Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 313
  • 912
  •   1
Отговори
# 705
  • Beyond the stars
Като започнете да давате линкове - все едно сте хванали случаен човек на улицата и нямате никаква представа какво ще каже. А общественото лицемерие е всеизвестно, щом се разчуе такова нещо. Тогава всички стават непорочни и целомъдрени, родителите са изумени и т.н.
Сещам се за нашумелия филм Adolescence - момичето беше пращало голи снимки на съученик, който ги препратил на други. И там бяха на 13, нали

Мисля, че всички написахме, че 13 годишните в никое поколение не са играли с кукли. Което не значи, че 31 годишните трябва да спят с тях. Не знам кое е сложното за разбиране и обяснение.

# 706
При положение че след почти 50 страници още се обяснява защо 13 г не трябва да водят полов живот, камо ли пък да са виновни, че са били грумвани, а все още някои потребители се правят на ощипани - явно интервютата все още са необходими.

# 707
Посланието? Както винаги, у нас ще кажат, тя си е виновна.
Достатъчно е да се прочетат коментарите под новини за изчезнали тийнейджъри. Ако е момче, са съчувствени, от типа дано се открие детето по-бързо. Ако е момиче, половината са нецензурни и откровено сексуални и жестоки.
За съжаление, такова ни е обществото

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 16:17 от Априлски душ

# 708
Много ми е интересно къде живеете, че масово около вас има бели момичета по на 15-16 дето са бременни или вече бутат количките.
Около мен няма такива, живея в нормален бг град.

Живея в Германия.

Аз също, но такова нещо не съм видяла, тук съм от 12 години.

Абе, има си различни класови прослойки в Германия и си има някаква уайт треш прослойка, които раждат от различни мъже по няколко деца и не е необичайно да са много млади с първото. Това са обаче някакъв много нисък процент, чиито майки и те са били същите. И аз съм виждала. По принцип най-бедните етнически немци в Германия са с някакви много нестабилни семейни отношения и са по-изпаднали от мигранти, родителите често за с някакви пристрастявания...много нестабилна семейна среда, която се възпроизвежда през поколенията. То тези са и същите, които са поколенчески Харц 4. Тези, които са по богатите предградия и тн, няма как да ги видят. Аз съм виждала подобни, когато съм била примерно на 25 и съм живеела по лоши квартали. И точно тия са по-изпаднали от всякакви бежанци, турци и тн. Турците поне са с нормални семейства и си отглеждат децата желязно. Не е нещо, което може да се види в добър квартал, в уни, или в Гимназиум, или дори на работа. Simple Smile

За да съм по темата, 14 години е твърде ниска възраст за даване на съгласие при сексуален контакт с възрастен. Защо я смъкнаха от 16? Дори и 14 годишни да правят секс, което за мен не е нормално, не е редно да го правят с пълнолетни. А секс с учител е неетично, независимо от възрастта на детето/ учителя, заради позицията на авторитет на учителя и си е насилие. Естествено, че в случая най-голяма вина има училището, което по време на задължителни учебни занятия е длъжно да осигурява безопасна среда на детето! Родителят му го няма, за да го пази, а е длъжен да го праща на училище! В случая и директорът си е за уволнение, а учителят - за затвор.

Априлски душ, ти пък какво ги четеш коментарите. Обикновено не са сексуално жестоки от типа на "Надявам се да я изнасилят", а са "О тая е еди къде си, за да прави еди кво си, сигурен съм" и са нищо повече от някакви сексуални фантазии на пъпчиви, вмирисани драскачи. Това не значи, че обществото е жестоко, а, че има много незадоволени мизерници в интернет, което е глобален проблем, световен. И, нещо повече, подобни са коментарите само в дир.бг.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 13:35 от MariyaHris

# 709
# 710

Или със същия, или с подобен, си е имала работа и нашето семейство. Преди няколко години, когато дъщеря ми беше 5кл., за пръв път решихме, че може да се прибира сама с ГТ от училище (няколко спирки). Един ден сподели, че на спирката възрастен мъж започва да я заговаря и да я пита дали вярва в Бог, ад, рай и т.н. Беше я питал дали иска да отиде в рая с него. На втория път, когато се случи, се обадихме в полицията. Казаха ни, че ако не прояви агресия, нищо не могат да направят. На третия път, когато дори се качи в тролея и слезе на нейната спирка, го чакаше ММ. Повече въпросният не се вясна по този маршрут, а и дойде Ковид. За следващата учебна година я преместихме в училище близо до нас, за да не ѝ се налага да пътува ежедневно с ГТ.

# 711
Много ми е интересно къде живеете, че масово около вас има бели момичета по на 15-16 дето са бременни или вече бутат количките.
Около мен няма такива, живея в нормален бг град.

Живея в Германия.

Аз също, но такова нещо не съм видяла, тук съм от 12 години.

Априлски душ, ти пък какво ги четеш коментарите. Обикновено не са сексуално жестоки от типа на "Надявам се да я изнасилят", а са "О тая е еди къде си, за да прави еди кво си, сигурен съм" и са нищо повече от някакви сексуални фантазии на пъпчиви, вмирисани драскачи. Това не значи, че обществото е жестоко, а, че има много незадоволени мизерници в интернет, което е глобален проблем, световен. И, нещо повече, подобни са коментарите само в дир.бг.
Не само в дир.бг. И това значи точно това, което съм написала, че обществото ни е жестоко и сексистко.В нито една нормална страна модераторите няма да оставят такива коментари под пост за изчезнало момиче

# 712
Разбира се, че е абсолютно безчувствено.
Но в определен процент е вярно.

# 713
  • Beyond the stars
Разбира се, че е абсолютно безчувствено.
Но в определен процент е вярно.

Кое по-точно е вярно?
Освен, че оскотяването и липсата на всякаква емпатия е плашещо.

# 714
Понякога! тийнейджърки просто отиват в дома на гаджето си, което е на сходни на техтите години. Като естествено не казват на родителите си.
Родителите се побъркват, а тийна го тресе голямата любов.
Не е най-правилното за родителите, но при всички кошмарни възможности при изчезване, си е най-добрата.

# 715
13 годишни отиват в дома на гаджето си? Понеже гнусните коментари, които четох, касаеха 13 г. дете.

# 716
Отиват, да.  Но и гаджето е на 13-15 г. и не е женен с деца учител.

# 717
Отиват, да.  Но и гаджето е на 13-15 г. и не е женен с деца учител.
Мисля, че не сте прочели за какви коментари и под какви обяви става въпрос

# 718
Може, наистина, просто има разлика, това коментирах.

# 719
Говорих за гадните, мръснишки и сексистки коментари под обявите. Това, че едно дете може да е при гадже или приятелка и родителите ще се сетят.

Общи условия

Активация на акаунт