Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 400
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Моето искаше да преговаря по химия, но като разбра че няма да учи в 8 клас и приключи с идеята.

# 61
  • София
Нашите започнаха вече с по 3 часа на ден математика, което според юнака било преговор плюс надграждане. На 15ти ще ходи сам, аз ще съм с четвъртокласничката. Иначе той от 6ти клас още не носи цветя, аз съм била на откриването, но заради сестра му.

# 62
  • София
7мо СУ, София - АЕ/ИЕ - момче
Ехааа, значи ще има поне още едно момче освен нас. Дано са в един клас. Някаква информация за класовете знаете ли?

# 63
7мо СУ, София - АЕ/ИЕ - момче
Ехааа, значи ще има поне още едно момче освен нас. Дано са в един клас. Някаква информация за класовете знаете ли?
Не, на записването казаха, че ще има поне по 7-8  момчета, но подробности не знам. На РС ще разберем повече.

# 64
Не съм писала отдавна, но да дам отчет и аз. Най-после мога да кажа,че за нас/мен 7 кл. приключи с положителен резултат от 5то класиране, в много желано училище и най-вече желаната комбинация езици и профил.
Риска си заслужаваше напълно.
Дано всички деца попаднат в готини, сплотени и цветни класове. Успешна година желая на всички🍀.

П.П. Моята ваканция започна, когато вие пазарувахте униформи и раници!😀Мисля да е до Коледа!🥳
Шегувам се, но много ми се иска.
Поздравления! Заслужава си е. Успешна учебна година!
Това с обаждането явно е практика в някои училища. В 5 клас преместих девойката, защото си смених е адреса уж в близко квартална училище. Тогава класни ни се обади,беше страхотен човек, но девойката не успя да се адаптира, отключи заболяване и последваха почти 2 години ходене по лекари и отново връщане в старото училище. Така че предпочитам да е по спокойно, да попадне на добри деца отколкото да ми се обаждат.
Родителската среща е обявена за 1 ви и 5 ти клас, но за 8 ми всеоще няма нищо.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 11:02 от Moderator1

# 65
  • София
На мен ми е интересно откъде идват децата с тези високи балове на 5-то класиране, като в същото време не виждам обявени освободени места във водещите училища. За 73-то например са приети 2 момчета с балове 447.5 и 440, в 91НЕГ с 449 вчера са приети две момчета за едно място с равен бал. Тези деца къде са били записани досега, би следвало да е в някоя от високобаловите гимназиите, но няма свободни места. Или всички идват от частни?
И аз това се чудя??? Но с директорските класирания явно е така .

# 66
  • София
Май до 9ти трябва да се обявят местата за втори етап на 5то класиране.
Тогава ще се разбере от къде идват децата с 447.5 и 440 точки, в старите им училища трябва да се появят местата като свободни.

Директорските класирания са си съвсем по правилата, поне на този етап.

# 67
Не идват от частни. Освен, ако не пожертват таксата.
Откъде купувате адаптирана литература на немски. В моята книжарница няма.

# 68
  • София
Не съм писала отдавна, но да дам отчет и аз. Най-после мога да кажа,че за нас/мен 7 кл. приключи с положителен резултат от 5то класиране, в много желано училище и най-вече желаната комбинация езици и профил.
Риска си заслужаваше напълно.
Дано всички деца попаднат в готини, сплотени и цветни класове. Успешна година желая на всички🍀.

П.П. Моята ваканция започна, когато вие пазарувахте униформи и раници!😀Мисля да е до Коледа!🥳
Шегувам се, но много ми се иска.
Поздравления! Заслужава си е. Успешна учебна година!
Това с обаждането явно е практика в някои училища. В 5 клас преместих девойката, защото си смених е адреса уж в близко квартална училище. Тогава класни ни се обади,беше страхотен човек, но девойката не успя да се адаптира, отключи заболяване и последваха почти 2 години ходене по лекари и отново връщане в старото училище. Така че предпочитам да е по спокойно, да попадне на добри деца отколкото да ми се обаждат.
Родителската среща е обявена за 1 ви и 5 ти клас, но за 8 ми всеоще няма нищо.
Ох, дано! Вие на кое класиране се записахте?

# 69
Ако сте от София - в библиотеката на Гьоте института има адаптирани книги на немски език..

# 70
  • София
Май до 9ти трябва да се обявят местата за втори етап на 5то класиране.
Тогава ще се разбере от къде идват децата с 447.5 и 440 точки, в старите им училища трябва да се появят местата като свободни.

Директорските класирания са си съвсем по правилата, поне на този етап.

Да, звучи логично, но все пак се чудя, чисто любопитство. Класирането в 73-то беше на 26.08, от тогава доста време мина, можеше да ги обявят някъде тези места, че и да си ги запълнят. Странно ми е да се чака последния момент. За НЕГ класирането беше вчера, за тези 2 освободени места е по-нормално още да няма информация.

# 71
Ние се върнахме от второто моренце.

Вторник в сайта на гимназията качиха инфо за РС другата седмица, като същият ден, но сутринта, са предвидили среща на децата с класните в двора на училището, което ми направи много добро впечатление.

На следващият ден ми се обади и класната ръководителка по телефон, да се запознаем виртуално за сега, да уведими за родителската среща и за другата среща. Младичка е, усмихнато звучеше по телефона, каза аз в 10ч ще съм в двора и ще държа табела 8А клас Grinning - това за опознавателната предварителна среща на класа. Добра е идеята, да се видят, за да могат на 15ти да не се чувстват съвсем в небрано лозе.

Иска ми се леко да преговори по мат и бел поне, но за сега нищо не сме почвали. Вероятно уикенда ще опитам...

При нас свободни места нямаше на никое от класиранията след второто...

# 72
  • Бургас
Аз ще ходя на първия учебен ден!
С батко си са в едно училище, само че той ще е 11 клас.
Имат и двама приятели, които са в същото училище!
Та,аз дружно с четиримата отиваме!
Цветя ще вземем само за новата класна.Големият син няма да носи.

# 73
Ако сте от София - в библиотеката на Гьоте института има адаптирани книги на немски език..
Мерси!
Поръчах от сторе.бг. На трето търсене ги открих. Тъпо записани.
Обадиха ми се от социалните, написала съм сметката на мъжа ми,  не могло... Трябвало в пощата да ги получа, ако нямам лична сметка в лева...

# 74
  • София
Много интересна статия за приема в осми клас мин. година - "Само за година: 67 ученици преместени в най-желаните софийски гимназии извън класирането"
https://offnews.bg/obshtestvo/samo-za-godina-67-uchenitci-premes … gimna-850989.html

Общи условия

Активация на акаунт