Кой уби едно 8-годишно дете?

• 37 867
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ох, аз не бях видяла това за момичетата, а едното е починало... Sob
Със смесени чувства съм - представям си състоянието на влака, обаче не е особено разумно заради изпусната спирка да скачаш в движение, освен ако не си Итън Хънт примерно

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 17:45 от Cuckoo

# 571
Не е по темата за инцидента с детето, но във връзка с девойките, които скочили от влака. Спорим с една дама във фб - тя твърди, че БДЖ е виновно, че девойките скочили в движение, аз твърдя, че вината си е тяхна - при налично предупреждение на няколко езика, че вратата не се отваря докато влакът не е спрял, трябва тотална липса на сиво вещество да решиш, че си каскадьор в Холивуд или Боливуд.
Никога не съм чувала в БДЖ да съобщават спирките на високоговорител, камо ли на няколко езика! Иначе историята е много неприятна, защото на някои влакове вратите са автомат, на други с брава и много трудно се отварят и аз съм се притеснявала дали ще успея да сляза

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 21:10 от wiwala75

# 572
  • Пловдив
Спорим с една дама във фб - тя твърди, че БДЖ е виновно, че девойките скочили в движение, аз твърдя, че вината си е тяхна - при налично предупреждение на няколко езика, че вратата не се отваря докато влакът не е спрял, трябва тотална липса на сиво вещество да решиш, че си каскадьор в Холивуд или Боливуд.
За кое точно е виновно БДЖ-то според нея - че вратата е можела да се отваря при движение ли?
Склонна съм да приема, че това е част от правилата за безопасност в съвременните влакове - блокиране на вратата при движение, обаче някъде 95% от приноса си е техен, на девойките.
Жалко за загиналото момиче.

______

Аз съм чувала да съобщават, но не във всички влакове.
В мотрисите "Сименс" например съобщават.

В поста горе се говори за друго - надпис на няколко езика да не се отваря вратата, преди влакът да е спрял.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 17:53 от Магдена

# 573
Момичетата са били пълнолетни. Няма как БДЖ да носи вина, че скочили в движение.
Още малко и в банята да влезеш ще трябва да ти четат инструктаж да не ядеш сапуна

# 574
Какво е можело да направи БДЖ не разбрах. Ако вратите се отваряха в движение, щяха от там да скочат. Това да не е по-добре.
Тяхното си е чиста глупост.

# 575
  • Пловдив
То там е работата, че не се съобщава откъде са скочили. Едни предполагат, че през прозореца, а други - че вратите са можели да се отварят в движение. Второто ми се вижда по-вероятно. Нормален пълнолетен да се метне през прозореца, ако не бяга от някого, не си го представям.

# 576
  • София
Може би бъркам, но разбирам, че не са успели да отворят вратата при спрял влак, после все пак са отворили, но вече в движение

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 19:00 от Cuckoo

# 577
  • Пловдив
Аз останах с впечатление, че късно са разбрали на коя спирка са.
Явно много детайли не са ясни.

# 578
На старите влакове от моята младост можеха да се отворят вратите в движение. Тук въпросът е защо са скочили. Дано поне другото момиче да се оправи. Страшна трагедия, 20 годишни деца
 Трудно ми е да повярвам, че са скачали от прозореца. По-скоро вратата се е отворила.

# 579
  • Пловдив
Да, на старите можеха, сега има и такива, на които не може.

# 580
От където и да са скочили освен, ако не ги е гонил сериен убиец с брадва или бясно куче, не виждам причина да се прави. Дори, ако е било само едното момиче виждам повече логика, един човек да не разсъди трезво, ама двама..

# 581
Уф, страшна глупост са направили тези девойчета, едното даже загинало. Много ужасно, кошмар пълен. Помня един случай от моята младост как едно момче, пияно, обърка вратата на тоалетната с външната, отворил я и паднал.
Не бива да могат се отварят вратите в движение.

# 582
Вината не е само на момичетата. Тяхната грешка е, че не са преценили скоростта на влака.
Доколкото разбрах, те са се мъчили да отворят вратата и не са успели. В един момент тя се отваря, но влакът вече тръгнал и започнал да набира скорост. И те скачат...
Четох доста коментари в нета. Вината на БДЖ не е само в това, че вратите трудно се отварят и че могат да се отворят в движение. Пътуващите ги упрекват и в това, че понякога изобщо не се отваряли и че пътниците трудно могат да се ориентират на коя гара е спрял влакът. Нито се съобщава по уредбата, нито всеки път спира така, че да се види табелата на гарата.
Абе... Жалко за поредния нелепо прекъснат млад живот, нечие дете...

# 583
Като редовно пътуваща с БДЖ още от ранна детска възраст, т.е 50+ години вече - има автоматични врати на мотрисите, има и такива, които се отварят от пътник или служител. Често пъти последният не затваря вратата преди влакът да потегли и дори може да се пътува на не затворена врата. Гарата си я следя и по час, и по маршрута на сайта на БДЖ. Не блея, нищо че пътувам и с две деца и багаж. Обвиняват БДЖ, че вратите се отваряли трудно и не успели да си я отворят на време. През прозореца не мисля, че някой би успял да скочи. Който пътува с влак знае какви са прозорците. Скочили са през вратата.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 00:25 от Mama Ru

# 584
Вратите на старите влакове наистина трудно се отварят и от вътре, и от вън. Понякога влакът не спира по средата на гарата, а в началото и ако човек е седнал във вагон назад, може и да не види гарата. Извън гарите покрай релсите е само камъни. Ако са скочили в движение върху камъните...
От БДЖ няма да дадат детайли кое, как, особено щом ги касае тях.

Общи условия

Активация на акаунт