Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 259
  • 912
  •   1
Отговори
# 270
Не е задължително да е сексуален тормоз, може да е неглижиране, нездрава динамика между родителите и в крайна сметка излагане на сексуално съдържание, което също травмира, но родителите са тези, които трябва да следят за детето си. Със сигурност пропуск има, и ние не знаем колко е голям и от какъв характер е той. Нездраво е да се обвиняват децата под каквато и да е форма.

# 271
Учителите не трябва ли освен да преподават и да възпитават? Ако една 13 годишна ходи с твърде оскъдни дрехи не трябва ли да и направят забележка, не да я водят по хостели? Как така един 30 годишен не може да се въздържи? Ако има проблем с задръжките какво прави в училище?

# 272
Точно, едни големи проблеми са в образованието, там излиза че ученика бил водещ и всички трябва да му правят евала. Това е голям проблем, по който всъщност и се говори и в други теми, и всеки ден по новинарските сайтове. Тук се къса връзката, и нито учители, нито родители имат право да санкционират тийнеджърите. И от тая криворазбрана свобода започват нещата.

# 273
Елате в реалността и осъзнайте, че на 13 вече ги тресе хормона и почва да се събужда интереса към отсрещния пол и да им се иска да пробват. Абсолютно нелепо ми звучи да се вдигне границата на 18 години. Това значи всички тийнове да правят секс незаконно, я с връстници, я с по-големи. Което ще доведе до още повече криене, извращения и драми. Абсолютно е наложително секса да не е тема табу в семейството и да им часове по сексуално образование. Със забрани децата/ тийновете няма да спрат да правят секс бъдете сигурни.

# 274
Обучението по сексуално здраве никога няма да намери почва в България. Родителите масово няма да се съгласят. А и сносни учители няма да се намерят. Спасението, както в повечето случаи, е поединично. Който може да набие нещо в главата на чевето си - супер.

# 275
  • Куциндрел
Учителите не трябва ли освен да преподават и да възпитават? Ако една 13 годишна ходи с твърде оскъдни дрехи не трябва ли да и направят забележка, не да я водят по хостели? Как така един 30 годишен не може да се въздържи? Ако има проблем с задръжките какво прави в училище?
Не може, защото е педофил. Ако не го е знаел, вече го е разбрал.
Да, тийновете правят секс и за това в закона има възраст и наказания. Както казах по-напред той е правен не на основата на бг-мама, тьотя, леля, ЕЖК и съседките, а според експерти.

# 276
  • Пловдив
Аз, като майка, нямам проблем 14 годишния ми син да си експериментира с 14-годишните си наборки (в рамките на година по-големи от него) при взаимно съгласие от двете страни - на сина и на партньорката. Виж, бих заимала СЕРИОЗЕН проблем ако завърже връзка с някоя учителка. И до това се свежда всичко.

# 277
За пореден път - хипотетично законът може да допуска изключение за близка възраст. Така че да не е незаконно 13-годишна да прави секс с 15-годишен. Или 15-годишна с 18-годишен. Но 15-годишна с 45-годишен да е престъпление.

Явно в някаква паралелна реалност живеем. А очевидно и повечето развити държави, щом у нас във форум за майки се настоява, че е в реда на нещата до 13-годишни да се домогват всякакви чичковци с всякакви намерения. Хайде и някоя леля до младеж за цвят.

# 278
За пореден път да питам и аз къде някой написа, че е ок 13 годишна да си ляга с 31 годишен? Joy Дрънкате си на килограм, като развалена плоча...

# 279
Според мен възрастовата граница за съгласие трябва да се увеличи, поне на 16 г.,  ако не и на 18.

16 е ОК, 18 е невъзможно да се спазва. Това ще е изхвърляне, все пак да се съобразяваме с реалностите.

# 280
Аз лично нямам време да ровя за цитати, но бая коментари си пишат как 13 годишните били като 20 годишните и били сексуално отворени, просели си го, искали са го.
Едва ли не как горкия човечец да не клъвне.
Не може да се търси отговорност на 13 годишно. А точно това се прави в темата. Търси се отговорност от непълнолетна, а пълнолетния ...кво толкова
31 годишния  е длъжен да отреже. Ако тя е била инициаторът.

# 281
  • София
Установено ли е насилие или тепърва ще се разследва?

# 282
  • Пловдив
Щом е установен секс с 13 годишна значи ИМА НАСИЛИЕ. Кое не е ясно?!?!?!?!?!

# 283
  • Beyond the stars

Всеки секс с дете е насилие. За пореден път - доброволен секс с 13 годишно според закона и всички здраво мислещи не съществува.

# 284
Аз лично нямам време да ровя за цитати, но бая коментари си пишат как 13 годишните били като 20 годишните и били сексуално отворени, просели си го, искали са го.
Едва ли не как горкия човечец да не клъвне.
Не може да се търси отговорност на 13 годишно. А точно това се прави в темата. Търси се отговорност от непълнолетна, а пълнолетния ...кво толкова
31 годишния  е длъжен да отреже. Ако тя е била инициаторът.

Ама то си е така - някои недорасли тийнки наистина се натискат и си го търсят. Не, че е новост младите момичета да искат да се правят на големи, де. Но, както казваш, 31 годишният трябва да бяга от такива и да си знае, че с прокурорски чада работа не бива да си има.

Общи условия

Активация на акаунт