🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 25 407
  • 846
  •   1
Отговори
# 795
Аз имах предвид, меструалните болки които изпитваш, дали не са подготвителни контракции.
Моята болка е от разширяването на таза, а лекаря каза че нормална и толкова. Беше ми интересно дали някой друг изпитва подобно нещо и как се справя, понеже чета за някакви колани които държат таза и помагат на мускулите.

Това не са ли подготвителни контракции, полежавай си, моите лекари само ми се карат, че не ви почивам.
Иначе не мога да си опиша болката (то даже и билка не е), точно на срамната кост е сякаш съм се ударила и е натъртена.

Здравейте и от мен момичета! Включвам се да ви попитам , кога според вас е най-удачно да си приготвя багажа за болницата? Утре завършвам точно 32г.с. и влизам в 33-та. Аз мислех да започна леко по леко и постепенно да добавям неща към него,  като например тоалетни принадлежности за мен, одеалцето на бебка понеже още не е изпрано,  дрешките и т.н. Вие как мислите ?

Alfafa - Аз също цял ден съм с болки , не знам дали са като твоите,  но мен ме боли все едно съм в цикъл и даже и кръста ми обхваща , направо не мога да стоя повече от 4-5 минути права..
Мисля, че не са контракции,  щом нямаш стягане. По скоро бебчо притиска нещо май май и затова така те боли. Не знам , питай на следващият ти преглед. Аз съм във вторник пак и нямам търпение да разбера малката колко е наддала. И на последния преглед в 29г.с. плацентата ми беше със зрялост 2ра степен.. сега се моля да не е станала 3та вече ...

# 796
При мен също се получи разминаване. В 30+5 бях на женска консултация и АГ измери бебето 1700 гр., каза, че върви много напред. Околоплодните води са нормални, меря кр. захар по 5 пъти на ден (преди и след хранене) и там всичко е Ок и се успокоих. Онзи ден бях на доплер в 33 г.с. и лекарката от феталната измери бебето 1750 гр. като каза, че е напълно в норма и че често следящите АГ дават малко от себе си?!.. та така, след като кръвотока е ОК, захарта също и всичко, което мога да дам от себе си го давам спрях да го мисля..

# 797
Моето бебче не са го гледали вече повече от месец. Другата седмица съм на фетална морфология и най-после ще го видя.
Аз имам доста стягания, както и болки тип менструални, както по време на стяганията, така и извън тях. Гледам да съм активна, макар че вече май започва да е проблем, точно тогава са болките.
 Iliyanaah, и аз утре влизам в 33 седмица, макар че всеки път по прегледите бебето или изостава, или избързва, та вече и аз не знам коя седмица съм. Не съм прала нищо, всичко е прибрано по шкафове и чували, а багаж за болницата реално нямам. От там осигуряват всичко и ще взема буквално четка и паста за зъби и чехли. Даже и фризьор имам в деня преди изписването, поне да ми измият косата, че от сега ми е трудоемко, представям си родила.

# 798
  • София
MS, какъв фризьор преди изписването, че ми стана много интересно? Къде ще раждаш?

# 799
В Щерев. Има комплимент от болницата фризьор. Като дай боже всичко да е наред и да ми е до него, мисля да ми измие косата, понеже ми е дълга и гъста и дори при последното къпане в банята ме боля много корема и ми беше станало лошо, та ще ми е от полза😂
На някои жени им правят плитки и прически, но като се има предвид, че мъжа ми само ще ни вземе с бебето, нямам нужда от чак толкова.

# 800
  • София
Звучи готино. Аз съм от хората, които си мият косата всеки ден и си представям 5 дни в болницата на какво ще заприлича.
И понеже стана въпрос за коси и баня, на някоя от вас става ли й лошо в банята? Вече няколко пъти като поседя с вдигнати ръце и ми причернява. Тъпото е, че се къносвам, а това изисква доста усилия и май ще трябва да мина на боя, което изобщо не ми допада.

# 801
Като ви чета момичета и малко се успоявам. При мен пък малката изостава с около 10 дни. Трябва да съм 32г.с., а по ехограф отговаря на 30+ някой ден. Доста се притесних, но пък плацента, води и кръвотока към нея са добри. Надявам се наистина да се дължи на ген.

# 802
Lallova, включете повече протеини, дори и протеин за бременни (макар да аз ги смятам за ненужни).
Относно фризьора и аз съм приятно изненадана, моята коса също иска да се мие всеки ден. Сух шампоан ще ми спаси положението до два дена, но с предишната бременност си се изкъпах без проблем. Даже помня, че ме изписаха на 4 ден и ходих до Вис виталис да пазарувам някои неща за бебето.  Само първите 24 часа ми беше лошо.

Като ви чета момичета и малко се успоявам. При мен пък малката изостава с около 10 дни. Трябва да съм 32г.с., а по ехограф отговаря на 30+ някой ден. Доста се притесних, но пък плацента, води и кръвотока към нея са добри. Надявам се наистина да се дължи на ген.

# 803
Момичета, сега пък имам друг проблем.. боли ме китката от няколко дни и отива тая болка към палеца. Със студено пробвах с топло пробвах не минава. Ходих до личния и според него съм я усукала разтегнала нещо такова, но каза, че всичко е противопоказно за мен и нищо не мога да пия и да правя общо взето каза ми ще си търпиш. Е да де ама то си ме боли и през нощта се събуждам. Знаете ли нещо, което мога да направя, за да облекча малко?

# 804
  • София
Обездвижи я. Има специални шини. Аз работя само на компютър и периодично имам много силни болки от мишката. С шината се оправя за два-три дни, но я свалям само в банята. Куцо е да не можеш да си движиш ръката/пръстите, но помага

# 805
Обездвижи я. Има специални шини. Аз работя само на компютър и периодично имам много силни болки от мишката. С шината се оправя за два-три дни, но я свалям само в банята. Куцо е да не можеш да си движиш ръката/пръстите, но помага
Благодаря много дано помогне

# 806
АГ ми е дала лист с позволени неща, волтарен гел е позволено, той не е ли за обезболяване?
Момичета, сега пък имам друг проблем.. боли ме китката от няколко дни и отива тая болка към палеца. Със студено пробвах с топло пробвах не минава. Ходих до личния и според него съм я усукала разтегнала нещо такова, но каза, че всичко е противопоказно за мен и нищо не мога да пия и да правя общо взето каза ми ще си търпиш. Е да де ама то си ме боли и през нощта се събуждам. Знаете ли нещо, което мога да направя, за да облекча малко?

# 807
АГ ми е дала лист с позволени неща, волтарен гел е позволено, той не е ли за обезболяване?
Ами каза ми, че всичко е противопоказно особено последните 3 месеца.

# 808
Ако не сте се подготвили с козметиката за бебчетата в момента в Benu.bg има безплатна доставка и промо код за отстъпка Aisi10
Този комплект на Uriage е чудесен избор все още ползваме техните продукти с първото ми дете което е на шест години

# 809
  • София
Момичета, имам чувството, че се разпадам.
Не мога да направя повече от 100 метра без да ми стане лошо. Ясно, че имам анемия, ясно, че това води до тази умора, но вече нещата са много зле. Причернява ми, на два пъти днес сядах на тротоара, за да не падна, а трябваше само да мина една спирка. Положението със стомаха става още по-зле, почти не мога да ям и сигурно ми пада и кръвната захар. Като се прибрах преди малко, лицето ми бяло като платно. Като лежа или седя съм ОК, стана ли... Другата седмица съм при АГ-то и ще питам може ли да ми слагат някакви инжекции с малко B12 и желязо, но ако така трябва да изкарам още месец и половина, два направо не знам Sad

Общи условия

Активация на акаунт