Кое/какво/кой носи радост/смисъл в живота ви?

• 5 844
  • 86
  •   1
Отговори
# 15
Семейството, най-общо казано.

# 16
Детето,любовта!

# 17
Любовта, семейството, животните, нещата които обичам да правя и ме разтоварват... Също така когато виждам направено добро от някой. Лафенето с готини хора в компания, най-обичам да казвам нещо забавно и да видя че хората около мен се смеят, това съответно ме радва. Радват ме малките жестове на любимия. Дори ме радва това да си изчистя банята примерно, или което и да било вкъщи. Радва ме добре свършената работа.
Като се замисля има много неща, които могат да зарадват човек, стига да сме здрави.

# 18
Нещата, които остойностяват живота ми са здравето на семейството ми, успехите им, моментите, когато сме заедно и правим неща, които ни харесват. Да постигаме мечтите си! На от  всичко изброено, за мен да сме живи и здрави е най-важното!

# 19
Hearts Семейството ми - общите преживявания, съхранените и пълноценни отношения със съпруга ми, успехите на децата ни, и това, че имаме много хубава връзка с тях.
 Hearts Работата ми - много харесвам това, което върша. Добрите резултати и получаваните комплименти топлят душата ми и са ми непрекъснат стимул да вървя напред.
 Hearts На практика безкрайният достъп до образование. Обичам да уча нови неща, да надграждам нагоре и да разширявам встрани знанията и уменията си. Чрез интернет и онлайн-обученията имам достъп до ресурси и учебни заведения, за които не съм и мечтала. Курсове, семинари, обучения - това са най-големите ми изкушения.
 Hearts Хобитата ми. Чрез тях релаксирам и се зареждам с енергия.

По първата точка естествените промени от хода на времето не ме притесняват, и съм в относителна хармония с тях.
По отношение на останалите обаче, понякога изпадам в нещо като паника - че един човешки просто живот няма да ми стигне да науча и постигна всичко, което съм си набелязала. Затова с годините вместо да забавям, ускорявам темпото. И това ми носи и радост, и смисъл.

# 20
  • София
Семейството ми, мъжът ми, работата ми.
Обичам си живота и не понасям оплаквачи.

# 21
# 22
  • София
И аз си обичам работата и да уча нови неща.

Малко ме дразни в живота, че никога не е било всичко да е наред - работа, пари, любов, семейство, здраве, забавления, пътешествия. Примерно, ако имам едно или две, ще липсва някое друго. Ама какво да се прави - това е животът, вечна борба. Иначе ще е скучно.

# 23

Гледам хората много се оплакват.
..........
Много е сложно да го живееш този живот според някои.
..........
Така ли е в действителност.
Кое ви носи радост в този живот?
Какво смятате за стойностно?
Такива, дето се оплакват, ги избягвам с пълно съзнание, независимо колко са ми близки.
Ненавиждам точно този негативизъм. А не съм от супер позитивните, просто не търся лошото.
Всичко Е, каквото е.
Животът Е, и сме тук да го живеем, с все врътките на колелото- не случайно я има тази алегория.

Какво ми носи радост- от най-малкото , до най-голямото нещо, всичко зависи от това, дали имаме време да му обърнем внимание.
Радва ме тишината сутрин, когато съм станала първа, за да се приготвя за деня.
Но 45 минути по-къснмо, ме радва фактът, че  мога да отворя вратата, и да си събудя децата , за да се започне денят.
Радва ме, че се подредиха нещата така, че да мога да мина през плажа всеки ден, макар и за малка разходка с кучо.
Много неща ме радват, всеки ден...докато пиша и се замислям, че май са повечето slow living  неща...

# 24
Да съм в природата, кучето ми, да прекарвам време с близки хора, и да пътувам. Хобитата ми се менят, но ме радва да посвещавам някакво време на хоби, което е на дневен ред.

Гледам всеки ден да правя нещо приятно. Не съм фен на гърч цяла седмица и живеене за уикенда/лятото/отпуската.

Какво не ме радва, което според мен е удоволствие за много хора - всякакви разкрасителни процедури, защото приказките там ме изнервят. Не харесвам масажи. Не обичам да пазарувам (освен ако не е за някакво хоби, тогава си се вманиачавам). Ходене по ресторанти, просто за да се каже, че съм отишла - но може би защото повечето ресторанти в моя град са кофти.

Та хубаво е, че хората сме много различни. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 11:58 от LemonFantastic

# 25
Ще се повторя с доста от вас, но най- голяма радост ми носят семейството и домът. Онова чувство на спокойствие и уют, което човек усеща само вкъщи. До степен с дни да не иска да напуска пределите на тази свещена територия. Grinning
След това са пътуванията- без значение дали някъде сама в нищото, или сред тълпите на мегаполис. На път ли съм- живея. А заедно ли сме всички- буквално летя.
Следва времето с приятелите. Онези близките, с които се познаваме сякаш цял живот и с които времето никога не стига.
Но обичам да създавам и нови познанства. Те със сигурност привнасят цвят и радост в ежедневието ми.
Обичам и да бъда сама. Но не за прекалено дълго.

# 26
ТиЛи, това аз съм го писала!❤

# 27
Радост ми носи мисълта, че съм завършена. Имам всичко, което някога съм искала - живи и здрави родители, прекрасен съпруг, дете, куче, дом. От тук нататък всичко хубаво, което получавам, е бонус.

Иначе винаги се радвам като си купя нещо ново, като посетя хубаво място, като хапна вкусна храна и като ме напече слънцето след няколко часа, прекарани в офиса.

# 28
Обичам да вървя, ходя, шофирам, пътувам, посещавам, гостувам - обичам да се движа, да стават различни неща по време на път.

Много обичам да съм сред природа, планина или море или обикновени бг села, да седна на гости и да гледам ту как слънцето напича лозята, ту как идва вятър, небето става черно; случвало ми се е да бера малини в планината и да ме завали дъжд и ми е било много приятно.
Алпийската природа ми е най- от цялата възможна по света - клекове, треви, съвършенна чистота, съсели Grinning

Обичам сетивни удоволствия, като първото ясно какво Grinning, освен това хубава храна, процедури, хубави тъкани, хубава музика, котки и кучета за галене Grinning

И много обичам да съм с хора, ама да има някакъв нетуърк, да има различни възрасти, да има общност някаква. Много ми е приятно и ме зареждат хора с различен опит, светоглед и разбирания.

# 29
Прекалено много са нещата, които ми носят радост. Гледам да не пропусна някой повод. Имам си някаква моя вяра, че смисълът на всеки отделен ден е в някое хубаво събитие: например да нахраня котките (на съседите), а те да ми мъркат и да ми се радват. Или да видя кълвач. Или секс между пеперуди. Такива едни неща, които ме вкарват директно в нирвана.

А смисълът - смисъл няма, затова всеки си създава някакъв. Моят е да правя разни малки неща за щастието на близките ми хора, а това прави и мен щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт