Краят на бакшишите

• 24 332
  • 627
  •   1
Отговори
# 420
Вие тия пари копаете ли ги, за да ги давате за бакшиши?
Услугата си има цена и толкова.
Е, не е така. Трябва да страдаме за горките обслужващи, които получават мизерно заплащане и без бакшиш няма да оцелеят. Поне това разбрах от тази тема.

# 421
  • Другата България
Кой как си изкарва парите не е обект на темата.
За какво ги харчи също.
Виж, спазването на правилата на форума вече е задължително.

# 422
  • Куциндрел
Вие тия пари копаете ли ги, за да ги давате за бакшиши?
Услугата си има цена и толкова. Ако някой направи нещо повече от това, което му влиза в задълженията заслужава бакшиш и пак е избор на клиента дали и колко да даде.

Не виждам причина да държиш сметка на чужди пари и чужди решения. Дали даваш или не бакшиш е лично решение, а че се опитваш да си навреш гагата в градинката на другите, че и да ги поучаваш, е тесногръдие и липса на възпитание.

# 423
  • София
не знам за Италия, но нито в Гърция, нито във Франция е прието да се оставя бакшиш.
тия номера ги прилагат на чужденците.

Моля??? Ей сега се връщам от Гърция.
- Каш ор кард?
Плащам с кард. - Желаете ли да оставите бакшиш? -  Желая.
- 10%?
 - Да.
И на ПОС-а вместо 60 евро пише 66.

ти гъркиня ли си? местна? аз ясно написах, че питат за бакшиш чужденците. и теб така са те питали.
че даже и са ти препоръчали процент... Simple Smile

преди 15 години никой в Гърция не питаше за бакшиш. нито в Германия. нито във Франция. нито никъде в Европа. сега се научиха на много места да наглеят. но само с чужденци и туристи.
това дойде от американците, защото в САЩ стандартно келнерите са на бакшиш, не на заплата.

# 424
Аз, колкото и да не си личи от коментарите ми, с кеф оставям бакшиш за добро обслужване. Просто на повечето места е под всякаква критика, реално само по-високия клас заведения държат ниво, затова са ми и странни тези непрекъснати оплаквания от сервитьори за липса на бакшиши.

# 425
Защото се налага като практика и те вече си го очакват, а не като нещо, което трябва да се заслужи с допълнителни усилия.

# 426
  • Куциндрел
До сега никой не е очаквал от мен бакшиш и ако се случи да не оставям няма коментари от персонала

# 427
То и да има, няма да го чуеш.

# 428
  • Куциндрел
То и да има, няма да го чуеш.
Е и? Трябва ли да ме засяга или повлиява избора ми?

# 429
Изобщо, аз също не давам бакшиш и изобщо не ме интересува.

# 430
Човек или е щедър или не е.

# 431

Много кратко и точно. Това според мен обобщава цялата тема.

# 432
Аз съм щедра към близките си, за чуждите не намирам за необходимо.

# 433
Ако това се разбира по бакшиша, майко мила е работата.

# 434
Аз съм Скруч за чуждите, ама на децата си давам щедри  бакшиши - апартаменти, обзавеждания, нови коли, сервитьорите си имат родители, като не им стигат, да си искат от тях.

Общи условия

Активация на акаунт