Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 23 525
  • 641
  •   2
Отговори
# 630
За krasimilo и романтизма дълго да ми стои наемателят. ММ е в шок. Ще изтрия снимките след малко. Банята и тя мръсна...
[spoil

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 22:26 от drago_2008

# 631
Уфффф 🫤

Е затова писах преди, че ако мога да мина с найлон, летвички и т.н. бих минала....

# 632
Позната картинка, Драго.Тея ги махай като изтече наемът.Ама имат претенции иначе, сигурна бях.

# 633
Като знам Драго какви хубави ги правят и отдават...направо ме боли сърцето при вида на жилището.
Кви са тия мундари бе....отврат.
Жилище бонбон...пък го оср@ли.

Отказвай им, Драго. Не се занимавайте.

Една моя искаше смесител от Тему да слага. Отказах. Видима съм сложила, ще стои той. После мести секции без да пита, изнесе се без да ги върне по местата им. Аз се гърбих.
Друг пък тапети искаше да слагал.
Отказах му. Ново легло да слагал. Не казах. Гледал е на огледа. Предложих му да му върна депозита и да си търси друго без легло. Не искал.

Грам не се замислям. Не. Не и не казвам. Откакто се научих да казвам НЕ..много лесен ми е живота.

# 634
Аз не разбирам какъв е проблемът,освен че е мръсно? Някакви много стари врати на общи тавани се виждат и необлечена зидария, т.е. са завзели общия коридор ли?
Другото е лични вещи,неподредени. Аз като знам какви мизерии и изпочупени неща съм заварвала,освен че тези са стандартно мърляви, друго не мога да кажа.
П.с. конвекторът е топ,гледайте да не се изнесат с него,че сигурно го няма в протокола.

# 635
Аз не разбирам какъв е проблемът,освен че е мръсно? Някакви много стари врати на общи тавани се виждат и необлечена зидария, т.е. са завзели общия коридор ли?
Другото е лични вещи,неподредени. Аз като знам какви мизерии и изпочупени неща съм заварвала,освен че тези са стандартно мърляви, друго не мога да кажа.
П.с. конвекторът е топ,гледайте да не се изнесат с него,че сигурно го няма в протокола.
Нищо ѝ няма на мръсотия, тя съвсем точно кореспондира на клаузата  да поддържат имота в изряден вид, да не местят мебели. Изключително грижливо го стопанисват, права си, както си му е редът.
Да завзели са общия коридор, който ние ползваме  към двете ни складови помещения. И все пак да си метнеш гащите и чорапите по земята някак не ми е нормално.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 22:39 от drago_2008

# 636
Добре,че мъжът ми и децата не са ви наематели Grinning

# 637
За krasimilo и романтизма дълго да ми стои наемателят. ММ е в шок. Ще изтрия снимките след малко. Банята и тя мръсна...
[spoil
Ееее, изпуснах снимките

# 638
  • Бургас
И аз ги изпуснах.
Утре ще пиша повече, че сефте спах в софийския апартамент, дето го готвя за наематели и имам цял списък кусури за майсторите.
Със слушалка, външна тръба и чучур Simple Smile Никакви вградени глезотии.

По-нагоре четох за инструкции как се ползвала микровълнова. Абе тия хора книжките на уредите не четат ли?

# 639
Едва ли ги четат. Моите бяха предположили,че "грешката" на тачскрийна значи,че електрониката е изгоряла. Оказа се,че не е грешка,а е просто заключен. Камък ми падна от сърцето,че няма повреда. Но те бяха много настоятелни,че е повреден,дори леко раздразнени.

# 640
Аз също мразя да чета инструкции, рядко го правя. Действам според жизнения опит и здравия разум. Каквото не знам - питам Гугъл. Laughing  Но аз имам и здрав разум, и жизнен опит. Научих детето за микровълновата печка - то е елементарно - без метални чинии вътре, и без цели сурови яйца! LaughingLaughingLaughing
Но младите хора масово нямат елементарни познания за живота, включително за ежедневния живот. Повечето не знаят какво да направят, ако падне бушонът (предпазителят), примерно. Инструкции не четат, освен постове във ФБ, или пауър пойнт слайдове.

И аз изпуснах снимките, но вероятно е голяма мърлявщина, в добре направено жилище. Рисковете на бизнеса, разбира се. Но се налага и да приемем, че на поколението млади наематели, които са масовите наематели, им липсват основни навици за поддръжка на жилище. И сигурно и ние сме виновни, като родители, че не сме ги научили. Мен никой не ме е учил специално, всичко е станало от гледане - майка ми домакинстваше, баща ми майстореше, каквото се налага. Явно на нашите деца сме им спестили това и резултатът е налице.

# 641
Не се чувствам виновна аз...чорапи по средата на стаята, на 2 м един от друг, аз нямам вкъщи. Имаме си кошове за пране, детето от малък го ползва по предназначение.
Стига извинения! Това са мърлячи. Мундари.

Общи условия

Активация на акаунт