Краят на бакшишите

• 21 958
  • 606
  •   1
Отговори
# 525
  • София
В такситата закръглям нагоре до кръгла сума, например 9,70 = 10 лева. Не повече, защото не са бедни и гладни, а от време на време са и изключително нагли. Ако започнат да ме занимават със световни конспирации и глупости, дори съм склонна да си чакам рестото до стотинка.

# 526
Като спомена "бакшиши", MariyaHris, от години не съм ползвала такси.
Ако ще ходим някъде с ММ, предпочитам да не пия, но да сме с колата.
И не е въпроса за 20-30 лева, които ще дадем, ужасно много ме напрягат масата хора,
които упражняват тази професия.
Имам съсед, бял българин си е, има си такси, може да направи всичко - лимонов кекс, совалка,
да сформира правителство...

Из квартала шофира една госпожа, и тя е таксиметров шофьор, всеки път минава на "една боя"
растояние, ръга се, бута се, чудо е.
То и тук e така Grinning
От самозвани брачни експерти, през пишман психолози, бизнесмени, архитекти, градоустройци, от всичко има. Не е ограничено до една професия Grinning

# 527
  • Бургас
Ами, в интерес на истината, сред таксиметровите шофьори има и образовани такива. Не е чудо невиждано висшист да кара такси.
Някои са много възпитани и интелигентни, шофират нормално, таксито е чисто и комфортно, така че е удоволствие да се возиш.

# 528
  • София
Аз използвам TaxiMe и съм изключително доволна всъщност. И далеч не подценявам шофьорите - често попадам и на млади мъже, които са възпитани, питат ме каква музика да пуснат и прочее. Но намирам цените им за малко по-високи от разумното.

# 529
И аз съм попадала на възпитани и приятни, обикновено са по-възрастни мъже. За съжаление са рядкост. Иначе повечето са тарикати, без предварително да дадеш бакшиш през прожението ще има да си се отчакаш някой да те вземе, а после въртят и сучат, че нямали да ти върнат. Отделно през целия път само глупости ти говорят. Много лош експириънс. Мислех, че тези новите Volt ще са по-добре, ама тях пък за съжаление трябва да ги викнеш не знам си колко часа предварително, така че не ми вършат работа.

# 530
  • София
Бяхме с дъщеря ми за почивните дни в Гърция. Като цяло посещаваме българското черноморие, броени пъти съм била на море в Гърция. На някои места бяха много любезни, на други обслужването беше ужас без край. Първият ден бяхме на известен популярен плаж, чакахме 40 минути изобщо да се появи някой да ни обслужи и то след доста молби от моя страна, след това още 20 минути чакахме за кола и сок, еми до стотинката им платих. Викам сервитьрка тя ми вика не съм аз и така ме отрязаха още няколко човека. Язък за хубавия плаж...
После в Тасос сме в един магадин за сувенири на касата и докато чакам жената да маркира нещата виждам един ключодържател, който ми харесва и решавам да го взема. Тя ми се тросва и ми казва защо не съм и била казала, че не съм свършила с пазаруваното. Потресох се, скоро на такова лошо отношение не бях попадала...

# 531
  • Другата България
Не забелязвам някой да внушава на някого каквото и да било.

# 532
Ами, в интерес на истината, сред таксиметровите шофьори има и образовани такива. Не е чудо невиждано висшист да кара такси.
Някои са много възпитани и интелигентни, шофират нормално, таксито е чисто и комфортно, така че е удоволствие да се возиш.
Има и такива, и те си имат постоянни клиенти, рядко остават свободни за случайна поръчка. Аз ползвам такси 3- 4 пъти на ден и си ползвам двама, и двамата имат по много редовни клиенти.

# 533
Потресох се, скоро на такова лошо отношение не бях попадала...
Аз на подобно изпълнение в българска аптека - да ми се карат - оставих нещата и си излязох. И то някаква малка аптека точно срещу Марешки, където дори ми продадоха хапчетата много по-евтино.

# 534
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Потресох се, скоро на такова лошо отношение не бях попадала...
Аз на подобно изпълнение в българска аптека - да ми се карат - оставих нещата и си излязох. И то някаква малка аптека точно срещу Марешки, където дори ми продадоха хапчетата много по-евтино.

Преди години, малкия с бронхоспазъм, болници, разправии, ще си го лекуваме вкъщи, дават ми схема пулмикорт-вентолин- пулмикорт. От болницата ми казват да си купя от аптека спринцовка за диабетици, защото за вентолина е важно да не объркаме дозата...
 Влизам в една от аптеките около вкъщи, фармацевта ме изгледа като душевно болна, и ми каза, че това се ползвало само от медицински лица. Ми добре, купих си го от следващата аптека...

# 535
На мен ми се скараха, защото исках стандартен вит. С от примерно … 2 лв май струваше тогава. А се опитваха да ми пробутат някакъв супер-дупер английски от 12 лв, за който им казах 3 пъти, че благодаря, но не го искам.

# 536
В такситата закръглям нагоре до кръгла сума, например 9,70 = 10 лева. Не повече, защото не са бедни и гладни, а от време на време са и изключително нагли. Ако започнат да ме занимават със световни конспирации и глупости, дори съм склонна да си чакам рестото до стотинка.
Преди час съм се возила на такси с моя роднина и първоначално беше любезен шофьора. По-късно към края като му дадох 53,00 защото беше 33 лева. Чаках да ми върне ресто, отношението му се промени - студено и непрофесионално отношение, предполагам защото е очаквал да му дам 35 лева, та върнал ми е 4×5 лева и ми казва леко троснато "Заповядай" и "Чао". Тц, аз за това не ми се пътува с тези "таксиджии".

# 537
Да му беше дал/а два лева, затова сме на тоя хал.

# 538
С какво ще се промени хала, ако му даде два лева?

# 539
Аз винаги, когато напускам хотел в България или в чужбина, оставям пари на камериерките. 20 лева, 50 лева ако е НГ, 20 евро. Ей така за идеята.
Дори когато съм си слагал табелката да не почистват.
Така ми каза една роднина, която беше камериерка в Германия, тези хора не са високоплатени.

Предполагам и през ум не би ви минало да го направите.

Общи условия

Активация на акаунт