Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 22 647
  • 591
  •   1
Отговори
# 375
Нормално е да има няколко лезии, изчакайте резултатите и ще
се прецени дали сега да се реагира или да се изчака.В момента хормоните също влияят.

# 376
Здравейте,дали някой си е махал полипи при доц. Карагьозов? Ако може да сподели повече за манипулацията и каква цена е самата манипулация.

# 377
  • Ланкър, планините Овнерог
При ученика му съм махала - д-р Крумов през 2019г. Отидох сутринта, взеха кръв, прегледи и т.н. и зачаках. Като ме извикаха, отидохме в манипулационна, която е при операционните. Упоиха ме и 30мин по-късно ме събудиха в стаята. Оставиха ме да се наспя,  нахраниха ме и ме изпратиха по живо, по здраво. Платено бях. По ЗК има 2 леглодена.

# 378
Здравейте! Имам нужда от помощ, защото съм много раздвоена какво да правя.
Пролетта ми откриха HPV 31, тогава цитонамазката ми беше група PAP II.6 месеца по-късно отново правих цитонамазка и резултата беше PAP IIIA като докторът ми направи колпоскопия и ми взе биопсия. Биопсията потвърди CIN 1. Докторът препоръча процедура ДТК, но прочетох много различни мнения по темата и се наплаших, защото не съм раждала, а доколкото разбрах може да усложни забременяване и износване. Моля ви за съвети, да се подложа ли на процедурата? Какви са другите варианти?

# 379
При ученика му съм махала - д-р Крумов през 2019г. Отидох сутринта, взеха кръв, прегледи и т.н. и зачаках. Като ме извикаха, отидохме в манипулационна, която е при операционните. Упоиха ме и 30мин по-късно ме събудиха в стаята. Оставиха ме да се наспя,  нахраниха ме и ме изпратиха по живо, по здраво. Платено бях. По ЗК има 2 леглодена.

Здравейте, а голям ли е интервала от прегледите преди манипулацията, до самата манипулация,, че да не ми прилошее от глад/при мен ще има и препадготовка, че имам алергия към някои от упойките и две инжекции Алергозан и  и урбазон, да не ме приключат преди пълната упойка.?!И също така изписват ли Аб?/аз съм с конизация от преди 20год и тогава, бях и на АБ/

# 380
Дтк няма връзка със забременяване и износване.
При млад човек обикновено се изчаква имунитетът да се справи с вируса и да елиминира лезията.Къде е позиционирана?

# 381
Дтк няма връзка със забременяване и износване.
При млад човек обикновено се изчаква имунитетът да се справи с вируса и да елиминира лезията.Къде е позиционирана?

Ами, това е резултатът от биопсията:

Т-715-Материал от PVCU-Сквамозен епител с паракератоза, инвертна папиломатоза,акантоза, койлоцитоза и CIN I/low grade SIL/, подлежаща строма с хроничен
ендоцервицит •

Това е резултатът от цитонамазката:

PV-Суперфициални,интермедиерни,ендоцервикални/
ектопия/,метапластични,паракератотични и умерено дискариотични
клетки,лактобацили,цитолиза, слуз, периферна крьв,левкоцити. РАР IIIA
СС-Ендоцервикални,суперфициални интермедиерни и регенераторно
променени клетки, цитолбиза ,слуз,обилно периферна крьв,левкоцити. РАР IIA
LSIL,за биопсия!

Честно казано не знам как да подходя и дали да правя процедурата. Докторът каза, че при мен ще отнеме няколко минути, но в повечето случаи четох, че хората се лекуват с LLETZ или лазер вместо ДТК. На 26г. съм, имам планове за бременност следващите месеци, ако всичко е наред…

# 382
Какво е ДТК?

# 383
Горене с диатермокоагулатор.Класическото горене на ранички.
vellsi, a лезията къде се намира?Със сигурност близките месеци ще трябва първо да се излекувате, бременността малко ще трябва да почака.Поне 3м.след манипулацията.

# 384
Горене с диатермокоагулатор.Класическото горене на ранички.
vellsi, a лезията къде се намира?Със сигурност близките месеци ще трябва първо да се излекувате, бременността малко ще трябва да почака.Поне 3м.след манипулацията.

Със сигурност не е около цервикалния канал, но не знам точно как да опиша…като бяла мозайка е, докторът взе биопсия от няколко места

# 385
Добре е, че не е около канала.Там е по-неприятно да се гори, с оглед бъдещо раждане.Нещо за борба с вируса предложи ли?

# 386
  • Ланкър, планините Овнерог
Kaira12344, аз тогава почаках, защото влезнаха на спешна операция. Ако си пи ЗК на единия ден е приемът, на следващия манипулацията, на третия изписват.

# 387
Добре е, че не е около канала.Там е по-неприятно да се гори, с оглед бъдещо раждане.Нещо за борба с вируса предложи ли?

Когато ми откри HPV ми каза да направя курс с  papilocare immunocaps за подсилване на имунитета, пих го 1 месец и повече не го намерих в нито една аптека. Но на последващ преглед спомена, че не е проблем това, че не съм го пила и че не е гаранция. Междувременно спрях цигарите веднага когато получих резултатите, направих изследване и открих недостиг на вит Д, сега приемам добавка. Предполагам с ДТК се изгарят само изменените клетки, няма да гори цялата шийка? Имам час и много се колебая дали да отида или да отида на второ мнение. Много харесвам докторът и му имам доверие, но знае ли човек…

# 388
Kaira12344, аз тогава почаках, защото влезнаха на спешна операция. Ако си пи ЗК на единия ден е приемът, на следващия манипулацията, на третия изписват.

Не, платено ще е,/за един ден/ надявам се да не чакам много!

# 389
Проблемът на Дтк е, че после не се прави хистология да се види има ли изменения в дълбочина.От друга страна, ако лезиите са малки, може да проработи това.На мен са ми махали такива с летц, два пъти съм горена също, в зората на ЧПВ знанието.Имам последваща бременност, но беше годинаи малко след това и всичко мина без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт