С какво ви дразнят свекървите? – 167

• 34 683
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Хайде, хайде. На мен също няма да ми е приятно свекървата да ме лигави и да ми се прави на майка. Това не е любезност.

# 661
  • София
Абе оставете жената/момичето да си се филмира. Сега и е паднало.
Чакано бебе, не добра връзка с родителите, нормално е да е несигурна.

# 662
  • София
Хайде, хайде. На мен също няма да ми е приятно свекървата да ме лигави и да ми се прави на майка. Това не е любезност.
Точно.

# 663
  • Melmak
Фри, за мен е “лензене”, защото е фалшиво. Аз не съм такава. Преди май съм ги писала тия случки, ама беше отдавна:

- не ми помни рождения ден. Пет пъти пита мм кога ми е, дни преди самия ми рд. На рд ме пропуска, дори не ми пише, два дена по-късно се сеща..
- купила съм ти голям подадък, ще ти го дам. 5 години подред това, ама подарък не ми дава. Не съм опряла до нейния подарък, ама какво ми казваш като на дете “купих ти подарък, невероятен, ще ти го дам” на всеки рожден ден и накрая ми го даде преди сватбата.
- ние тая къща за теб я построихме. Построили са къща, като съм била 9 клас. Не съм познавала нито мм, нито тях!
- “честит рожден ден, пожелавам ти да продължаваш да красиш дома на детето ми”
- с мм бяхме извън града месец, после се прибрахме и сигурно още месец не се бяхме виждали с тях. Един ден ми пише “не ти ли домъчня за свекърва ти?”
- беше обяснявала на майка ми как е време да отиде да живее на село. И това го разбирам не от майка ми, а от свекърва ми, която нали е човекът, който с гордост го заявява и разбира се тя явно определя на хората къде да живеят
-аз те обичам повече от майка ти

Да не продължавам. За мен е фалшиво, сигурна съм, че се радва, че синът ѝ се ожени и на бебето ще се радва като дете на сина ѝ. Ама няма нужда да се правим, че много се обичаме. Лензенето е ненужно, уважение да има.

Кечър, бебето не се е случило без моето знание и съзнание. Не се зарадвах, защото бях в шок.
Скрит текст:
като имам ендокринни проблеми, които влияят на пкя, много лекари ми казваха да раждам до 28, ако не, след това без помощ няма да стане. Буквално са ми казвали, че ще имам нужда от терапия. Аз не исках да забременявам тогава и реших, че ще си живея живота. Сега мислех от догодина да ходим на репродуктивни специалисти, като ми беше ясно, че не става с вълшебна пръчка. Все пак преди да пристъпим към тоя план “се отпуснахме”, бяхме на почивка и то взе че стана. Бях в шок. Седмица не можех ни да се разрева, ни да реагирам.

# 664
  • София
Хечи, наистина остави всички мисли назад. Радвай се на бременността си. Само ти, таткото и бебето сте важни.

# 665
Хечи, посмях се на изказванията на свекърва ти, на някои сигурно нямаше да издържа да запазя самообладание и да не се изхиля. Особено за къщата, която са построили за теб, това е култово. Grinning Тази жена много се филмира и е в главна роля навсякъде.

Лицемерието винаги се усеща, понякога и подсъзнателно...

# 666
  • София
Скрит текст:
Фри, за мен е “лензене”, защото е фалшиво. Аз не съм такава. Преди май съм ги писала тия случки, ама беше отдавна:

- не ми помни рождения ден. Пет пъти пита мм кога ми е, дни преди самия ми рд. На рд ме пропуска, дори не ми пише, два дена по-късно се сеща..
- купила съм ти голям подадък, ще ти го дам. 5 години подред това, ама подарък не ми дава. Не съм опряла до нейния подарък, ама какво ми казваш като на дете “купих ти подарък, невероятен, ще ти го дам” на всеки рожден ден и накрая ми го даде преди сватбата.
- ние тая къща за теб я построихме. Построили са къща, като съм била 9 клас. Не съм познавала нито мм, нито тях!
-
Скрит текст:
“честит рожден ден, пожелавам ти да продължаваш да красиш дома на детето ми”
- с мм бяхме извън града месец, после се прибрахме и сигурно още месец не се бяхме виждали с тях. Един ден ми пише “не ти ли домъчня за свекърва ти?”
- беше обяснявала на майка ми как е време да отиде да живее на село. И това го разбирам не от майка ми, а от свекърва ми, която нали е човекът, който с гордост го заявява и разбира се тя явно определя на хората къде да живеят
-аз те обичам повече от майка ти

Да не продължавам. За мен е фалшиво, сигурна съм, че се радва, че синът ѝ се ожени и на бебето ще се радва като дете на сина ѝ. Ама няма нужда да се правим, че много се обичаме. Лензенето е ненужно, уважение да има.

Кечър, бебето не се е случило без моето знание и съзнание. Не се зарадвах, защото бях в шок.
Скрит текст:
като имам ендокринни проблеми, които влияят на пкя, много лекари ми казваха да раждам до 28, ако не, след това без помощ няма да стане. Буквално са ми казвали, че ще имам нужда от терапия. Аз не исках да забременявам тогава и реших, че ще си живея живота. Сега мислех от догодина да ходим на репродуктивни специалисти, като ми беше ясно, че не става с вълшебна пръчка. Все пак преди да пристъпим към тоя план “се отпуснахме”, бяхме на почивка и то взе че стана. Бях в шок. Седмица не можех ни да се разрева, ни да реагирам.

JoyJoyJoy

Извън майтапа, но "аз те обичам повече от майка ти" би ме накарало да държа такъв човек на 200 ръце разстояние. Звучи ми много задушаващо.

# 667
Не знам, 50/50, зависи малко досадна, но не и лоша. Аз не бих се впечатлявала толкова.

# 668
  • София
О, не, никъде не съм твърдяла, че е лоша. Задушаваща. За мен това може да е по-сериозен проблем.

# 669
По принцип да, но пък те нито живеят заедно, нито пък се виждат кой знае колко, от тази гледна точка не бих се замисляла много по въпроса.

# 670
  • София
Ами да, и домът е негов, ти си се нанесла. Припомня ти го. И по майка си бълваш вече няколко години как не те обичала, пък брат ти е обичаното дете, как се отнасяла с теб. Свекървата само е казала майка ти да живее на село, пък ти направо я изнудваше да ти припише дяловете си приживе и да намажеш без труд апартамент, съди я, какво ли не сме чели. Да не говорим, че си правиш сметки как би реагирала. Тя, ако не е турбо жертва, даже няма да ти говори сигурно.
Изобщо, време е да се стягаш и да свалиш тоя сочещ пръст към останалите и хубаво да се погледнеш самата ти, защото ти предстои голяма отговорност.

# 671
  • Другата България
Това за къщата аз поне бих го разбрала като “за снаха я построихме“, не конкретно за потребителката, ако на нейно място беше Пенка, или Стоянка, вероятно на нея щяха да говорят същото. 
Но когато човек е предубеден, и не харесва някого по дефолт, се “хваща“ за всичко.
И на мен се е случвало, вероятно на всеки.
Част от другите изказвания са смешни, други звучат като опит за вмешателство, и вероятно са дразнещи.
Ако жената е и по-възрастна, и самата тя живее на село, си е и до манталитет на това поколение.
Но пък лесно могат да се игнорират, стига да иска човек.

# 672
  • София
По принцип да, но пък те нито живеят заедно, нито пък се виждат кой знае колко, от тази гледна точка не бих се замисляла много по въпроса.
Това е така, но е много вероятно при появата на бебе свекървата да се опита да промени сегашното положение. Идеята ми е следната: понеже свекърва ми донякъде беше същата и виждах какво става при девера ми и жена му, реших предварително да се поуча от техните грешки и да предотвратя проблем. Което и направих, съответно проблемите, които жената на девера ми имаше със свекърва ни, при мен ги нямаше, защото действах превантивно и си спестих нерви. Предвид описаното от Хечи за свекърва ѝ, предлагам да действа превантивно, за да си спести нерви в бъдеще.

# 673
Аз, честно казано не виждам причина, защо е необходимо мнението на половината форум и то в две различни теми - кога да се съобщи за бременност.
Ми всеки си съобщава или не на близки и приятели, когато и както прецени лично за себе си.
Някак ми е странно , да не искаш да съобщаваш на близките си засега, но да го сведеш до знанието на маса народ във форума.

# 674
  • София
Логично е – масата народ във форума няма да ѝ се лигави. А и винаги може да натиснеш "х" или да се отпишеш от темата.

Общи условия

Активация на акаунт