Майски бебета 2026

• 10 223
  • 278
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, на някого да са открили цервикален полип в следствие на бременността ? Държал шийката отворена и ме съветват да прекратя бременността…
Направете още консултации с лекари аз не бих се доверила само на един късмет
Направихме консултация с 3ма. И тримата казват че шанса да не се качи инфекция и да направя спонтанен аборт  е 50/50. От нас зависи какво решение ще вземем.
 Единият съветва, ако изкарам до 4м да се опитат да махнат полипа тогава, като пак не дават гаранция …

От къде сте, ако сте от Варна, препоръчвам консултация с д-р Желязкова. Позволих си да питам chatgpt,  отговора не е прекъсване на бременост. 

# 226
Здравейте, за първи път съм бременна в 9 г.с съм бях днес на лекар всичко е наред. Изследванията също са ми наред. Обаче мен ме тревожи това че от няколко седмици когато ходя на тоалетна по сълфетката имам като леко кафеникаво розово( малко е но ме тревожи) дали и на вас ви се случва. Нормално ли е? Можели някакви съвети. Приемам и Дуфастон. Вие имате ли същия проблем?

# 227
Здравейте, за първи път съм бременна в 9 г.с съм бях днес на лекар всичко е наред. Изследванията също са ми наред. Обаче мен ме тревожи това че от няколко седмици когато ходя на тоалетна по сълфетката имам като леко кафеникаво розово( малко е но ме тревожи) дали и на вас ви се случва. Нормално ли е? Можели някакви съвети. Приемам и Дуфастон. Вие имате ли същия проблем?

Не съм експерт, но кафеникаво прицапване може да е знак за неизхвърлен нацяло материал от последната менструация. Обикновено се алармира, ако има бистро червено прицапване.
Друг вариант е, ако става дума за ходене по голяма нужда, да имате неподозиран хемороид, който е активен при дефекация.
Естествено, веднага бих отишла при проследяващия специалист, за да обсъдим и да получа допълнително успокоение.
Всичко, което носи мир и спокойствие не е прекалена мярка! Успех и здраве ☀🩷🍀

# 228
  • Стара Загора
Здравейте, вече съм във втори месец, но гаденето не минава и вече едва издържам. Не съм повръщала до сега. Пиете ли някакви лекарства против гадене?

# 229
На мен ми разрешиха натриев цитрат. Избрах хапчета Емил и ми помагат. Помагат ми също по 3 солети на всеки час. И кола кола бавно на малки глътки.

# 230
  • Стара Загора
Благодаря много, Littlepiggy. Иначе пробвах с газирано, но става по-зле.

# 231
Аз сега се разминах само с 2-3 седмици гадене и повръщане, но с предишната бременност беше от първия до последния ден. Тогава ми помагаха най-много следните неща - сутрин с отварянето на очите изяждам една бисквита, сухар, солета, нещо подобно, газирана вода с лимон през деня и хапчета Емил. Но има и голямо значение дали се приема прогестерон, при високи нива на прогестерон, нищо не помага.

# 232
  • В твоето съзнание...
Аз не съм имала гадене на таквоа ниво, но забелязах, че ако не ям ми прилошава. Та сутрин гледам максимално бързо да закуся нещо.
При предходната бременност бях така след раждането, докато кърмех. Та солети и бисквити винаги имаше наоколо...
Кола попринцип ми е помагала преди при прилошаване - конкретно тя, не каква да е газирана напитка.

Иначе относно пренаталните тестове - моят беше в Афродита (гр.София) и ме попитаха за кръворазреждащи, когато се обадих да запазя час. Аз се спрях на тях, тъй като имаме съхранени там стволови клетки за първото дете. Не съм се консултирала с лекар, но общо взето не вярвам, че някой от тях реално следи кои са по-добри, действат спрямо партньорски договорки.
В Синево моя позната си прави тест и бяха минали вече 2-3 седмици, когато и се обадиха, че трябва да вземат наново материал понеже бил негоден, в крайна сметка тя се отказа, върнаха ѝ парите и го направи на друго място.
Мен сега още при взимането ме предупредиха, че тъй като е най-ранната възможна седмица и съм слабичка (така се изразиха, аз не съм особено слабичка), можело да се наложи да ме викнат пак за пробовземане.

Някой планира ли да посети Бебемания в София, която ще се проведе този уикенд?

# 233
Здравейте. Записвам се и аз в темата. В момента съм в 11+4 г.с. Вчера излезе резултатът от пренаталния тест, който пуснахме (Vision+) и чакаме момченце Blue Heart. Имам дъщеря, като разликата между децата се очаква да бъде точно 4 години. Днес пуснах изледвания за БХС, а утре съм на първа фетална морфология при д-р Василев в Щерев. За гаденето на мен ми помага разгазиран спрайт, колкото и да е странно, но така беше и с първата бременност. Слагам и малко лимон вътре и нещата са поносими. Надявам се съвсем да отмине гаденето до седмица-две, както беше с каката. Мисля да посетя Бебемания най-вече заради отстъпките за съхранение на стволови клетки, но като се познавам, ще си тръгна и с други покупки. Grinning

# 234
Здравейте, дами,

И аз се записвам в групата 😊 Имам момченце на 2 годинки и половина, което очаква да стане батко през м. Май. Още повече се вълнуваме, че семейството ни всъщност ще се увеличи с две бебенца - очакваме близнаци!
Ако някой е наясно, кои пренатални тестове са най-подходящи при двуплодна бременност, ще съм благодарна да сподели Wink

@march23 с теб май бяхме заедно и при първата бременност 🤗

# 235
  • В твоето съзнание...
Честито, Aldi!

Aria, чудесни новини! Като видяхме двете черти и мм с надежда попита дали може да са направо две, но уви Simple Smile Пожелавам ти да изкараш лека бременност до колкото е възможно с близнаци и всичко да бъде наред. За пренаталните най-добре се консултирай в конкретната тема или в тази за близнаците Simple Smile

За бебемания и аз основно заради офертите за стволови клетки искам да отида, но не знам дали ще успея, та затова ако някой отиде може ли да сподели какви са предложенията?

# 236
  • Варна
Здравейте, бъдещи мами.Аз съм 8ма седмица.Гинеколожката ми предлага 2 варианта за пренаселен тест(каза да си помисля до следващия преглед). Като взех да чета информация открих, че във Варна в Света Марина, предлагат пренаселен тест.Цената е на половина от тези, които ми предлага лекарката. Има ли някой, който си е правил там теста. Или някаква информация, защо има такава разлика в цената.

# 237
Здравейте, бъдещи мами.Аз съм 8ма седмица.Гинеколожката ми предлага 2 варианта за пренаселен тест(каза да си помисля до следващия преглед). Като взех да чета информация открих, че във Варна в Света Марина, предлагат пренаселен тест.Цената е на половина от тези, които ми предлага лекарката. Има ли някой, който си е правил там теста. Или някаква информация, защо има такава разлика в цената.

Аз също се чудех, но в крайна сметка се спрях на Афродита, и разликата е около 400лв мисля. Нямам им доверие на Света Марина първо няма го като тест в официалния им ценоразпис, второ парите се превеждат по банкова сметка на трето лице. Та предпочетох спокойствието, от колкото да се чудя дали всичко е наред със Света Марина.

# 238
Здравейте, на 24-ти бях на втори преглед в 9-та седмица. Всичко е наред. Насочиха ме за пренатален тест към Афрофита... Записах си час, жената по телефона беше много любезна и ми обясни за различните пакети. Това, което ми направи впечатление е, че каза: "Ако в рода нямате генетични заболявания и базовият пакет е достатъчен." До колкото знам и в двата рода няма генетични заболявания, но все пак ме гложди мисълта дали базовият пакет ще е достатъчен... На 12.11 съм на преглед, тогава ще ми вземат и кръв за пренаталния тест, та имам още малко време за размисъл. ☺️

# 239
Здравейте, на 24-ти бях на втори преглед в 9-та седмица. Всичко е наред. Насочиха ме за пренатален тест към Афрофита... Записах си час, жената по телефона беше много любезна и ми обясни за различните пакети. Това, което ми направи впечатление е, че каза: "Ако в рода нямате генетични заболявания и базовият пакет е достатъчен." До колкото знам и в двата рода няма генетични заболявания, но все пак ме гложди мисълта дали базовият пакет ще е достатъчен... На 12.11 съм на преглед, тогава ще ми вземат и кръв за пренаталния тест, та имам още малко време за размисъл. ☺️

Аз на 11.11, но още не съм се чула със жената, която работи за "Афродита"

Общи условия

Активация на акаунт