Кое/какво/кой носи радост/смисъл в живота ви?

• 5 811
  • 86
  •   1
Отговори
# 30
Отделно от тривиалния отговор, че семейството ми носи радост, все по-голяма и истинска радост ми носи красотата на природата във всичките й форми и проявления - растения, животни, скали, вятър, слънце, дъжд - безкрайно е.

Но смисълът на живота за мен не е в радостта, а в добротата - да си добър, да помагаш, да не вредиш.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 16:09 от utro77

# 31
Най-голямото щастие в живота ми носят успехите в работата. След това - това да съм здрава, да имам финансови средства, да пътувам, да пазарувам... Такива, малко егоистични неща.

# 32
  • София
Синът ми и запазването на вътрешния ми мир

# 33
Радва ме фактът, че мога и играя народни хора, радва ме да сготвя нещо, да изплета нещо, но най-много ме радва да мога да виждам внуците ми как порастват и да прекарвам време с тях.

# 34
  • Телиш/Плевен
Смисъл виждам във всеки един ден, в който се събуждам, здрава съм и мога да се радвам на семейството и близките си. С годините започнах да ценя малките неща и да съм благодарна за това, което имам.

# 35
Свободата и спокойствието, които си извоювах за себе си и детето си
Детето ми
Тренировките с тежести
 Семейството и приятелките ми
Да се грижа за себе си - процедури, фризьор, козметик,.маникюр и тн
Шопиииииинг
Почивки и екскурзии

# 36
Каква позитивна тема Nature High Brightness

Много неща носят радост в живота ми - слънчевите лъчи и дъждовните капки, любовта на близките ми хора и усмивките на непълно непознати хора. Това, че въпреки че всеки един ден остарявам, някъде в мен е останало едно любопитно, донякъде наивно и ранимо дете, което е отворено към нови неща и всеки ден за мен е началото на едно ново приключение.

Смисълът на живота ми е самият живот. Не знам как да го дефинирам по друг начин.

# 37
Красотата във всички неща и хора ми носи радост. Добротата. Домашните любимци. Heart
Смисълът е да уча нови неща, да се усъвършенствам. Да бъда полезна. И добра.

# 38
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Инспирирах се от една заключена тема.
Гледам хората много се оплакват.
Много е сложно да го живееш този живот според някои.
То са карми, хороскопи, нещастия, магии, съдба.
Така ли е в действителност.
Кое ви носи радост в този живот?
Скрит текст:
Какво смятате за стойностно?

БГ Мамите Sunglasses

# 39
Напоследък съм в депресия чисто служебно. Не виждам прогрес в това, което правя и сякаш тъпча на едно място. това винаги е било мой двигател и извор на заряд, та сега ми е трудно. Обърнала съм се към семейството си, прекрасните си синове, любимия ми мъж и разни хобита, свързани със спортове. Много ми се иска да започна да тичам много сериозно отново и имам цели там. С професията си се надявам да излезна от кризата. И аз, като друга потребителка в темата, се чувствам все по-добре сред природата във всичките й форми и тя ми дава сила, спокойствие и хармония!

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 09:26 от MariyaHris

# 40
Радостта на малките неща около мен.

# 41
Радост ми носи всеки ден, в който се събудя и дишам, а любимите ми хора са здрави и са около мен. Като радост виждам и добрите примери - добротата у хората, макар че и злото доста го има, доброто още го бори и съществува. Хората, които помагат в каузи, които се борят, които искат да направят нещо, което да остане след тях, нещо извън егоизма. Радост ми носи природата - животните, радост ми носи работата, която съм избрала. Радост са и комплиментите, които получавам  и които самата аз отправям към другите.

# 42
Старая се сутрините ми да започват по един и същи начин – малко йога, грижа за лицето и закуска, за да вляза в ритъм. Всеки ден се опитвам да чета книга, а вечер преди сън си манифестирам. Често се разхождам навън, за да си проветря главата. Обожавам да получавам изненади, затова си поръчвам козметични кутии на абонамент – чувството е като малък подарък за мен самата. А, и не пропускам масажите – това ми е една от любимите терапии за баланс. Това са такива дребни неща, които ми носят радост.

# 43
  • Банско
Синьото небе, слънцето, семейството и всички празици на живота. Simple Smile

# 44
Радост ми носят разходките, особено край морето; хубавите четива – книги или материали от интернет; контактът с приятни хора; хубавата музика – най-вече класическа; домашните ми любимци... Обичам и да превеждам православно богословски текстове от руски – доставя ми огромно удоволствие. Правя това вече 19 години, превела съм много текстове. Приятно ми е, когато мога да вляза в храма и да се помоля; радвам се, когато посещавам концерти и музеи...

Смисъла на живота си виждам в това – да покажа, че и хора с тежки увреждания като мен (с ДЦП, в инвалидна количка съм), могат да живеят достойно и пълноценно, да се радват на живота.

Трудно е – когато тръгнем с майка ми, която бута количката ми по градските улици, понякога е ужас... Иска ми се да има по-достъпна архитектурна среда и повече услуги за хора с увреждания тук, в България. Добре, че повечето автобуси в нашия град имат рампи за колички – там се справяме, шофьорите слизат, а и хората често помагат.

Понякога животът е доста труден – някои хора живеят с тежки болести или дълготрайни увреждания; други пък – години наред се грижат за болни роднини; огромен брой хора търпят последствията от природни бедствия, войни, насилие и т. н. Но трябва да подобряваме живота си колкото можем, да намираме своите радости...

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 23:51 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт