Отговори
# 1 695
Може ли да дадете изпитана рецепта за люти чушлета в буркан на една пишман домакиня? Искам да зарадвам ММ. Той обожава люто, аз не лизвам. Изпекох чушчици и сега се задушават, после ко да ги правя? 😆
Сега почвам да беля ябълките за сладкото, само да заспи и малката..

# 1 696
Е, помагам, да.Но се случва и да не искам и си казвам. Август я гледах цял месец, онзи ден в събота я да взех, иначе трябваше да иде на работа с майка си. Но винаги е с предварителна уговорка и ако имам желание.Ама дето вика една приятелка, ние не гледаме техните деца, а своите любими внуци.
     Моите не злоупотребяват де, знаят, че си искам живота и свободата Своите деца отгледах.
   Азалия, оцет, чесън захар, сол, малко олио. Аз слагам копър на ситно нарязан. Ти за буркан или за директна консумация?
   Аааа, видях, буркан. Значи аз правя следните -една ч.ч оцет, 1/3 олио, 2 с л сол, 3 с.л захар, 1 кг чушлета, 4 аспирина.Слагам топли чушлета в студена марина, в тенджера.Престояват на хладно 24 часа, колкото пъти се сетя, разбърквам. После в бурканчета.

# 1 697
  • Наблизо
Е това си е доста гледане.
Да не искаш да гледаш внуци е да ги виждаш за по 2 часа в неделя

# 1 698
И то не всяка неделя Simple Smile

# 1 699
  • София
Трянваше по-раноюда пишеш. Аз слагам в буркан лъжица сол, лъжица захар, няколко лъжици олио и оцет до долния ръб на буркана. Опуквам ги и горещи ги натъпквам в буркана. Между тях слагам нарязан чесън и магданоз. Затварям и обръщам докато изстинат. Трае над месец.
И твоите ще станат така, но няма да са толкова трайни без стерилизация, а за там не мога да помогна.

# 1 700
Идеята ми е да ги обеля и да ги залея с гореща марината, и така ще дръпнат капачките. Ама самите пропорции за маринатата ми бяха неясни. Баба каза на око и да пробвам 😆😆😆 аз такова у живота си не съм лизвала, какво ще пробвам не ми е ясно.. само не съм сигурна че имам аспирин, дали е фатално без него?

# 1 701
  • София
Боже, как ще белиш люти чушки. Внимавай, че и ръцете могат да ти пламнат и гледай да не се пипнеш някъде.
Какво количество са чушките?
Не е фатално без аспирин. Щом маринатата е гореща ще си хване за капачка.

# 1 702
  • Наблизо
И винаги в присъствието на родителите им.

# 1 703
Азали, ако ще белиш, прави го с ръкавици.
Аз бях купила една малка кутийка от любимата  топла витрина на любимия пазар, каквото остана го метнах в буркан, още ни е в хладилника, супер са си.

# 1 704
Ми оня ден на село правихме и обелихме бая чушки, ама там слагат и разни неща дето ММ не обича баш и искам да му направя само с чушки и чесън. Ама както казах не можаха да ми дадат точна рецепта.
Сега като се разрових май има много по-лесни начини със сурови чушлета да се залеят с марината ии май ще правя и такива. Хайде че окупирах темата с мойте люти чушки. Отивам да се трудя!

# 1 705
И винаги в присъствието на родителите им.
   Да. Аз не искам да се обяснявам или оправдавам/за кво ли/, но в общия случай я виждам само в неделя,ако ида у тях на кафе,или ако ги поканим на обяд или вечеря.Когато е болна аз я гледам, защото на щерката е сложно да излезе в болничен или отпуск толкова често.Зет ми пък абсурд. Категорично отказвам да я гледам ако вдига Т или е с повръщане, страх ме е. И вечер да си я вземат, това си е нашето с мъх време. Двамата на спокойствие , да си кажем за изминалия ден, работно и не само.
   Азал, на Ре рецептата е супер . Прецени колко ти трябва,залей и обръщай да хлътнат капачките.Това си е стерилизация, плюс оцет и чесън - и те държат.

# 1 706
  • Наблизо
Марул,това казвам че ти изобщо не си така,даже доста им помагаш.
Този тип баби,които гледат внучетата на снимка и на сладолед в неделя за мен имат нещо сбъркано.
Не говорим да отглеждат,но е много важно за връзката с бабите и дядовците детето да прекарва време с тях.

# 1 707
Бюти, на сила хубост не става, за съжаление… сега покрай рождените им дни доста разочарование събрах аз..

# 1 708
Бих гледала внуци.
Не постоянно, но относително регулярно.
Това на теория, а знаем, че тя се разминава с практиката обикновено. При мен физически и психически не са баш опциите.
Засега имам една внучка и я видях за няколко дни лятото. На майка ѝ претенциите към мен са скромни - да ѝ говоря на български, да научела.
На баща ѝ, личният ми син, веднъж предложих да сменя памперс вместо него. Изгледа ме все едно съм тотално изкукала, той си го правел това и без мен. Подаде ми я да ѝ се порадвам чиста и нахранена. Лошо няма. Ще чакам с надежда да доживея легалната ѝ възраст и ще я уча на пороци, кат' не щат да помагам, ще преча с ентусиазъм 😜😁

# 1 709
Излезнахме на разходка, уж птички пеят , семейна идилия, а завършихме в спешен детски дентален кабинет. Малкия се преби с колелото и си счупи предния резец. Не може да се спаси, така че трябва да го вадим с приспиване. Офффффффффффф.

Иначе прочетох ви криво - ляво. Марулче, че ти помагаш. Радвам се, че си намерила здравословна среда, където хем да имаш време за себе си, хем да си в помощ.

Общи условия

Активация на акаунт