💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 391
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Има безплатно училище в Майчин дом и в Токуда, вижте темите в сайтовете им.

Леко бременеене на всички 🤗.

# 76
В лекциите, които посетих аз, имаше полезна информация за например обработка на пъпчето на бебето вкъщи, как да не го мокрим много, как да забележим ако козметика не понася или как правилно да се сменя памперс.
Например не знаех, че не е препоръчително да се вдигат краката нагоре при смяна на памперс, защото все още гръбначния стълб не е с извивка S a e с С и това може да доведе до болка на бебето в таза и гръбн.стълб.
Също имаше интересни теми като какви звуци, мимики са нормални за бебето, които ако не знаех, определено както се знам каква съм паника, щях да си помисля, че нещо нередно се случва 😁

# 77
Тази събота в София има събитие за първите грижи за новородено вкъщи, може да го намерите във Фейсбук на страницата на Училище за бременни и родители "Мама знае".

# 78
Мами, бях споменавала, когато водехте разговора за шийките, че нямам представа моята колко е, защото досега при никой от прегледите не ми е споменавано. Вчера минах втора ФМ (19 седмица съм) и се загледах и пише само това:
Матка - Без видими особености
Маточна шийка - Със запазена дължина

Но никъде не пише реално размер, така ли трябва да е?

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 11:15 от MissBabyJane

# 79
А защо не попитахте по време на прегледа колко е? Ако забравяте, притеснявате се и т.н., водете си бележки, аз винаги ходя с написани въпроси и отделям време преди прегледа да преговоря какво искам да питам.
На моя лист също пише запазена дължина, но аз попитах колко е изрично и ми дадоха и снимка на която е измерена дължината.

# 80
За съжаление на моменти тотално изключвам и наистина ще трябва да си водя бележки явно. Следващият ми преглед е чак след месец, ще попитам тогава да я измерят и да ми кажат

# 81
За съжаление на моменти тотално изключвам и наистина ще трябва да си водя бележки явно. Следващият ми преглед е чак след месец, ще попитам тогава да я измерят и да ми кажат
И аз съм така, даже някой път и с бележки, пак забравям, прекъсвам докторите, бързам да задам въпроси...
Щом пише запазена дължина, все пак мисля, че няма защо да се притесняваш.

# 82
А аз все още не мога да разбера пола на нашето бебче защото постоянно се крие в понеделник бях 18+1 ден имат някакви предположения но понеже ще си правим парти ние и казват че е на 70-80% това дете само се крие и е с груб към нас 😆

# 83
А аз все още не мога да разбера пола на нашето бебче защото постоянно се крие в понеделник бях 18+1 ден имат някакви предположения но понеже ще си правим парти ние и казват че е на 70-80% това дете само се крие и е с груб към нас 😆
Те по принцип тези бебето дето се крият много , най-често се оказват момиченца😄😄

# 84
  • София
Те по принцип тези бебето дето се крият много , най-често се оказват момиченца😄😄

Не знам, нашата госпожица маха на прегледите и не изглежда срамежлива, още в 12 ГС предположиха, че е момиче и после потвърдиха

# 85
И аз имам такова усещане много св крив постоянно е с гръб към нас сега е седалищно но пак с гръб в понеделник сутрин съм на лекар и ми казаха да хаона нещо сладко преди това дано вече видят на 100%

# 86

Моето мече се криеше до вчера, един път ми казаха момче, после момиче и с постоянното въртене, криене и седене със седалището вчера най-накрая го видяхме, че е момче. 😄

# 87

Моето мече се криеше до вчера, един път ми казаха момче, после момиче и с постоянното въртене, криене и седене със седалището вчера най-накрая го видяхме, че е момче. 😄
Познато да много се радвам че са ви казали вече на 100% стискайте палци вече в понеделник да се види

# 88

Познато да много се радвам че са ви казали вече на 100% стискайте палци вече в понеделник да се види

На фетална морфология ли ще сте в понеделник?

# 89
Усещате ли вече бебетата ? И какво точно усещате, аз усещам нещо като бълбукане, но не всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт