Но пак ще кажа: мисли практично на нещата. Лигава, ама добронамерена. В един момент ще ти е полезно да има кой за малко да те смени с бебчето като се наложи за нещо стига, разбира се, да не прави глупости опасни за здравето. Ние както нямаме никаква помощ от време на време правим какви ли не еквилибристики, ако нещо ни се засече графика и се окаже, че няма как някой от двамата да гледа бебето. То единия отива нанякъде с бебето, другия намира вратичка да го смени в определен час, пък нещо се прецака, нерви, ядове... Оглеждам се за детегледачка и на тоя етап изобщо не знам къде ще намеря такава почасова дето няма против да я викаме спорадично, а не с конкретно обявен график и заплата. Това от съвсем практична гледна точка. Иначе е ясно, че те дразни. Много сте различни като натюрел... но това не значи, че жената като цяло е лоша. Явно силно се гордее със сина си и си приписва неговите заслуги, защото е послала за тях. Тя в нейните си представи е права и според мен отношението й - "ау детето ми е гений" е по-добро от "ау, детето ми за нищо не става".
Щом е била активен участник в живота му сборът от нейни добри и лоши страни все пак го е превърнал в това, което ти обичаш.
Пък винаги можеш като ти дойде в повече да кажеш, че се налага да затвориш телефона, например. Другото е, че ти няма да я промениш. Жена на 60 години няма да промениш. Мисли в посока как да й се дразниш по-малко и как да превърнеш досадните й страни във ваш плюс. Реално (освен, ако наистина не е съвсем шашава и да прави опасни неща с детето) ще е в полза за всички да сте в максимално добри отношения - за вас с мъжа ти ще има отдих, да не сте 24/7 залепени с бебето; тя ще се чувства полезна, а най-вероятно и ще е много влюбена във внучето; то ще има още 1 човек да го глези и да му обръща внимание. Всички печелят. Друго щях да кажа, ако беше злоблива. Ама тя звучи основно досадна и лигава. Което е бял кахър.
И нашите свекъри дуднеха, че ММ е стар за гледане на дете, но той е страхотен баща. Бебока се усмихва най-много на него и постоянно й измисля игри и забавления. И я гледа наравно с мен. Въобще не ги мисли тия приказки.