Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 27 850
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
Едва ли  наемодателят би се ангажирал с обещание, че догодина няма да повиши наема.  Ами ако  след една година наемите (хипотетично) се вдигнат значително?

# 721
Уейв,

Ако правилно съм разбрала, Вие ползвате три отделни помещения: кухня и две стаи.

Новите са масово холо-кухня и малка спалня за сравнима наемна цена или студио.

Важно е и къде учите/работите, за да пресметнете прибиране с такси и пр.

# 722
  • Бургас
Предстои да отдавам софийското вероятно около 1.11. Наистина ли е кофти момент, не "в сезон"? Все пак аз не разчитам основно на студенти. Предишния го отдадох през март.

И един страничен въпрос към опитните - с какво да махна престояли повече от година лепенки на дограма? От външната страна? Късат се на люспи, изтървахме срока за махане, голям ужас.

# 723
Ножче за винетки, играла съм го този филм.Стържеш внимателно, подхващайки лентата отдолу и бавно с натиск буташ нагоре.Ужасно е, ама няма начин.

# 724
  • Бургас
Купила съм си мултифункционален инструмент от Лидл. Скрапер, инструмент за дълбане на фуги и шлайф - в едно. Много съм доволна, защото цяло лято го дебнах и го взех с 20% по-евтино. ММ казва, че вече трябва да си отворя работилница Simple Smile

# 725
ММ каза( макар аз да изстъргах 2/3 от прозорците у нас), че няма да си купи жилище,ако не са махнати лентите на прозорците.Ние не знаехме, че трябва да се махнат веднага и мина бая време.После махане нямаше.В гаража даже не ги махнах, 16г са си с лепенки.

# 726
Предстои да отдавам софийското вероятно около 1.11. Наистина ли е кофти момент, не "в сезон"? Все пак аз не разчитам основно на студенти. Предишния го отдадох през март.

И един страничен въпрос към опитните - с какво да махна престояли повече от година лепенки на дограма? От външната страна? Късат се на люспи, изтървахме срока за махане, голям ужас.

https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=26&t=38174

https://www.bing.com/videos/search?q=%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0 … 98E16&FORM=WRVORC

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 21:41 от bgladybg

# 727
Всичко от темата в линка съм пробвала и не стана.Дано сега има някой читав препарат.Мазно през тези лепенки не минава, мазно чисти само лепилото, тая гадна лепенка е някак устойчива.По бих пробвала с горещ въздух и стържене по метода, който описах.

# 728
Всичко от темата в линка съм пробвала и не стана.Дано сега има някой читав препарат.Мазно през тези лепенки не минава, мазно чисти само лепилото, тая гадна лепенка е някак устойчива.По бих пробвала с горещ въздух и стържене по метода, който описах.
https://www.bing.com/videos/search?q=%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0 … 98E16&FORM=WRVORC

# 729
  • Варна

Аз съм отдавала и през началото на януари - през най-голямото мъртвило. Квартири се търсят постоянно, просто август, септември има най-голямо търсене и сделките се случват най-бързо и на най-висока цена, с най-голям избор на наематели.

# 730
Ателието в Студентски град го отдадох края на януари, просто на 1ви януари предишните наематели ме сюрпризираха, че напускат. Само обявих в групата на блока и веднага имаше няколко човека желаещи. Едва изчакаха да се освободи.

# 731
Нищо му няма на 1.11, Тинтина, не се притеснявай 😉.
Съседът си купи спрей от железарията за сваляне на стари лепенки и му се получи, наистина всичко падна.

# 732
Здравейте, бърз отчет за покачването на наемите (в София).
За мен беше плюс, че последните 3 г се смениха  3ма наематели, като не сме имали празен месец, застъпването е до 1 седмица. Покачването на наемите беше:
Намаетели дошли 2022 г до края на 2024г + 20% спрямо предишния наем
Намеатели от края на 2024 г. + 25% спрямо предишния наем

За този период направихме няколко подобрения, които така и така се налагаха: Нова пералня/сушилня, фурна, пребоядисване след последните и няколко дребни добавки. Без боята другите са дългосрочни.
За София наемите са само нагоре и с тази бурна икономика...

Да кажа някои наблюдения:
Социалният статус на наемателите не е фактор дали са мърляви и пазят!
Не е фактор дали наемът е достъпен или "надут" - вече съм на принципа да надувам.
Преди от достъпност стояха наематели до 1 г по ред фактори и файда нямаше.
ПАЗАРЪТ Е НА ПРОДАВАЧА/Нааемодателя!Винаги даваме при 1ви или 2ри оглед.
За около 8 г под наем този апартамент е имал 3 свободни месеца, през което време направихме по- цялостен ремонт.

По-лесно се дава "достъпен" добре направен двустаен(не тристаен) в краен район за 1000-1200 лв, отколкото същото състояние и площ в по-"престижен" район за 1600-1800 лв. По пазарни условия едното може да е по-високо, но не се дава така бързо(поне това виждам от познати, и вие може да кажете).

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 02:35 от ElleBg

# 733
Тинтина, пробвай и със спрей за етикети - по Офис 1 и подобни магазини има. С домакински обезмаслител сигурно си пробвала вече.
Дано да стане по някакъв начин!

# 734
И аз съм като Tintina, по ред причини се проточи 3 стайния с ремонт и ще финиширам края на месеца, трябва да чистя а време имам само събота и неделя, маса и столове от юск чакам да дойдат, поръчах ги и чакам. Имах тиксо останало от майстора около прозорците, взех един препарат и го изчисти, но остана на вратата на единия балкон където са панти те и се предадох. И аз се присъединявам че е свършил сезона, стана студено и кой ще наеме, но 1 чифт ръце имам.
Допълвам - оставих едната спалня не обзаведена, финиширам 10% под планирания бюджет, НС, от ШиЗ.

Общи условия

Активация на акаунт