Кой уби едно 8-годишно дете?

• 36 418
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 825
Добре де, аз наистина нямам идея с каква ламарина са строежите в Германия, но със сигурност не е непреодолима. Честно, наистинане виждам грешка в строителите тук. Прекалява се, особено предвид, че част от родителите са знаели какво планират отрочетата им. Е нормално ли е от страна на родител да знае, че детето му планира да нарушава закона, защото това е ТОЧНО неправомерно деяние и родителят да не се намеси? Ми не може така да се отглеждат деца без минимално познание за добро и зло.

# 826
  • France
Добре, че няма жертви.

Във Франция и в този случай всички по веригата щяха да бъдат привикани и разследвани. Изпитано. Познат архитект го осъдиха (вярно, че взеха предвид обстоятелствата) защото един беше влязал в строежа и то след прочетен мейл, че е евакуирано заради риск. Има хора, които просто не мислят. И това ми се вижда нормално. Самата аз гледам да съм максимално изрядна, защото знам какво рискувам.

# 827
Добре, че няма жертви.

Във Франция и в този случай всички по веригата щяха да бъдат привикани и разследвани. Изпитано. Познат архитект го осъдиха (вярно, че взеха предвид обстоятелствата) защото един беше влязал в строежа и то след прочетен мейл, че е евакуирано заради риск. Има хора, които просто не мислят. И това ми се вижда нормално. Самата аз гледам да съм максимално изрядна, защото знам какво рискувам.
Какъв е човека, който е влязъл в обекта. Някой от служителите предполагам. Надали до всички жители на Франция е бил изпратен този имейл.

# 828
  • France
Не, един от служителите в кметството, даже не и отговорника. Като в мейла е пишело черно на бяло, че заради миналата буря има еди-какъв-си проблем, че е рисково за работниците и ще се викат експерти и че работата се прекратява до ново нареждане като достъпът до платото е абсолютно забранен. И човечецът решава все пак да отиде, вижда едва огромна "цицина" на тавана, довлича маса върху която слага стол и отива да пипа, там, където не му е била работата. Тон и нещо вода падат върху него и той остава инвалид до живот с 4те крайника. И архитектът беше осъден, е не на пълната сума, но все пак осъден.
Затова и изказвания как не можело да се харчат пари в превенция, не било нечия работа и тн, ми накъдрят косите. Това е едно общо отричане от отговорност, чийто резултат е видим за всички. Например (от темите наскоро) лесно може да се реши проблема с паркоместата. Просто се задължават инвеститорите на всеки нов блок да слагат подземни гаражи. Тук средното е по 1½ място на апартамент. Така ще изпразнят тротоарите, чиито плочки няма да бъдат постоянно начупени и майките с колички ще могат спокойно да ги използват. А сега чета как нямало как шофьорите да се съобразяват с тях, че ги тикали на шосето. А проблемът си остава нагоре по веригата. Ама нали обществото не можело нищо...

# 829
Извинявай, ама този служител е идиот. Получил е предупреждение, че е опасно и работата се прекратява и отишъл на своя глава, въпреки предупреждението. И какво повече да направи архитектът, че да го опази от идиотизма му?

# 830
  • France
Виж, Ру, един процент от хората са идиоти. И в тяхна чест пише на амбалажа на сандвичите, че не се яде.
Един процент от децата са неоправляеми.
И един процент от обществото са бъдещи самоубийци.
И това трябва да бъде взето предвид

# 831
Фил, как се спира идиот? Ето има уведомителен мейл, какво повече да де направи? Все пак има и естествен отбор и награди Дарвин. Само не разбирам в случая защо е осъден архитекта, а не идиота.

# 832
  • София
Фил, оптимист си 🤣. Де да бяха 1%.

# 833
  • France
Има и съвсем нормални хора, които в един момент реагират идиотски. Такъв е животът.

Подробности не знам защо така е присъдено, вече на живеех в региона.

# 834
  • Варна
Айде стига с тия майки с колички. На мен пък ми се накъдря косата като чуя за тях. Все те онеправдани, все за нещо мрънкат. Обаче при наличие на два свободни и здрави тротоара оная кокошка пак върви по платното. Ми няма как да им вляза в положението.

А относно начупените плочки на тротоарите, може и да са начупени някъде, но около мен вече повечето са ок, а нощес минават полицаите и пишат тлъсти глоби на паркиралите върху тях. Проблемът с липсата на места за паркиране няма да се реши скоро, но с тротоарите се работи по въпроса.

# 835
Добре, че няма жертви.

Tова е идиотско. Какво е трябвало да прави архитектът, да стои на пост ли?  

А това за паркоместата отдавна е залегнало в правилата и новото строителство е така.

# 836
Архитектът е проектант на обекта, не пазач. Има нещо друго в историята, което не знаем, за да го осъдят.

# 837
  • София /Абсурдистан
То и сега има наредба за новото строителство да има подземен паркинг за всяко жилище. Но някои от семействата имат по няколко коли, други пък са изкупили по няколко парко места и ги дават под наем, така или иначе, не стигат за всички.

# 838
Знаете ли дали има промяна в състоянието на 4 годишния Марти?

# 839
Случилото се със шефа на полицията в Русе май не е както гласеше оригиналната версия...

Общи условия

Активация на акаунт