Кой уби едно 8-годишно дете?

• 37 873
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 540
Нали се сещате, че докато няма осъдени по веригата до министър и дори държава, то ситуацията ще е същата. А държавата няма волята да въведе ред, защото:
1.  ще изчезнат атракциите, тъй като няма да има достатъчно подготвени хора - инструктори. А няма да има инструктори, защото заплащането не отговоря на риска, който поемат.
2. Ако се намерят подготвени хора за достатъчно много пари, то ще се вдигне още цената на атракциите, която и без това не е особено достъпна за масовия българин. За чужденците не се наемам да кажа.
3. Високи заплати и намалял оборот няма да се харесат на собствениците на атракциите, защото те гледат бързи големи печалби с минимум разходи. А качествено оборудване, платени данъци, добри заплати за професионалисти са равни на сигурност за клиента и по-малка печалба за чорбаджията.
4. Единственото, което може да принуди предлагащите атракциите да заложат на сигурността на услугата е отливът на клиенти , но и това няма да се случи. Народопсихологията на българинът е:
- инциденти се случват на всякъде по света
- на мен няма да се случи
- веднъж се живее/ все от нещо ще се мре
Супер. Нека стане високо заплащането на задължителния инструктор, съответно да намалее печалбата на мутрагена, той да дигне цените и да фалира. Откога ги чакам. В ЕС и Шенген сме, а от догодина и в еврото, ще дойдат гръцките атракциони, които работят с в пъти по-ниска печалба. Няма да остане празно. Според мен натам се върви с отварянето на пазара. Полуговорящите и неграмотни"орангутани", както друг потребител беше писал, ще бъдат изтикани от нормални търговци на тази услуга. В един момент нашите няма да могат да си намерят персонал, но това ще стане само ако тези тримата и чорбаджията им си получат присъдите, или докато уври на Ганю главата, а тя е като шопската глава, увира един час след като е омекнал камъкът

# 541
Съгласна съм за джигитите на пътя, но не виждам какво е общото между тях и атракциите на плажа.

Погледай как някои си карат джетовете и ще разбереш. А и другите моторници, влачещи какво ли не, не знам колко гледат. И затова ако има зона за едните и зона за другите ще е ОК.

# 542
Аз много добре знам къде да ходя ако реша, но хората, които не искат да ходят и не искат платят 20,000 за почивка трябва да имат елементарна сигурност.

Аз не казвам, че не трябва да има сигурност, а че не е вярно, че в България нямало пусти плажове.

# 543
Има пусти плажове, но често ги засират или диво-къмпингуващи, или строители си изхвърлят отпадъците. "Културата" ни навсякъде си е показала грозната физиономия.
Отделно един плаж, за да е хубав трябва да се поддържа, а като стане една буря, като почнат да гният водорасли и всякакви други боклуци и хич не е приятно на тези диви плажове

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 13:48 от Априлски душ

# 544
Ами не ходи на пусти плажове. В моя отговор нищо не пиша за това, за което ти отговаряш, макар че и за него мога да споря.

# 545
Кой или кои убиха детето са същите, които пратиха една майка в мозъчна смърт, дете в будна кома, служител със счупен таз и още двама със счупени крайници и още  много инциденти през годините в този регион на прегазени, катастрофирали и дрогирани шофьори. За всички е ясно, че Слънчев бряг и Несебър са държава в държавата, това е тумор, който функционира по собствени правила и закони. Там има едни хора борещи си се за територии и едно очно момче, които се ползват с протекции на всички институции, случайни бизнеси няма, включително и парасейлинг. Трагичните инциденти там ще продължат и следващите сезони.

# 546
Кой или кои убиха детето са същите, които пратиха една майка в мозъчна смърт, дете в будна кома, служител със счупен таз и още двама със счупени крайници и още  много инциденти през годините в този регион на прегазени, катастрофирали и дрогирани шофьори. За всички е ясно, че Слънчев бряг и Несебър са държава в държавата, това е тумор, който функционира по собствени правила и закони. Там има едни хора борещи си се за територии и едно очно момче, които се ползват с протекции на всички институции, случайни бизнеси няма, включително и парасейлинг. Трагичните инциденти там ще продължат и следващите сезони.
Трагичните инциденти не се случват само там, те са навсякъде в държавата ни. Не се случват само по морето. В центъра на София, в малките градчета... Няма смисъл да изброявам. Нищо не както трябва, въпреки че навсякъде по света стават инциденти и в най-уредените държави. Докато полицията спира шофьори на случаен принцип, за да тества за наркотици и алкохол, които излизат с фалшиво положителни резултати за други опиати и после се държат с хората по най-безобразния начин ( вече няколко гледах по телевизията). Хора, които са пили хапче за глава, което реагира на полевия тест за наркотик, пък истинските джигити, на по 20 години летят по улиците и трепят минувачи по тротоари и им се разминава - нищо няма да променим.
Тези, които си позволяват това, обикновено са хора, които са сигурни, че ще им се размине. Имат нечий гръб в системата или по високите етажи.
Атракционите са на същия принцип. Аз дали ще мога да си отворя нещо по морето, дори и всичко да ми е изрядно? Кой ще ме остави да извършвам каквато и дейност - там всичко е мафия! Като се почне от концесионерите, дето стопанисват плажовете и се стигне до атракционите. Цялата ни държава е такава - мафиотска, корумпирана...
И въпреки всичко някои неща в живота са просто съдба...

# 547
Сигнали си има, но е глас в пустиня ч. Докато не стане някой публично известен фатален инцидент. От две години непрекъснато се алармира за тротинетките, постоянно има загинали или пострадали юноши и пак нищо. Няма никаква регулация, карат се с висока скорост по пътищата, а не по велоалеи, никой не знае в какво състояние са ‘водачите’ . Винаги настръхвам като ги видя на пътя.

# 548
  • гр.София
Ти остави, ами карат и по тротоарите,между пешеходците .И тротинетки,и доставчиците на храна, някои с огромни тежки велосипеди. Това ако ме блъсне, ще ме остави на място.

# 549
Мен на абсолютно пешеходна част (малко площадче пред метростанция) за малко да ме отнесе младеж, фучащ с тротинетка . Бях със слушалки и не съм го чула, усетих бръсване по рамото и се стреснах. Ако бях минала само половин крачка встрани,щеше да ме връхлети. Той иначе екипиран с каска...

# 550
Вчера пресичаме с детето (на 15 години). Не тръгна с мен, реши да изчака колите. Спряха й първите две ленти, третата - малка строителна машина НЕ спря! Добре, че тя е страхлива и не тръгва докато не е чисто или не са спрели всички. При това на 100.метра от пешеходната пътека "зебра" има още една със светофар (кръстовище).

# 551
Мен на абсолютно пешеходна част (малко площадче пред метростанция) за малко да ме отнесе младеж, фучащ с тротинетка . Бях със слушалки и не съм го чула, усетих бръсване по рамото и се стреснах. Ако бях минала само половин крачка встрани,щеше да ме връхлети. Той иначе екипиран с каска...
Извън темата е, но ходенето със слушалки на оживени места, не е никак безопасно.

# 552
А може да си глух или разсеян. Човек не може постоянно да се озърта и ослушва като подгонен заек. Иначе си права за слушалките по принцип.

# 553
Направо ми е на топка стомаха, откакто разбрах за този случай. И тук докато чета, го преживявам. Мир на праха на загиналото детенце заради тези алчни задници, и много кураж на скърбящата майка!

Скрит текст:
Докато четях темата, на мен все ми изникваше един спомен отпреди около година, когато с детето отидохме на луна парк. Много искаше на влакче, което препуска нагоре-надолу с висока скорост. Аз, признавам, съм доста страхлива, но отдалеч не ми се стори чак толкова критично, видях, че и други малки деца се возят и се качих с детето. За мое най-голямо учудване нямаше предпазен колан! Само една дръжка от метална тръба, за която да се хване човек. И вместо да сляза веднага, си казах, след като при всички е така, значи няма страшно. Няма лии?! Леле, като започна да се тресе това чудо, изгубих ума и дума. Викам си, детето - а се е пуснало, а е излетяло. Прегърнах го здраво и просто нямах търпение да спре това влакче. На спускането крещях като луда, детето  съответно беше в шок. Слизаме, и виждам един колега с неговото дете се залива от смях. Искал бил да ме снима как врещя като обезумяла. За мен това си беше чист ужас, обаче настроенията наоколо бяха, че грешката е в мен, че ме е бъзе, а не в това, че няма обезопасителен колан.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 20:04 от Анонимен

# 554
  • София
Намерили са катарамите на коланите. Собственик на фирмата е дъщеря на някаква местна мутра, вече покойник.
В Уикенд (не ме бийте, но ММ го купува и го прехвърлям) се описва как и на кого се плаща, за да имаш атракцион на плажа. Вкл. в Министерството на туризма.

Общи условия

Активация на акаунт