💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 388
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
Относно имената май всеки иска това, което няма. Живея в Италия, съпругът ми е италианец и копнея да си кръстя детето с българско или славянско име, но не се връзва с фамилията, нито пък ще могат да го изговарят тук. Имаме толкова хубави имена, защо Матео? Тук Матео е едно от най-често срещаните сред децата , а аз толкова харесвам мъжко име, което звършва със съгласна буква. Тук това не съществува. Много харевам Снежана за момиче, но е невъзможно да го избера.

# 61
Ние живеем във Великобритания. Матео не познавам. Когато сънувах името преди 8 години изобщо не беше популярно сякаш, но продължава много да си ми харесва.
Типично българско име няма да изберем.

# 62
здравейте, знам, че е малко рано но исках да попитам тези от вас, за които е първа бременност как мислите да се подготвите - някакви курсове на живо или онлайн, клипчета в интернет или клинги?
Разбира се приемам и съвети от хората, които вече имат опит Simple Smile

# 63
Ние единствено ще ходим на присъствен курс за първа помощ за бебета и деца, а пък другите неща ще ги учим от клипчета, четене, споделени съвети и ще го караме и на усещане, понеже всяко бебе е различно.

Аз имам въпрос - имате ли засилено воднисто течение? Миналата седмица ми пускаха микоплазма, уреаплазма, микробиология, урина и всичко беше наред, но се появи едно средно силно воднисто течение без някакъв цвят или мирис и много се притеснявам. На прегледа всичко изглеждаше наред също. Влезнах във филма, че може да са води Flushed

# 64
Ние единствено ще ходим на присъствен курс за първа помощ за бебета и деца, а пък другите неща ще ги учим от клипчета, четене, споделени съвети и ще го караме и на усещане, понеже всяко бебе е различно.

Аз имам въпрос - имате ли засилено воднисто течение? Миналата седмица ми пускаха микоплазма, уреаплазма, микробиология, урина и всичко беше наред, но се появи едно средно силно воднисто течение без някакъв цвят или мирис и много се притеснявам. На прегледа всичко изглеждаше наред също. Влезнах във филма, че може да са води Flushed

Аз също имах такова, всичко си е наред.

# 65
  • Русе
С каката много четях списание Кенгуру и честно казано научих интересни неща (като теста Апгар в първите минути на бебето). Гледах и клипчета, бях се абонирала за Хип - онлайн помощ за бъдещи родители. Също така много полезно ми беше и училището за родители, което организираха в града - бях се записала на 2 различни 😃
здравейте, знам, че е малко рано но исках да попитам тези от вас, за които е първа бременност как мислите да се подготвите - някакви курсове на живо или онлайн, клипчета в интернет или клинги?

# 66
Lina9152, имам такова течение още от 11-та седмица. Аз също бях убедена, че са води, защото понякога ми мокри бельото и е все едно съм се напишкала. Минах през няколко лекари от тогава и всички ме успокоиха, че околоплодните води са в норма и това е просто влагалищно течение. Освен това четох, че е нормално, понеже кръвоснабдяването в малкия таз е силно увеличено.

# 67
С моя приятелка посетих училище за родители в Токуда, доколкото знам има в Щерев, в Майчин дом, препоръчвали са ми и “Ла лече лига”, но е по ориентирано за кърменето.
Накупила съм си книги да чета да си уплътнявам времето.
Бих препоръчала и клиповете в ютуб на канала “Ох на мама”, където канят специалисти, които говорят определени теми, за мен са интересни и полезни.
Иначе мисля като стане по-хладно, да отида и на курс за първа помощ на бебета и малки деца.

# 68
Моите две библии са книгите „Раждане с любов“ на Олга Дукат и „Всичко за кърменето“ на Христина Янева - Хедра. Силно ги препоръчвам на всички! Аз лично се реших за бебе след като прочетох тази за раждането. Smile
Гледах да събера информация с какво точно се захващам и да си съставя план какво искам преди изобщо да забременея, за да не вземам емоционални и импулсивни решения после. Sweat Smile
Също гледам и разни уебинари, статии, клипчета и всичко подобно, което ми излезе от алгоритъма и ми привлече интереса Smiley Но аз определено предпочитам книгите, защото информацията е много по-подробна и най-вече структурирана, другото е по-скоро за онагледяване и обобщаване, прекалено ми е хаотично за основен източник.
Между другото съжалявам, че си дадох парите за абонамент за приложението Фея, защото платените екстри според мен не си струват и безплатните са си напълно достатъчни. Ако някой друг обмисля, според мен няма нужда да се набутвате. То и на мен ми го казаха, ама... Satisfied
В първите месеци ходих и на 2 по-мащабни училища за родители присъствено, където се чувствах тъпо, че съм едва ли не единствената без корем, но сега се радвам, че така направих, защото като гледам как ме боли таза отсега, едва ли ще издържа да седя цял ден на лекции в по-напреднал етап. Винаги има някакви глупави рекламни, но има и поне няколко супер полезни. И най-малкото виждаш хората на живо как се държат, как комуникират, записах си няколко специалисти, които бих потърсила при нужда, защото ме впечатлиха.
За напред обмислям да отидем на индивидуален курс за естествено раждане при акушерка Анелия Стойчева от „Мисия Мама“. И евентуално ако ми хареса, може би ще се запишем и за курса за първи грижи за новородено при нея, защото на теория е ясно, но друго си е и някаква практика. Тя води и гимнастика за бременни, може да пробвам как ще ми се отрази.
Мисля да се сдобия и с някоя книга за бебешкия сън от съответен консултант, но такива се продават все неофициално, не са от издателство и ги няма в книжарниците, та това малко ме спира. А не искам преводни, защото до момента във всички такива, които съм срещала, има доста големи неточности и разминавания и неща, които просто не са адекватни за България.

# 69
Lina9152, имам такова течение още от 11-та седмица. Аз също бях убедена, че са води, защото понякога ми мокри бельото и е все едно съм се напишкала. Минах през няколко лекари от тогава и всички ме успокоиха, че околоплодните води са в норма и това е просто влагалищно течение. Освен това четох, че е нормално, понеже кръвоснабдяването в малкия таз е силно увеличено.

И аз съм същата работа, много воднисто течение. Всичко е наред с околоплодните ми води, днес ме прегледаха. Явно е нормално.

Потвърдиха ми и че е момче всъщност. Smiley

# 70
Бях на преглед и не са води, но се оказва, че ми е скъсена шийката - от 41 см миналата седмица на 34 тази. Малко се притесних, но лекарката ми каза да пия магнерот и да лежа повече и другата седмица на феталната да проследим как се движи. Дано всичко е наред!

# 71
Бях на преглед и не са води, но се оказва, че ми е скъсена шийката - от 41 см миналата седмица на 34 тази. Малко се притесних, но лекарката ми каза да пия магнерот и да лежа повече и другата седмица на феталната да проследим как се движи. Дано всичко е наред!
Това пак си е хубав резултат, не се притеснявай.

# 72
С дъщеря ми, докато бременеех и през първите години имах огромна подкрепа от създадена група тук в бг-мама, прехвърлихме се във фб и поддържахме връзка, правихме срещи, всеки споделяше своя опит и страшно много ми помогна това. Все още поддържаме връзка, вече по-рядко, като поотраснаха децата, разбира се.
Всяко дете минава хиляди периоди, но споделянето със “себеподобни” за мен беше най-големият дар, без обиди и без съдене. Всеки със своя опит и знания.
Следващото най-важно е да се знае отвъд битовизмите как се сменя памперс, колики и бебешки пубертет, за мен е това да бъдем родители, които създават хора с емпатия и добродетели.. Сега някои ще каже, че е пълен абсурд да се мисли за това отсега. Всъщност никак не е рано.
Двете книги, които ми допаднаха доста от всичко, което изчетох са:
“Изкуството да бъдеш родител” на Фицхю Додсън;
“Всичко се решава преди детската градина” на Масару Ибука
Мисля да ги препрочета Simple Smile

# 73
Не мисля да ходя на курсове и да задълбавам с мисъл за раждането . Много ме страх, като цяло съм страхлива.  Предпочитам неведението.  Мисля , че съм избрала страхотен професионалист , който да ме изражда и ще се моля на Бог всичко да мине леко и бързо . Колкото повече се запознавам и ми споделят близки за техния опит при раждането,  повече се притеснявам. При всяка жена е различно , надявам се да бъде леко и безпроблемно !

# 74
Не мисля да ходя на курсове и да задълбавам с мисъл за раждането . Много ме страх, като цяло съм страхлива.  Предпочитам неведението.  Мисля , че съм избрала страхотен професионалист , който да ме изражда и ще се моля на Бог всичко да мине леко и бързо . Колкото повече се запознавам и ми споделят близки за техния опит при раждането,  повече се притеснявам. При всяка жена е различно , надявам се да бъде леко и безпроблемно !

Да, аз разсъждавам по същият начин. Повечето информация, създава страшно безпокойство в мен. Взела съм си книга как протича бременността и какво да очаквам през самата бременност и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт