Кое/какво/кой носи радост/смисъл в живота ви?

• 5 616
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Природата, животинките, децата ми.

# 46
  • София
Най-голяма радост и най-голям смисъл носи семейството ми и децата ми. А иначе в ежедневието се радвам на малките неща. Като например да уловят прекрасен изгрев или залез, да снимам красиво цвете и да му се любувам, да срещна човек, който ме моли за стотинки, аз му предложа храна и той приеме и после видя как лакомо я изяжда. Радост ми доставя хубавата музика, тихото време, в което прекарвам в молитва и благодаря на Бога за всичките благословения в живота ми.

# 47
Семейството, възможността ми да пътувам по целия свят, приятелите ми..

# 48
Животните, да галя и храня улични котки, семейството ми, да пътувам, Слънцето, водата и изобщо природата, топлото време.

# 49
Може да се каже, че радост ми носи и това, че съм се родила в една приказна родина. Обичам България и се чувствам късметлийка, като виждам какво се случва по света. Пътуванията ме зареждат.

# 50
  • София
Да имам възможност да си празнувам рождения ден. Че понякога не се получава, ама хич.

# 51
Смисълът на живота е животът.
Аз ще ти отговоря така, както смятам за по-правилно да се формулира питането и поставяйки се в активна позиция. Радвам се на възможности, среда, възприятия преживявания, отношения, общуване, динамика (ретроспекция, проспекция)   развитие, търсене и намиране. Въобще -  цялостно въздействие и взаимодействие със заобикалящия свят, дори където/когато времето спи или хората са инертни.
Темата е много информативна, благодаря!

# 52
  • София
Гледам тази толкова хубава и позитивна тема едва върви, докато други, в които се обсъждат проблеми са доста горещи. Толкова ли няма нищо хубаво за споделяне?
От скоро карам сама кола. Имам книжка от няколко години, но досега винаги съм карала с мъжа си до мен. Иначе се справям, но трудно преодолявам психологическата бариера сама да седна зад волана и да разчитам на себе си. Вчера бях на църква и след службата ей така на шега предложих на приятелка да я закарам до тях. От Люлин до Младост. И тя се съгласи! Сърцето ми заби силно, толкова се притесних, но в момента в който потеглих и се влях в движението, всичко ми мина. Закарах я, паркирах перфектно и като си помислих, че трябва да се връщам сама и то толкова дълго пътуване, отново се уплаших. Но си пуснах джипиес, шофирах спокойно, даже минах през най-ужасното кръгово кръстовище успешно и се прибрах! Паркирах перфектно успоредно на тясно пространство пред блока. Изключително горда съм със себе си!

# 53
На мен на този етап само дългите разходки ми носят удоволствие. Преживявам период,в който само това ми харесва.
Иначе ми е било интересно как някои имат хобита и това много ги зарежда, аз съм от хората,който са се опитвали да имат хоби,но не им се получава. Grinning

# 54
В момента, не ми остава време за хоби.
За да имаш хоби, трябвада знаеш как си почиваш най- добре. Аз - мълчейки и  вглъбявайки се.
Много време плетях, преди да си повредя китката-  по- добро от медитация е, особено ако учиш нови плетки , броиш бримки...
Обичам и да плевя,  да садя...
Обичам и да меся и правя сладкиши,  но това ми хоби  е най- опасно Joy

# 55
Като чета отговорите виждам колко сме различни всички.
Мен ме радва тишината, спокойствието и уюта на дома. Сутрешното кафе на спокойствие, работата ми, защото е творческа и ми доставя удоволствие. Обичам и да ходя по магазините, да следя модните тенденции, да си облека нещо ново.
Напоследък се зарибих по една авторка - Фрида Макфадън, да много обичам да си прекарвам времето с нейна книжка вечер.
С мъжа ми сме заедно от 15 години, искаше ми се и той да ме радва, но с времето сякаш все повече се караме и тръпката си е заминала и това ми тежи. По-хубаво ми е сякаш да съм сама. Но винаги съм си била саможива и интровертна.

# 56
Редките мигове на спокойствие, когато всички пожари са загасени и няма нужда отново "да се хвърлям в боя".

# 57
  • Somewhere far away
Най-много ме радва да съм си вкъщи, да си направя един хубав чай, да си пусна някой филм или сериал...  да имам пълно спокойствие и никой да не ме занимава с глупости.

# 58
И аз съм така. На работа ме наричат интровертна, странна, домошар и какво ли още не, но не ми пука. Ужасно много се уморявам от хорските глупости, от клюки, от безсмислено говорене колкото да се запълва тишината, от нахално вмешателство в личния живот и т.н. В повечето дни се прибирам изцедена и нямам търпение да се усамотя на тишина вкъщи. Така си зареждам батериите.

# 59
Последните три мнения са много приятни и ми се струва,че са на жени намерили вътрешен мир със себе си .

Общи условия

Активация на акаунт