Кой уби едно 8-годишно дете?

• 37 871
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
"Уикенд" е много яко четиво. Не непременно достоверно, по-скоро ми изглежда смес от възможни истини и измишльотини, но занимателно и поучително.

# 556
Не са намерили нищо, нито рейката, нито тия измислени катарами. Това че са ги намерили, си го съчини някой си сайт на 20.08 и оттогава го преписват разни пишман журналисти без въобще да проверят дали е вярно. След 20ти в съда казаха, че все още търсят рейката.

# 557
Такова дребно нещо няма как да се намери в Черно Море. И боклука, който го е хвърлил си знае.

# 558
Е, ако е изхвърлена цялата рейка с шарените колани по нея би могло с малко късмет и много упоритост, ако дъното не е тинесто и не се е заровила. Но дали някой ще прояви такава упоритост?

# 559
Зависи и на каква дълбочина са хвърлили и къде точно. Море е, не локва.

# 560
  • France
Не е тинесто, но е песъчливо (предполагам) и постоянно се наслоява нов пясък. А от -30м почти не се виждат цветове

# 561
  • София
Всъщност, самият факт е уличаващ, а и експертиза на другите сбруи, въжета и парашути ще даде достатъчна представа за изправността.

# 562
Скрит текст:
Направо ми е на топка стомаха, откакто разбрах за този случай. И тук докато чета, го преживявам. Мир на праха на загиналото детенце заради тези алчни задници, и много кураж на скърбящата майка!

Скрит текст:
Докато четях темата, на мен все ми изникваше един спомен отпреди около година, когато с детето отидохме на луна парк. Много искаше на влакче, което препуска нагоре-надолу с висока скорост. Аз, признавам, съм доста страхлива, но отдалеч не ми се стори чак толкова критично, видях, че и други малки деца се возят и се качих с детето. За мое най-голямо учудване нямаше предпазен колан! Само една дръжка от метална тръба, за която да се хване човек. И вместо да сляза веднага, си казах, след като при всички е така, значи няма страшно. Няма лии?! Леле, като започна да се тресе това чудо, изгубих ума и дума. Викам си, детето - а се е пуснало, а е излетяло. Прегърнах го здраво и просто нямах търпение да спре това влакче. На спускането крещях като луда, детето  съответно беше в шок. Слизаме, и виждам един колега с неговото дете се залива от смях. Искал бил да ме снима как врещя като обезумяла. За мен това си беше чист ужас, обаче настроенията наоколо бяха, че грешката е в мен, че ме е бъзе, а не в това, че няма обезопасителен колан.

Имам подобен опит с въртележките, които се разпъват пред The Mall. По-миналата година се качих с двете си деца на една от въртележките, без каквото и да е предупреждение дали има възрастово ограничение или пък инструктаж как да седнем и какво да прави/не правим (и аз гледах острани няколко върътки и кой как слиза после). Е, казвам ви, такъв ужас преживях с малката (голямата нямаше проблем)...наистина мисля, че почна да обръща очичките и аз крещях като луда да спрат това адско нещо още почти в началото като взе да набира скорост. Добре, че мъжа ми ме видя (не ме чуваше, защото гърми някаква музика) и веднага каза на човека от ромски произход да спре вътрележката. Слязохме с малката. До ден днешен ме държи тази случка.

Още като стана инцидента с Иван (мир на душичката му) се сетих за тази история...колко безобразно е всичко в тая държава и за 2-5-20лв някакви изроди залагат живота на децата ни и нас на руска рулетка!

# 563
Е, в твоя случай е било до дете, ти си познаваш детето дали може да издържи въртенето. Не е проблем с безопасността. Други деца се возят, а понякога и на възрастни им става лошо.  Пък и едно малко дете не се качва веднага на екстремните атракции, минава се постепенно през бебешките към другите,

# 564
На дъ мол се возих с детето на гондолата и щях да умра от страх, в буквален смисъл, докато другите си умираха от кеф. Не е за всеки тази работа. После, докато ми трепереха ръцете от преживяването,  пих една бира на терасата горе в дъ мол, и се чуваше как скърца тая проклета гондола. На следващата година вече я нямаше, може и да се е разпаднала, след такава зверска употреба без поддръжка.

Като бях дете имаше едни въртележки, седалки на синджири. Завъртях се веднъж, оповръщах храстите после, и приключих. А моята приятелка тогава, се въртя единадесет пъти.

# 565
А, виж от гондола имаме лоши спомени. Веднъж детето поиска и бащата пое отговорността да го придружава. Да де, ама обезопасяването беше една проста пръчка пред седалките, не като на модерните атракциони, а и тя беше много ниско.  Респективно на човек 190 см му идваше на нивото на пъпа и в най-горна точка е било почти аха, аха да се преметне през нея. И на детето също не е било добре, можело да се изхлузи отдолу. Та той си усукал едната ръка около пръчката за да е сигурен, че няма да се преметна, а с другата гушкал детето. Доста го беше боляло от натиска по предмишницата, но изкараха до край без произшествия.

# 566
Тази въртележка не бива да е позволена за под определена възраст. Това е моето мнение. Дори за височина , кг - а не по желание.

Черна станция, не съм си качила детето от количката на въртележка. Возила се е на виенско колело, детско влакче, детска гондола. Беше на 5г в онзи момент и ако имаше накакви рестрикции - никога не бих я качила. Това, че друг не слезе и не е повръщал, не означава, че въртележката е подходяща за всяка възраст. И пак да кажа - нямаше дори минимални указания как се държиш и т.н. Проблемът беше в скоростта , нямаше други екстри.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 16:35 от rose_tattoo

# 567
Ще ме изядете, но все пак ще попитам - няма инструкции, няма колани. Защо като видите това се качвате на съответното нещо?
Признавам си, аз съм страхлива и не бих.

# 568
Не е по темата за инцидента с детето, но във връзка с девойките, които скочили от влака. Спорим с една дама във фб - тя твърди, че БДЖ е виновно, че девойките скочили в движение, аз твърдя, че вината си е тяхна - при налично предупреждение на няколко езика, че вратата не се отваря докато влакът не е спрял, трябва тотална липса на сиво вещество да решиш, че си каскадьор в Холивуд или Боливуд.

# 569
A каква инструкция за въртележка да има? Сядаш, закопчават те, седиш мирно и се возиш.

Общи условия

Активация на акаунт