Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 485
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм от телефона през сайта, не приложение и имаше някъде "потребители".
На мен в потребители ми излизат имената на учителите, на администрацията, и на моето дете, и на жена ми като родител.
Не ми излиза нито едно име на негов съученик и нито едно име на родител, освен на жена ми.

# 166
Съучениците излизаха известно време в началото на пети клас, когато смени училището и после вече останаха само учителите. Новото училище още не ми дава достъп да видя сега как е, но точно в секцията "потребители" трябва да се види

# 167
  • Куциндрел
Поредната тъпотия на МОН. Децата родени ноември и декември и минали на профилактичен преглед в края на 2024г пак не са обхванати. Мислят, мислят и вземат та снесат нещо...

Точно!
Какво правим ние - родените декември и съответно досега  прегледите са ни били винаги в края на годината?
Моето дете е октомври и винаги август месец вземаме здравно-профилактична карта за училише (август, защото няма толкова хора да чакат при ЛЛ). Няма значение кой месец е родено детето, взема се в рамките, в които го искат от училище.

# 168
  • ту тук, ту там
Явно е въпрос на настройки.
Същото беше и с темите на взетия материал по часове - някои виждаха, други не. И аз виждах известно време, после вече не можех и стана ясно, че явно са променили настройките.
Синът ми се явява като ученик в старото си училище в Школо, но нямам достъп до никакви данни, всичко е нулирано/заключено. Малкият ми син изобщо го няма пък (също сменя училище). Абсолютна каша, ама каквото такова, чакам търпеливо. 😬

# 169
Аз съм от телефона през сайта, не приложение и имаше някъде "потребители".
На мен в потребители ми излизат имената на учителите, на администрацията, и на моето дете, и на жена ми като родител.
Не ми излиза нито едно име на негов съученик и нито едно име на родител, освен на жена ми.
Админът ви не е заплес.
На 12-ти ще минат в новата година

# 170
Tе ще минат, ама пак няма да виждам съучениците и родителите им.

# 171
Поредната тъпотия на МОН. Децата родени ноември и декември и минали на профилактичен преглед в края на 2024г пак не са обхванати. Мислят, мислят и вземат та снесат нещо...

Точно!
Какво правим ние - родените декември и съответно досега  прегледите са ни били винаги в края на годината?
Моето дете е октомври и винаги август месец вземаме здравно-профилактична карта за училише (август, защото няма толкова хора да чакат при ЛЛ). Няма значение кой месец е родено детето, взема се в рамките, в които го искат от училище.

Е, да, но нашият профилактичен преглед е реален и си правим и изследвания и на всички от семейството това се случва около рожденната дата. Много ми е криво, когато трябва да мисля как да изкривя правата линия! То е ясно, че всичко е възможно, но….

# 172
Така е, преглед няма да откажат. Ние в четвъртък минахме през личната и оправих ме картона. Въпроса е, че за деца родени в края на годината, като моето не важат директно профилактичните прегледи. Недомислено отвсякъде.
Тези дни ще я изпратя и да се снима, добре че ме подсетихте.

# 173
  • Варна
Аз съм решила да изчакам и да видя дали ще ѝ пуснат електронна бележка за профилактичен преглед. Лятото, когато за кандидатстването вадихме медицинско, я измериха и си нанесоха данните в тяхната система.
За Школо - на мен още ми излиза 7-и клас в старото училище, но в НЕИСПУО за новата учебна година не показва училище, а само школата, на която ще ходи.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 23:43 от olly

# 174
Правата линия може да се изкриви, ако е много дълга. Тогава кривината е толкова малка, че не се усеща, клони към нула, и е уж права, а всъщност е крива. Например има ли триъгълник с три прави ъгъла? Има. Представете си триъгълник, на който двете страни са два меридиана, които се събират на полюса под прав ъгъл, и третата страна е екваторът (частта от него, отрязана от двата меридиана). Всички меридиани образуват прав ъгъл с екватора. Ето ви триъгълник с три прави ъгъла. Страните му са малко криви, но не се усеща, понеже са много дълги. Ами ако направим такъв триъгълник на планета 100 пъти по-голяма от Юпитер? Страните на практика ще бъдат прави, кривината ще клони към нула. Ето ви триъгълник с три прави ъгъла 🤣 Това е част от геометрията на Лобачевски.  При космически разстояния и скорости и времето се забавя, а масата се увеличава и клони към безкрайност. Ако се намирате в кораб, който се движи със скорост, сравнима с тази на светлината, ще тежите безкрайни тонове, размерите ви ще се свият до точка, а времето ще спре да тече и след 10 минути в такъв кораб като се върнете на Земята, ще са минали векове. Но за това е необходима безкрайна енергия, ето защо това е практически невъзможно.
Но триъгълникът на Юпитер ще има практически прави страни и три прави ъгъла.

# 175
  • Куциндрел

Точно!

Е, да, но нашият профилактичен преглед е реален и си правим и изследвания и на всички от семейството това се случва около рожденната дата. Много ми е криво, когато трябва да мисля как да изкривя правата линия! То е ясно, че всичко е възможно, но….
Това, което е за училище, няма нужда от изследвания. Тях може да ги дадете и в рождения месец. До сега кога сте давали здравно-профилактична карта в училище? Винаги е имало срок до края на септемри примерно.

# 176
Правата линия може да се изкриви, ако е много дълга. Тогава кривината е толкова малка, че не се усеща, клони към нула, и е уж права, а всъщност е крива. Например има ли триъгълник с три прави ъгъла? Има. Представете си триъгълник, на който двете страни са два меридиана, които се събират на полюса под прав ъгъл, и третата страна е екваторът (частта от него, отрязана от двата меридиана). Всички меридиани образуват прав ъгъл с екватора. Ето ви триъгълник с три прави ъгъла. Страните му са малко криви, но не се усеща, понеже са много дълги. Ами ако направим такъв триъгълник на планета 100 пъти по-голяма от Юпитер? Страните на практика ще бъдат прави, кривината ще клони към нула. Ето ви триъгълник с три прави ъгъла 🤣 Това е част от геометрията на Лобачевски.  При космически разстояния и скорости и времето се забавя, а масата се увеличава и клони към безкрайност. Ако се намирате в кораб, който се движи със скорост, сравнима с тази на светлината, ще тежите безкрайни тонове, размерите ви ще се свият до точка, а времето ще спре да тече и след 10 минути в такъв кораб като се върнете на Земята, ще са минали векове. Но за това е необходима безкрайна енергия, ето защо това е практически невъзможно.
Но триъгълникът на Юпитер ще има практически прави страни и три прави ъгъла.

Едно време я водеха геометрия на Риман-Лобачевски. Да не е отпаднал Риман междувременно? Тази уникална геометрия може идеално да се приложи към политиката и геополитиката в наши дни, ама вероятно политиците въобще не подозират, че я има. Или не са я учили в училище или са били болни точно тогава.

# 177
Тази година и аз се подготвих по-рано. Извадих здравно-профилактична карта, снимки и подадох документи за освобождаване от физическо. Чакам да обявят родителската среща и да взема служебна бележка за въпросните 300 лв.
Опитах се да вляза в школо, но зарежда стария профил и при мен.

# 178
Изобщо бях забравила, че ще трябват снимки за лична карта, добре че ме подсетихте. При нас в Школо няма нищо още. Бележка с дата за родителската ни дадоха още при записването, чудя да звънна ли да питам дали е само за родители.

На 15ти хич не ми се ходи, мразя тържества, но детето ме иска, та ще висим дружно. Искрено се надявам да ми е последно подобно мероприятие.

# 179
  • Куциндрел
Наборът се вълнува какви ще са тези опознавателни срещи на 10 и 11, утре на РС ще разберем подробности. Леко е в паника, макар че повтаря, че е спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт