Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 322
  • 912
  •   1
Отговори
# 555
Много ми е интересно къде живеете, че масово около вас има бели момичета по на 15-16 дето са бременни или вече бутат количките.
Около мен няма такива, живея в нормален бг град.

# 556
Много ми е интересно къде живеете, че масово около вас има бели момичета по на 15-16 дето са бременни или вече бутат количките.

Живея в Германия.

# 557
Аз имам дъщеря и син. Тя е вече на 15. Ако реши да го прави няма да ми иска разрешение, но говоря за отговорността, която следва и да използва презерватив.
И през 80-те момичета под 18 бременни или с дете бяха по-скоро изключение. Да, тези, които не влязат в университета често се омъжваха веднага след гимназията, момчетата - след казармата. Студентите се женеха 2-3 курс. Сега възрастта за раждане доста се измести нагоре и вече жените, особено с образование, а висшето стана съвсем достъпно, раждат на 28-30 първото си дете.

# 558

Живея в Германия.
Явно сте в някакъв мигрантски квартал. Имам приятели в Германия, никой не е споделял такива данни.

# 559
  • София
Учудена съм, че не сте чели как педофилите груумват децата до степен децата да са убедени, че те са го искали. Изобщо и за секунда не се връзвам на приказките за 13 годишно дете, което е гонило чичака за секс.
Впрочем, точно с подобен сюжет четох наскоро една книга, толкова добре е описано, че да ти настръхне козинката. Дори след много години, като възрастен човек, жертвата беше убедена, че те го е искала и не е била насилена.
https://m.helikon.bg/227309-%D0%9C%D0%BE%D1%8F-%D0%BC%D1%80%D0%B … %D1%81%D0%B0.html

# 560
  • София
Мен ме потриса убеността, че "на моето няма как да се случи".
Плюйте си в пазвата.

# 561

Живея в Германия.
Явно сте в някакъв мигрантски квартал. Имам приятели в Германия, никой не е споделял такива данни.
И в мигрантските немски квартали го няма. Аз живея в такъв. Но има 13-16 г. детегледачки на бебета.

# 562
Естествено, че никой не е застрахован. Това, че говорим с децата и следим какви ги вършат не означава, че не могат да попаднат в мрежата, но да кажем, че лекичко снижаваме риска като ги информираме за опасностите. Както нямаме гаранция и на улицата, че ще пресичат винаги правилно, но ги учим да спазват правилата.
Превенцията е нещо добро все пак, защото не може да се разчита, че околните ще са винаги добросъвестни и добронамерени.

# 563
Скрит текст:
Не, че оправдавам това поведение, но това е дете с бушуващи хормони, наивно, с неизградена ценностна система и все още незнаещо как да се справя с житейски ситуации.
За пореден път казвам - той е възрастният, при това учител, негова работа и задължение е да може да отбие подобни неща. Но всъщност той е искал да има нещо повече с това момиче, иначе нямаше да го допусне.
А аз го оправдавам. Нейното. Защото е на 13, бушуват хормони, бесен пубертет, и на 13, на 13, на 13, не е на 21. Той е на 30 +.

Тук не се признава пубертет. Тук явно някои не са минали през него Joy
Жертвата е виновна, това е.
Сега чакаме някой да се изпляска как и на учителят му бушували хормоните и имал криза на средната възраст. Подранила де, ама криза.

# 564
  • София
Е, работа на родителите казваш, тя какво е виновна, а?
...
Никаква вина няма тя.
Той в продължение на два месеца (май) я е "заграждал". Големи жени могат да се вържат на това, камо ли дете. То е на 13, хормоните започват да се обаждат. Няма житейския опит да си каже "не, сега трябва да спра". За нея на тази възраст е нормално да реагира незряло.

# 565
Аз до тук не прочетох и една дума, че учителят не е виновен. Пълнолетен, семеен, учител - колко да е по-виновен? Дори ученичката да беше на 17-18 пак е неморално най-малкото, предвид, че е семеен и, че тя е негова ученичка. Той оправдание няма - достатъчно е голям и много добре знае, че тя е под четиринайсет, че му  е ученичка, подписал е Етичен кодекс плюс, че има жена и дете.
Но и поведението на момичета на 13-14 години, принципно, оставят какво да се желае. В конкретния случай той е пълнолетен и неин учител, което утежнява вината му, но в друг случай това може да е готиния батко от 10 клас, който сваля девойче в седми клас, нали? От гледна точка на възрастта им - 13 и 16-17 пак ще е подсъдно. Само, че той ще може да се оправдае, че не е знаел закона, а при учителя това оправдание не важи.
Затова е добре децата да са наясно, че до 14 години няма "искам", няма хормони.

# 566
Кой тук е писал, че жертвата е виновна?

Това, че не оправдавам подобно държание, не значи, че я намирам за виновна.

# 567
  • София
От поведението на много възрастни има какво да се желае. Съвсем нормално е дете да се държи незряло

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 23:26 от milenaka

# 568

Затова е добре децата да са наясно, че до 14 години няма "искам", няма хормони.

Ха ха ха ха ха ха.
И детето викаш ще те послуша.
Твоето къде си скри хормоните и пубертета. У задния джоб. В шкафчето? Къде?
Изумяваме са какви глупости пишете.
Казва се на детето прибери си пубертета и хормоните и то - да мамо, щом си рекла.
Да то е много лошо да има едно дете хормони, да минава през пубертетата. Престъпно е. Не е естествено.
Трябва да се води на лекар, да му се бие някаква инжекция, знам ли Joy

# 569
Е, хайде сега, инжекции... Има куп начини да се канализира сексуалната енергия на подрастващите – спорт, хобита, други занимания. Всеки родител с деца, минали през тази възраст, знае – колкото са по-ангажирани с разнообразни дейности, толкова по-малко време ще им остане за глупости.

Общи условия

Активация на акаунт