и със сигурност би поел пътя. Обаче не ми отговори на моя въпрос - като не понасяш семейството й какво правиш с нея? Тя е част от тях и надали ще се “отдели” от тях защото ти си преценил така 😂😂 Или си мислиш че с времето и достатъчно пилене и манипулации от твоя страна тя ще “проумее” колко са вредни за нея ли (защото така ти си решил де)?

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 18:16 от MissBabyJane

# 81
Благодаря много за искрените мнения, вече почваме да минаваме границите на нормалния разговор, обиди, преценки и коя какво щяла да направи, какво правила и т.н са напълно излишни и извън контекста на темата. Това не означава, че не искам да чуя чуждо мнение, но едно е да кажеш ,,Мисля, че ти може да не си прав защото" съвсем различно е това което се пише като коментари. Отгоре на коментара за госпожата ,, Младо момиче трудно ще го прилъжеш за нещо дългосрочно с двустайка под наем." звучи доста нелепо, по тази логика ако имам къща на 3 етажа трябва да го подлъгвам, защото съм с три етажна къща ли? Малко е така през простото се говорят нещата, големи напатки, големи самоизтъквания, но съм сигурен, че в реалния живот нещата при вас не са такива. Благодаря също за коментарите, които ме накараха да си задавам въпроси и да се поставя от другата странна, затова пуснах темата и това беше моето желание.

# 82
Точно така. Темата вече се изкриви. Ако съм на ваше място, бих писала на админ да заключи темата.
Понеже се вижда, че вече сте в "точка на кипене", бих изчела и обмислила всичко още известно време. Следват сериозни разговори с момичето. Не става ясно дали сте на една и съща страница. Като последно бих и дала да прочете темата, пък каквото стане. Успех, каквото и да решите. Не е лесно.

# 83
  • Paris, France
Не вярвам на темата...

Но как това малко скромно жилище, което се почиства с поглед и домакинската работа (пране, готвене, чистене, подреждане, гладене на мъжки ризи, ако е в бизнес, а не в криминалната сфера ..) е пряко сили един час седмично , а му е идвало тежко да си раздели тоя един час домакински труд с първата, та сега омаловажава труда на втората, която е поела всичко, и си въобразява, че с тежка специалност и подгъзуване, ѝ остават 7 свободни часа дневно. Има много специалности, при които, като се прибереш, трябва да отделиш няколко часа да се подготвиш за това, което са задали в упражненията за следващия ден, да ти направят корекция преподавателите и после да предадат следващия етап на проекта....

От това, което споменава и забелязва като разходи, подаръците може да са се случили 1-2 пъти за 3-годишната връзка - веднъж на 2 години да е подарил за РД телефон среден класза 500-1000 лева, не си представяте, че през ден ги засипват момите с чанти, обувки и парфюми мъжете с подобно мислене.
С преса 7 мъжки ризи се гладят за 7 минути. Домакинстването и готвенето за двама не отнемат много повече от домакинстване и готвене за сам човек. Живяла съм над петилетка сама и пак толкова с мъж, но без деца.

Тя и сама да живееше, трябва да домакинства, чисти и готви. Само дето тогава ще трябва и наем да плаща, и режийни като ток, телефон, газ, парно, вода. С нейните 500лв месечно от стаж е по-удачно да си натиска парцалите докато завърши. Щеше да е различно ако родителите и я издържаха.

При всички специалности има поне 2 часа учене у дома след лекции и упражнения, поне 4ч през почивните дни. Не знам да има специалност, която да може да се учи без никакво допълнително четене в къщи. Даже и филологиите изискват учене за човек, който вече знае езика.

Не виждам лошо той да плаща сметките, а тя да поеме домакинство, пазаруване и готвене. Той работи по 16ч дневно и всяка свободна минута му е много ценна. Тя и така е на печалба и ако мислеше, че е губеща, щеше да се е изнесла. Студентките много добре знаем дали ни е по-изгодно да плащаме наем и да живеем сами. Познавам и живели с мъже в стаи, а не цял апартамент и плащали режийни. В големите градове наемите са голямо перо.

Има засипвани с подаръци моми, но те не бързат да се задомяват. Има и плащащи наем и сметки, работещи на 2 работи. Която както се уреди.

# 84
Сделката е добра за автора. Не се хващайте за 10-те хиляди лева форумен доход, важното е колко е разполагаемият за харчене доход. Очевидно става дума за доста скромно издържане, каквото предлагат и мъже с 3-4 пъти по-малък доход. Седи си студентката в двустайката, никъде не ходят, защото нали авторът е много работен, храна цигари, сметки, домакинството е изцяло нейна грижа, чака го с топла манджа, ако поиска да си купи някоя дрешка, си я купува с нейните си пари. Стига го подкокоросвайте автора да ѝ слага ултиматуми да внася в бюджета, защото не са много 20-годишните, съгласно на такова нещо. Хубавичките 20-годишни студентки могат да получат жилище под наем, в което да живеят сами, без да обслужват никого, за секс 4 пъти месечно и извънредно на  приятните бизнес почиеки, без да се налага да перат на някой гащите и да му готвят.

# 85
Сделката е добра за автора. Не се хващайте за 10-те хиляди лева форумен доход, важното е колко е разполагаемият за харчене доход. Очевидно става дума за доста скромно издържане, каквото предлагат и мъже с 3-4 пъти по-малък доход. Седи си студентката в двустайката, никъде не ходят, защото нали авторът е много работен, храна цигари, сметки, домакинството е изцяло нейна грижа, чака го с топла манджа, ако поиска да си купи някоя дрешка, си я купува с нейните си пари. Стига го подкокоросвайте автора да ѝ слага ултиматуми да внася в бюджета, защото не са много 20-годишните, съгласно на такова нещо. Хубавичките 20-годишни студентки могат да получат жилище под наем, в което да живеят сами, без да обслужват никого, за секс 4 пъти месечно и извънредно на  приятните бизнес почиеки, без да се налага да перат на някой гащите и да му готвят.

Според теб колко е разполагаемия доход като сложиш наем/сметки/такси за университет/поддръжка на два автомобила/цигари/храна и т.н, това, малко звучи несериозно и явно не познаваш цифрите. След като погледнах това изкаване разбирам защо го казваш  ,,Хубавичките 20-годишни студентки могат да получат жилище под наем, в което да живеят сами, без да обслужват никого, за секс 4 пъти месечно и извънредно на  приятните бизнес почиеки, без да се налага да перат на някой гащите и да му готвят." - доста плоско мислене, мислиш, че мъжете, които работят много не излизат на вечеря и ресторант ли или мислиш, че и на почивки не ходяТ? Малко несериозно изказване Simple Smile
Не вярвам на темата...

Но как това малко скромно жилище, което се почиства с поглед и домакинската работа (пране, готвене, чистене, подреждане, гладене на мъжки ризи, ако е в бизнес, а не в криминалната сфера ..) е пряко сили един час седмично , а му е идвало тежко да си раздели тоя един час домакински труд с първата, та сега омаловажава труда на втората, която е поела всичко, и си въобразява, че с тежка специалност и подгъзуване, ѝ остават 7 свободни часа дневно. Има много специалности, при които, като се прибереш, трябва да отделиш няколко часа да се подготвиш за това, което са задали в упражненията за следващия ден, да ти направят корекция преподавателите и после да предадат следващия етап на проекта....

От това, което споменава и забелязва като разходи, подаръците може да са се случили 1-2 пъти за 3-годишната връзка - веднъж на 2 години да е подарил за РД телефон среден класза 500-1000 лева, не си представяте, че през ден ги засипват момите с чанти, обувки и парфюми мъжете с подобно мислене.
С преса 7 мъжки ризи се гладят за 7 минути. Домакинстването и готвенето за двама не отнемат много повече от домакинстване и готвене за сам човек. Живяла съм над петилетка сама и пак толкова с мъж, но без деца.

Тя и сама да живееше, трябва да домакинства, чисти и готви. Само дето тогава ще трябва и наем да плаща, и режийни като ток, телефон, газ, парно, вода. С нейните 500лв месечно от стаж е по-удачно да си натиска парцалите докато завърши. Щеше да е различно ако родителите и я издържаха.

При всички специалности има поне 2 часа учене у дома след лекции и упражнения, поне 4ч през почивните дни. Не знам да има специалност, която да може да се учи без никакво допълнително четене в къщи. Даже и филологиите изискват учене за човек, който вече знае езика.

Не виждам лошо той да плаща сметките, а тя да поеме домакинство, пазаруване и готвене. Той работи по 16ч дневно и всяка свободна минута му е много ценна. Тя и така е на печалба и ако мислеше, че е губеща, щеше да се е изнесла. Студентките много добре знаем дали ни е по-изгодно да плащаме наем и да живеем сами. Познавам и живели с мъже в стаи, а не цял апартамент и плащали режийни. В големите градове наемите са голямо перо.

Има засипвани с подаръци моми, но те не бързат да се задомяват. Има и плащащи наем и сметки, работещи на 2 работи. Която както се уреди.

От същата гледна точка изхождам и аз, както ще платя наем за да живея сам, ще се нахраня сам и т.н просто ще го направя за двама, никога не съм останал длъжен дали с мил жест към приятелката си, дали чисто и просто да кажа благодаря за това което правиш, въпроса е че на нея някак си и е трудно да го каже. Не знам някакво увреждане на по-младите момиче ли е това, че ако кажат благодаря за това което правиш за мен, чувствам се добре и т.н е някакъв вид кланене, за мен никога не е било проблем да кажа благодаря за това, благодаря за това. Напълно нормално е във времето просто да се забелязват жестовете и един за друг да правите, но понякога лично според мен е добре да кажеш на отсрещния блага приказка.

# 86
  • Paris, France
Храната и цигарите не са нейна грижа, а и се подават на тепсия:
От началото на нашата връзка аз съм покрил всички разходи - Наем/Сметки/Телефони/Храна/Цигари/Излизания/Почивки и общо взето каквото е нужно.
Да, 4 тека месечно плащаха наема на самостоятелно жилище преди 35г, но като сложиш цигари, храна, сметки, вече са доста повече, а и за платени текове мъжете не се редят на опашка. Трябва да сложи обява, за която се плаща. Ще и звънят по цял ден всякакви откачалници и от 100 или 150 позвънили ще дойде един. Поне 3 часа за тази работа трябва да отделя дневно. Плащат се и данъци. Много жени ги е гнус. Други ги е страх от насилие, а трети не биха се занимавали с това по морални причини. Нея никой не я спира да живее така, но е избрала да живее при автора. Няма лошо.

Ако съжителството го устройваше в емоционален план, нямаше да четем тази тема. Тя явно не е хитра и не може да си раздели времето, така че неподходящи хора да не се засичат.

# 87
От къде дойде това със 7 часа свободни, тя нали учи? Че даже й се изчислява колко минути чисти и готви...

# 88
Публикацията е доста хаотично написана. За ужасните правописни грешки - няма да навлизам в подробности.
В отделните абзаци има противоречие между теза и антитеза.
3 години са време, за което е меко казано абсурдно да се задават подобен род казуси.
Крайна оценка:Фалшива публикация!

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 20:15 от Revalion

# 89
За правописните грешки и аз забелязах, че никой не смее да коментира, викам да не съм първата, дали от неудобство, или че на бизньесменьите не им трябва правопис, ама се позачудих и аз как хвали студентката за докладите ѝ...

Иначе да, не е първата тема в СО на бизнесменин/ИТ с подозрителна грамотност и високи доходи, нямащ късмет е любовта.

Общи условия

Активация на акаунт