Отговори
# 15
Пускай го, в малък град са малко децата и са малки групите. Моите племенници бяха минималния брой, за да съществува отделна група, заедно с тях, та се молеше директорката на майка им да ги запише. Въобще при толкова малко деца не са се разболявали често и персоналът беше сигурно средно 1 човек на 2-3 деца. Работа търси по програми Бюро по труда и социални

# 16
  • Бургас
................
За бащите е по-удобно детето да си стои вкъщи с майка си, за да не им се налага да го водят и прибират от градина. Така че едва ли точно това е причината бащата да настоява. По-скоро натискът е майката да започне работа.
Има и друга вероятност – бащата и бабите да са преценили, че стоенето вкъщи не се отразява добре на детето, но това вече е в сферата на предположенията.
Има нещо недоизказано в цялата тази история.

Не съм напълно съгласен в частта за удобството на бащата. Едва ли има някой, който не иска да види радоста на детето му когато го взима от ясла/градина. Аз преимуществено предпочитам това, от колкото да го водя и това прави майка му Wink При нас има кой да гледа детето вкъщи – баба, дядо или дори за някой час с друга жена. Но и аз, и майка му смятаме, че е по-добре да бъде сред други деца – с игри, песнички, забавления и социализация, която вкъщи няма как да получи.

Да, в началото плаче, когато тръгва, но това е част от адаптацията. Ние вярваме, че в дългосрочен план това е по-доброто решение за него, а не просто да стои с възрастни, колкото и да му се обръща внимание, да ходи по разходки, море, заоологически градини и т.н.

# 17
Има и още една вероятност - така нареченото трудно дете. Някои хора си мислят, че тръгне ли на ясла или градина проблемите ще изчезнат, но не е така обикновено. От друга страна ще е глътка въздух за майката, ако е изнервена, не се справя с детето. Не всяко дете е сладко бонбонче лесно за гледане, има и лютички бонбончета.

# 18
Майката да си каже какъв точно ѝ е проблемът. Не става ясно кой гледа детето и защо има претенции към другия.

# 19
Аз го виждам съвсем черно-бяло. Бащата иска и жена му да допринася в семейния бюджет, тя не иска да работи. Детето е баш извинение за това.
Забременявай пак, така няма да ти се налага това невероятно бреме работа още поне 5 години.

# 20
  • Бургас
Има и още една вероятност - така нареченото трудно дете. Някои хора си мислят, че тръгне ли на ясла или градина проблемите ще изчезнат, но не е така обикновено. От друга страна ще е глътка въздух за майката, ако е изнервена, не се справя с детето. Не всяко дете е сладко бонбонче лесно за гледане, има и лютички бонбончета.
Подкрепям на 100%! Много точно казано. Нашият също е бонбон, но от онези лютивите – сладък, ама пари на езика.Надявам се яслата да помогне малко да му омекне лютивината с игри и дисциплина.

# 21
На мен ми стана интересно как така за бащата е по-удобно детето да ходи на градина? Че и за бабите – те пък какво общо имат, щом не го гледат?
За бащите е по-удобно детето да си стои вкъщи с майка си, за да не им се налага да го водят и прибират от градина. Така че едва ли точно това е причината бащата да настоява. По-скоро натискът е майката да започне работа.
Има и друга вероятност – бащата и бабите да са преценили, че стоенето вкъщи не се отразява добре на детето, но това вече е в сферата на предположенията.
Има нещо недоизказано в цялата тази история.
Защото той по цял ден е зает,работи в друг град ,пътува и иска да ми помага ,но понякога е прекалено уморен и няма как.Бабите така са с чиста съвест,че аз съм облекчена ,че е сред себеподобни и всичко е наред . Съкратиха ме от работа,просто защото към момента нямат нужда от кадри.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 11:53 от Moderator (Nikol)

# 22
  • Варна
Аз също го виждам черно-бяло, авторката не работи, а на бащата вероятно не му е лесно и иска още една заплата да влиза в дома. Тя си е намерила оправдание да не търси работа щото нали в малкия град... Обаче детето расте, все някога ще излезе от вкъщи и тя ще трябва да се захване за нещо, а като види разходите по него с течение на времето, свят ще й се завие.

Тия работи със съдебното дело ме умориха от смях, честно. С какво ще го съдиш, авторке? Адвокатите струват пари и то не малко, а май единственият човек с доход у вас не си точно ти. И какво ще кажеш на делото? Адски интересно ми е.

Наистина има много неизказани неща. Даже съзнателно се маже за да не лъсне истината. Имай предвид, че образованието е задължително и май предучилищното започва от детската градина, така че стягай се в кръста и се приготви, че все някой ден детето ти ще излезе в големия лош свят, наречен детска градина/училище.

# 23
Няма как да те съкратят по време на майчинство и до 3 години на детето. Просто не е възможно, освен ако цялата фирма не прекрати дейност.

Не намесвай бабите. Те ще ти помагат, ако имат време и желание.

Стягай се, пускай детето на градина и почвай работа.

# 24
В малък град сигурно няма нужда детето да го карат с кола до детската градина, и пеша може да го водят. Едва ли това е причината на бащата. Като го пуснеш на ясла/ДГ и без това няма веднага да търсиш работа, може да използваш, когато си спокойна и не се притесняваше как ще смогваш и с работата, да свикне и да мине с аклиматизирането в ДГ.

# 25
Скрит текст:
Аз също го виждам черно-бяло, авторката не работи, а на бащата вероятно не му е лесно и иска още една заплата да влиза в дома. Тя си е намерила оправдание да не търси работа щото нали в малкия град... Обаче детето расте, все някога ще излезе от вкъщи и тя ще трябва да се захване за нещо, а като види разходите по него с течение на времето, свят ще й се завие.

Тия работи със съдебното дело ме умориха от смях, честно. С какво ще го съдиш, авторке? Адвокатите струват пари и то не малко, а май единственият човек с доход у вас не си точно ти. И какво ще кажеш на делото? Адски интересно ми е.

Наистина има много неизказани неща. Даже съзнателно се маже за да не лъсне истината. Имай предвид, че образованието е задължително и май предучилищното започва от детската градина, така че стягай се в кръста и се приготви, че все някой ден детето ти ще излезе в големия лош свят, наречен детска градина/училище.
За работа действително е трудно,той се е бил разбрал с шефа,понеже сме  в 1 фирма да ми смени длъжността и когато е сменена в срок на изпитване може да те освободят .Сега съм на борса някой месец ,,ама както се казва ..това са пари за хляба и край .Иначе благодаря на всички за мненията поне научих нови неща и погледнах нещата от различна светлина.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 11:55 от Moderator (Nikol)

# 26
Дано ви се наредят нещата. И като съвет - не тръгвай с рогата напред.

# 27
  • София
Ако можеш да си стоиш вкъщи и разполагаш със средства, решението е твое.
Бабите не разбрах какво общо имат. Как точно да им е лесно или трудно, когато детето е твое и на мъжа ти и вие имате ангажимент към него, а не бабите.
Нека бащата да поеме издръжката на семейството и ще можеш да останеш с детето до навършване на 4 години.
Не очаквай някой да друг да отговаря за решенията ви и за отношенията ви (в мн.ч. визирам теб и бащата).

# 28
Виж, разбирам тревогата ти, че детето ще боледува много и че няма човек, който да се грижи за него по-добре от майка му. И аз исках да си гледам детето колкото може по-дълго. Обаче!
Погледни голямата картина.
От една страна, на колкото и да го пуснеш ще се спука да боледува. Имунната система се изгражда така. Ако го пуснеш на 7, ще боледува тогава.
Отделно, сега ако го пуснеш ще имаш време да го спираш при всеки сопол и няма да е нужно да го влачиш болно. Ще имаш време за дълга адаптация до обяд. Ще имаш време за себе си, за да си още по-ефективен родител. Ще имаш време да си го гледаш през цялата лятна ваканция. Поне първата година. Това е златно време. Хем е на градина, хем има качествено време с теб.

Също така, не подценявай мнението на семейството си. Вие сте заедно и сте семейство. Добруването на детето се обсъжда и се вземат решения заедно и се правят компромиси понякога. Най-доброто за детето е да се разбирате със съпруга си и да постигнете с компромиси и мир някаква среда. Ако съпругът ти беше съгласен, щяхте да махнете с ръка на мнението на разширеното семейство. Но не е. И неговото мнение е от значение.
Детето ти ще е добре. Ти ще си намериш работа когато се адаптира и ходи спокойно на детска градина. Също ще чакаш да си намериш добра работа. Не каква да е.
Всичко ще бъде наред, но не тръгвай с рогата напред.
Това са моите две стотинки.
Пожелавам Ви всичко най-добро.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 12:05 от metal.vixen

# 29
Аз като родител, пуснал и двете си деца на ясла на година и 2/3 м., за да се върна на работа, недоумявам какъв е тоя зор за пускане на двегодишно, щом има вариант да прекарва време с майка си. На две години няма толкова нужда от чак такива контакти, а и вярвам, че все пак детето има контакти навън с други деца. След 3 директно на градина, когато вече ще има нуждата от комуникация с други деца.

Общи условия

Активация на акаунт