С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 33 761
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Хечи, вярно е много лигава твоята. Grinning Но пак ще кажа: мисли практично на нещата. Лигава, ама добронамерена. В един момент ще ти е полезно да има кой за малко да те смени с бебчето като се наложи за нещо стига, разбира се, да не прави глупости опасни за здравето. Ние както нямаме никаква помощ от време на време правим какви ли не еквилибристики, ако нещо ни се засече графика и се окаже, че няма как някой от двамата да гледа бебето. То единия отива нанякъде с бебето, другия намира вратичка да го смени в определен час, пък нещо се прецака, нерви, ядове... Оглеждам се за детегледачка и на тоя етап изобщо не знам къде ще намеря такава почасова дето няма против да я викаме спорадично, а не с конкретно обявен график и заплата. Това от съвсем практична гледна точка.

Иначе е ясно, че те дразни. Много сте различни като натюрел... но това не значи, че жената като цяло е лоша. Явно силно се гордее със сина си и си приписва неговите заслуги, защото е послала за тях. Тя в нейните си представи е права и според мен отношението й - "ау детето ми е гений" е по-добро от "ау, детето ми за нищо не става". Grinning Щом е била активен участник в живота му сборът от нейни добри и лоши страни все пак го е превърнал в това, което ти обичаш. Simple Smile Пък винаги можеш като ти дойде в повече да кажеш, че се налага да затвориш телефона, например.

Другото е, че ти няма да я промениш. Жена на 60 години няма да промениш. Мисли в посока как да й се дразниш по-малко и как да превърнеш досадните й страни във ваш плюс. Реално (освен, ако наистина не е съвсем шашава и да прави опасни неща с детето) ще е в полза за всички да сте в максимално добри отношения - за вас с мъжа ти ще има отдих, да не сте 24/7 залепени с бебето; тя ще се чувства полезна, а най-вероятно и ще е много влюбена във внучето; то ще има още 1 човек да го глези и да му обръща внимание. Всички печелят. Друго щях да кажа, ако беше злоблива. Ама тя звучи основно досадна и лигава. Което е бял кахър.

И нашите свекъри дуднеха, че ММ е стар за гледане на дете, но той е страхотен баща. Бебока се усмихва най-много на него и постоянно й измисля игри и забавления. И я гледа наравно с мен. Въобще не ги мисли тия приказки.

# 736
Хечи, пак ти казвам моята е същата. 🤣 Просто сме много различни и затова ти дразни може би. Моята е същата актриса. 😄 По принцип не е лоша да, ала чак толкова преправане няма никакъв смисъл. Кажи един път добри думи на другия и толкова. То са едни поеми всеки път. Чак се чудя от къде ги измисля понякога, все едно са наизустени. 🤣

# 737
Няма лошо, че не са по ваш вкус свекървите. Но те са такива като хора и темперамент. И наистина е по-добрия вариант от злобни интригантки. Поне според мен. Малко дипломатичност заради мъжете ви и готово. Значи видяли се преди месец, свекървата проиграла,  дотук добре. Но вече месец и нещо Хечи проиграва различни сценарии и се самонавива в различни теми. А не би трябвало въобще да я мисли. Казала свекървата, заминала си и точка. Пуска казанчето какнж се казва и всичко да заминава.

# 738
На мястото на мъжа ти или майка ти щях да си взема неплатен отпуск, ако трябва, но нямаше да те подлагам на тази инквизиция и пародия на разговор, Ninnanikolina. Желая ти бързо възстановяване. И всяко зло за добро.

Благодаря ти за съпричастността! 🙏 Истината е, че мъжът ми няма възможност да си вземе отпуск, защото колегата му напусна и остана сам – разбира се, никой не го държи насила, но все пак единият трябва да работи. Майка ми също помогна колкото можа, но финансово и заради баща ми няма как да остане повече. Затова сега търсим варианти за занималня или детегледачка, а за момента мъжът ми ще е на хоум офис.

Това с хоум офиса на мъжа ти е най добрия вариант. Двамата ще се справите.
Желая ти бързо възстановяване и не мисли въобще за свекърва ти - явно е простовата, но и злобна жена.  Хубавото , че си е показала рогата пред мъжа ти и той  застава изцяло зад теб.

# 739
  • Варна
Един път му беше казала “нямам съмнение, че можеш да се размножиш, ама как ще го гледаш после..” единвид, че е стар.
Това не е много далеч от истината. В случая просто го казва много директно без филтър. Гарантирам ти, че всеки си го мисли. Всеки свестен и нормален човек, де.
Нашата разлика е 8г. И да ти кажа усеща се на моменти за най- различни неща.

Колко пък толкова стар да е за дете? Чисто любопитство, защото ние сме на 35 и 41 и живот и здраве скоро ще сме родители?

Да, да, знам. Дърти сме, но аз никога не съм и искала да съм млада майка.

# 740
Истината е, че никой не е прекалено стар за гледане на дете. Физически е по-трудно, но пък психически е по-лесно.
А за детето няма разлика, ако е щастливо.
И инвалид да е човек, пак е въпрос на желание да прави нещо с детето, а не да се кльофне с телефона на дивана.
Виждала съм какви ли не случаи и на възрастни и на млади родители в работата ми, закономерност кой как си гледа детето няма.
(На едното място, на което работех американските дядовци и баби се катереха по триметрови стени с внуците си, докато българските майки и бащи сядаха нарочно с гръб към децата, да не си развалят зяпането в телефона. С голямо съжаление ще кажа, че за пет години един българин не видях да се катери с детето си, а е супер забавно.
Така че, млади, стари, правете децата си щастливи, не е нужно да може да пробягате маратон за това.)

# 741
Аз да си кажа  и аз си мислех, че с моята свеки не сме окей😀 нали ви се оплаквах тук. Обаче ние имахме максимум 1-2 дни заедно досега, на третия по обяд нямах търпение да си тръгваме обратно. За всяка дума се хващах.
Аз даже и изцепка имах, понеже чавка ми е изпила мозъка откакто родих, тя като дойде си носеше спално бельо.. ми и двамата с ММ не сме се сетили да й предложим кърпа за баня. Леле, умрях от срам :/ извиних й се, де. Сега като идва в началото за октомври ще й взема нейна си да има тук.
Признавам си, че бях много наострена. И въпреки, че в началото имаше малко изказвания тип ‘аз мойте деца така съм ги гледала’, след като и аз й обясних защо искам еди си кое, ММ също говори с нея, жената преди да си тръгне от тук си поръчала книга за бебета (не детски книжки). Искала да си обнови информацията, понеже много време е минало откакто е гледала деца.
В началото беше едва ли не учудена как аз не мога това и това да правя, защото бебето плаче. На ръце сме я научили. Еди си какво друго. Спокойно било бебето, какво толкова.
Добре, че я помолих да остане още, тъкмо хвана два от неспокойните дни на бебето. Бях поръчала храна до вкъщи и да донесат до вратата, аз отидох да свърша задачи, прибирам се и вътре на прага торбите, извинява ми се. Бебето плачело много, не могла да сортира продуктите. 😁😁 викам аз ти обяснявам, че бебето има и такива дни, в които не може да се окъпеш, така че поне видя защо я гушкаме толкова.
Питам я дали ще хапва с мен, яла ли е, вика не съм, нямах време. Ааахаааа.
Докрая на престоя на пръсти ходеше, чак казва Аз си свалих домашните чехли, шум да не вдигам, милата днес не е спала 😄
Каквото ме е подразнило като коментар, намирах начин да го изговорим, тип ‘ти нали каза еди си какво, обаче аз така и така, правя го, защото…’.
Първите две вечери като плачеше бебето в хола, инстинкта в мен ме караше да ида да проверя какво става. Колко ли смешна съм била като уж си наливам вода ама поглеждам бебето, как е, що е.
Беше ми и в началото малко обидно, бебето като е при нас и заплаче и тя идва да я вземе. Тогава го приемах всеедно ми казва ‘дай ми я, че ти не знаеш как да я успокоиш’. И вместо да си лягам да спя, аз си въртях в главата какво е казала, какво е направила. После си рекох, абе жената идва и иска да помогне. Иска да си почиваме, я да си лягам. 😆 ами да Ви кажа, спах си докрая на престоя й колкото ми се спеше. Възобнових сили. ММ също се наспиваше. Усети се голямо облекчение (ние бяхме и много напрегнати от умора).
Не сме се хванали за косите.
Та оцених и аз помощта и най-вече желанието за такава.
Живи и здрави да са бабите и дядовците, имащи желание да помагат.

# 742
  • София
Един път му беше казала “нямам съмнение, че можеш да се размножиш, ама как ще го гледаш после..” единвид, че е стар.
Това не е много далеч от истината. В случая просто го казва много директно без филтър. Гарантирам ти, че всеки си го мисли. Всеки свестен и нормален човек, де.
Нашата разлика е 8г. И да ти кажа усеща се на моменти за най- различни неща.

Колко пък толкова стар да е за дете? Чисто любопитство, защото ние сме на 35 и 41 и живот и здраве скоро ще сме родители?
Не за самото правене, а за тичането наляво и надясно, за енергията. За всичко има значение и в общия случай 25 не са като 35, камо ли като 45.
Нека не започваме излишен спор, в който някой си се засяга, щото му предстои и се жегва. Аз самата не съм на 25, споко.
Просто отбелязах, че притесненията не са напълно неоснователни. Това е.

# 743
  • София
Най-обичам, когато някой каже "нека не започваме спор", когато сам го е започнал, но държи да има последната дума.
Баща ми е бил на 45, а майка ми на 40, когато съм се родила. Е, бяха супер родители, активни и обгрижеащи.
Прабаба ми е родила последното си дете на 56 години. Образовали са го и отгледали.

# 744
  • София
Е и ?

# 745
Е, и - не зависи от енергията грижата за децата. Зависи от желанието.
А има и нещо друго - на 20, 30 години ти се излиза, скита, забавлява.
На 40 вече си бил навсякъде, видял си какво ли не, наживял си се и не се побъркваш да намериш на кого да метнеш детето, за да излезеш.
Всяка възраст си има и предимства и недостатъци, но точно липсата на енергия и дали човек ще живее дълго са недостатъци на всяка възраст, не само при 40-годишните. А повечето хора точно тях изтъкват. Ами не е вярно, като човек, който е виждал енергията на хиляди родители го пиша.

# 746
  • Пловдив
Е да де, ама аз имам деца, голямото е родено на 25, и сега си помислих дали да не попитам мъжа да обсъдим още едно, за изтърсаче, и си викам - ненормалнице, къде тръгна на 45 да раждаш. Нито енергията ми е същата, нито здравето като на 25. И не бъркам. Не случайно на майките над 35 се правят повече тестове и изследвания, рискът е по-голям.

# 747
На мястото на мъжа ти или майка ти щях да си взема неплатен отпуск, ако трябва, но нямаше да те подлагам на тази инквизиция и пародия на разговор, Ninnanikolina. Желая ти бързо възстановяване. И всяко зло за добро.

Благодаря ти за съпричастността! 🙏 Истината е, че мъжът ми няма възможност да си вземе отпуск, защото колегата му напусна и остана сам – разбира се, никой не го държи насила, но все пак единият трябва да работи. Майка ми също помогна колкото можа, но финансово и заради баща ми няма как да остане повече. Затова сега търсим варианти за занималня или детегледачка, а за момента мъжът ми ще е на хоум офис.

Това с хоум офиса на мъжа ти е най добрия вариант. Двамата ще се справите.
Желая ти бързо възстановяване и не мисли въобще за свекърва ти - явно е простовата, но и злобна жена.  Хубавото , че си е показала рогата пред мъжа ти и той  застава изцяло зад теб.

Благодаря! Най-накрая си показа кирливите ризи и всичко, което твърдях за нея, излезе наяве. По-ясно от това просто няма как да стане. Знам обаче, че след време мъжът ми вероятно ще иска да опитаме да поддържаме нормални отношения, но ако преди и аз исках, вече не съм сигурна. Тя направи тази сцена, защото не очакваше мъжът ми да реагира така и си мислеше, че нямаме изход от ситуацията и ще си премълчим, само и само да остане „да помогне“. Лонг стори шорт – възползва се от безпомощността ни. Мен ме остави, ама син ѝ е, бе… как може?!

# 748
  • София
Е и Кетчър, фактът, че не харесваш някой не прави вметките ти адекватни.
Сори, но нямаш никакъв сосиален опит.

# 749
ММ след 40 пробяга Обиколката на Витоша 100 км. Акцентирам на пробяга, защото има и хора, които 24 ч я ходят, но той я бяга и завърши сутринта (тръгва се в полунощ) с доста добро време. До човек е. И до мерак.

Аз не отричам остаряването, ама едно е как изглеждаш и имаш ли бръчки, и съвсем друго как си като кондиция. Последното в днешно време с тон информация и научен напредък можеш да поддържаш доста години. Иначе бръчки си има. На 32 и аз започвам да имам. Дреме ми. 😀 Що се отнася до игрите с дете и търчането по такова, това зависи дали искаш и дали ти доставя удоволствие. Всеки се уморява в един момент. И какво? Човешките същества са устроени да се изморят, да хапнат и дремнат и после са починали и могат пак да се изморяват наново.

Общи условия

Активация на акаунт