Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 177
  • 912
  •   1
Отговори
# 885
  • Пловдив
Ако аз бях на мястото на конкретни съдии, например този от Асеновград, за които някой напише, че са се продали, бих обмислила доста въпроса дали не може пък да има последици за клеветника във вид на отговорност за клевета. Разбира се, дали е наистина клевета, или обикновена безотговорност, злоба и глупост, раздухвани от медиите, зависи от това, какво точно като конкретни обстоятелства се приписва и как е изразено твърдението. Обикновено е само безкрайна злоба и глупост, нищо конкретно като твърдение. Но бих се замислила определено и бих се възползвала от всяка отворила се възможност.

А иначе педофилът е осъден при условията на така нареченото съкратено съдебно следствие, при което самият закон задължава съда да наложи редуцирано наказание.

# 886
Ако на твоето дете се случи преживяване с педофил ще бъдеш ли толкова безпристрастна и доволна от присъдата? Или ще изпратиш баща ѝ да го кастрира и да му навре отрязаното някъде си?

# 887
  • София
Магдена, мен ме смущава условната присъда, не толкова размерът.

ЧС, не се поддавай на вресливи реторики на хора, които очевидно не са наясно, но са гръмогласни. Кой е искал 10 години за лекаря - прокуратурата ли? Неграмотен народ има предостатъчно.

# 888
  • Пловдив
Може ли цитат от поста, в който съм изразила доволство от присъдата?

И между другото, мога да кажа, че майката на детето не е била недоволна от положението, но ще е също толкова тъпо, колкото и споменаването на моето дете, затова няма да го кажа.

# 889
  • Пловдив
Ако на твоето дете се случи преживяване с педофил ще бъдеш ли толкова безпристрастна и доволна от присъдата? Или ще изпратиш баща ѝ да го кастрира и да му навре отрязаното някъде си?
Питала съм я същото по-рано  темата - "Ами ако беше дъщеря ти?"

# 890
  • София
А за момчета нищо не се споменава, въпреки че и те не са застраховани от педофили.

# 891
  • Пловдив
Куку, аз също бих предпочела ефективно в такива случаи. Никъде не съм писала друго. Но нали съм била доволна(!) и ако било моето дете, не знам какво, не смея да се обадя, затапиха ме неспасяемо.
Все пак се сравнява и с практиката по други случаи, има и горна инстанция. Самото стоене в ареста също може да му е подействало.
Всеки, от когото не съм доволна за нещо, да взема да го определям като продаден и малоумен? Или само ако е мразеният от целокупния народ съд, тогава може свободно?
И то с малоумни сами по себе си доводи като оня за съгласието.

# 892
  • София
Куку, аз също бих предпочела ефективно в такива случаи. Но нали съм доволна и ако било моето дете, не знам какво, не смея да се обадя, затапиха ме неспасяемо.
Все пак се сравнява и с практиката по други случаи, има и горна инстанция. Самото стоене в ареста също може да му е подействало.
То затова се изважда стоенето в ареста. И определено се използва като наказателна мярка, когато обвинението няма да издържи в съда. "Ясно, че няма да го осъдят, ама поне отчасти да го накажем, като полежи преди това".

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 15:52 от Cuckoo

# 893
Магдена, мен ме смущава условната присъда, не толкова размерът.

ЧС, не се поддавай на вресливи реторики на хора, които очевидно не са наясно, но са гръмогласни. Кой е искал 10 години за лекаря - прокуратурата ли? Неграмотен народ има предостатъчно.

Адвокат някакъв май беше - за случай с особена жестокост било до толкова наказанието. Но те злоупотребяват с тази особена жестокост - някой застрелял куче, умряло на мига, но било особена жестокост. Сгазил го без да иска - особена жестокост.

# 894
Скрит текст:
Може ли цитат от поста, в който съм изразила доволство от присъдата?
И между другото, мога да кажа, че майката на детето не е била недоволна от положението, но ще е също толкова тъпо
Скрит текст:
, колкото и споменаването на моето дете, затова няма да го кажа.
Защо да е тъпо? То си е самата истина.

# 895
Ако майката играе сводник, няма ли за нея  наказание? Като нищо може да печели от това.

# 896
Спечелила е ,пари за алкохол...и вече е в отвъдното...А институциите,питали...какво му е нужно и разпитвали,но то отричало...7г дете ..
Съжалявам,не мога да кача,публикацията от вчера,19.11.Само напишете в Гугъл.. Чешлигарево и ще разберете,срещу такова отношение,човешко и институционално ,няма  протест ,който да повлияе ...

# 897
Cuckoo, понеже за втори път споменаваш насилието над момчета - никой никого не е спрял да добави такива примери в тази тема. Аз взех отношение. Никой не твърди, че няма сексуално насилие над момчета или че не трябва педофилите злоупотрябващи с момчета да се преследват със същата строгост на закона. Не разбирам какво изтъкваш с този аргумент. Заставаш на страната на педофилите, които тормозят момичета или какво? Защото само тях съдим, а другите не, или какво?

# 898
Заглавията на статиите са покъртителни: "Мъж плащал на 7-годишна любовница в продължение на 4 години". Каква любовница, какви пет лева! Такива изрази изобщо не трябва да се използат в такива ситуации, защото минимизират престъплението и обезличават жертвата. А пък сред нашето функционално неграмотно население със съмнителни ценности, които четат такива статии, съвсем се нормализира педофилията. 7-годишните нямат нужда от пари, нито са любовници, истината е, че майката е продала детето си на педофил и бащата, и племенника на педофила, който живеел в къщата, и цялото село нищо не са направили.

# 899
в една от статиите пишеше, че и за момента нямало психологически последствия и отношенията се случвали със съгласието на 7-годишната. Ще кажеш, че не говорим за дете, а за жена.

Адски ми е болезнено и страшно.

Общи условия

Активация на акаунт