Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 10 341
  • 274
  •   1
Отговори
# 240
Колко хора тук твърдят, че човек може да се изхранва с 200 лева месечно? Повечето пишат за суми около 400-500 лева на човек.
За 500 лв на човек, в града, мога да се съглася.

Аз казах за 600 за трима (двама възрастни и едно момиче на 4), но с уговорката, че това са ни само вечерите, без битова химия, без ресторанти.

Въобще не се храним лошо, не пестя от храна, просто си правя сметката, аз парите все пак по дърветата не ги събирам, за да ги пилея
Сега пък и само вечерите. Вие не закусвате ли, не обядвате ли.
 Дете на 4 години трябва да яде поне 3-4 пъти на ден.

# 241
  • Между гори и планини
Децата когато са на градина и се хранят там е лесно. У дома само вечеря, а и колко изяжда едно дете на 4 ?
Елате да видите младеж на 19 който е постоянно гладен и то за мръвка. Пък когато са двама и баща им, храната играе на " тука има, тука няма"

# 242
Значи, когато казвате колко пари ви отиват, казвайте по-подробно. У нас био се купуват само шукаритетни пастетчета от ДМ, които просто ги няма в не-био вариант. Ама картофите са ни от 1.50 лв килото, че за повече ни заболява сърцето. Ако тръгнем да купуваме всичко био, ще ударим 3 бона.

Рядко купуваме на редовна цена. Ама много рядко. 60+ лв за иначе любимата ми сьомга няма да дам, ако ще да се разчуе. Предпочитам да купя 2 кила на промо 35-40 и да замразя. Нямаме мании по прясна храна, достатъчно е да не е петорно преработена. Също не припадаме по домашни зеленчуци. Не разбирам преклонението пред тия фамозни Супер Натурални Вкусни Розови Домати, честно признавам, че предпочитам чери или рома. Голямата работа тоя розов домат, братче, оди и романи има изписани за неговата прекрасност. Домат като домат. ММ харесва розовите, но е одобрил на вкус и моите, въпреки че са по-скъпи. Редовно си взимаме всеки неговите домати и го гледам вкъщи как си замезва с моите черита, не си реже неговите Simple Smile

# 243
То истински, хубави розови домати има само лятото. За мен си заслужава да се ядат 3 месеца хубави домати, пък през другото време друго сезонно ядене.

# 244
Забелязала съм (основно при зеленчуците и плодовете) че разликата във вкуса на био и не-био е сравнително малка и я има основно когато продукта е извън сезон. Затова и био зеленчуци купувам основно зимата и то много рядко, основно домати и краставици.

# 245
  • Между гори и планини
Няма сила която да ме накара да ям пластмасови домати през зимата. Но аз съм разглезена, защото си отглеждам и знам вкуса на истинският презрял домат.
Зимата караме на мариновани зеленчуци, които аз правя през лятото, или на салата, спанак и манголд.

# 246
Софиянци се оплакват, че им е скъпа храната.... Във Варна е по-скъпо от София по мои наблюдения. Тук този розов домат лятото го купувах на 9,70лв/кг. Еми малко е прекалено според мен вече на тази цена....
Сега си поръчвам от един господин зеленчуци от Еленския Балкан, който доставя до Варна всяка седмица. Хубави са, но поръчвам каквото имат в момента, а не каквото ми се иска/трябва.
"Био" не купувам.

# 247
То само храната да беше поскъпнала....
Сапунът, който купувах преди 2 г за 0.69 лв, сега гони 3 лв.
И така е с всичко.

# 248
поръчвам каквото имат в момента, а не каквото ми се иска/трябва.
Точно. Каквото има и каквото е на промоция. Трябва много, ама много да ни се е прияло нещо, за да вземем на редовна цена. При положение, че пазаруване на 20-30% промо и оставяме седмично 200+ лв само в супера,  на редовна цена ще платим за количката 300+.

# 249
Сьомгата, която се продава в България е вече размразена един път. Т.е. това не е прясна сьомга, от която да си вземете 2-3 кила и да си замразите. Даже на етикетите си пише да не замразявате. Имайте го предвид. Повечето риба  е така, освен ако не живеете до морето и си купувате от рибната борса. Ние купуваме само колкото ще изядем още същия ден.

Аз разбирам темата като харчове само за храната, с която се изхранваме. Тук не следва да се слагат пуканки в киното, кафе, безалкохолни, алкохол, ресторанти, улична храна, сладкарници и барове. От ресторант до ресторант разлика има голяма. И място за сравнение няма.

# 250
  • Melmak
Аз зимата домати не ям. И да ги купя, просто не са вкусни. Черитата са ми ужасни, не ги харесвам. Розови домати си купувам от пазара, тая година най-скъпите бяха просто големи. По-малките от същия вид бяха по-евтини, от тях взимах. Краставици пак от пазара.
Био купувам моркови. Не съм фен на био, не знам си какво, просто морковите се усещат. Обаче пък колко моркови да ядем? Не е осезаема разликата, защото не се харчат толкова в домакинството.

Има значение човек колко яде постно и колко месо/риба. Ние постно не ядем, ако сервирам лещичка за вечеря, ще стане въстание. А и аз избягвам да ям основно въглехидратно примерно постен гювеч и подобно.
Аламинути не обичам, неща тип гюведже, бъркани яйца за вечеря?! Яйцата на закуска и това е.

Кафе купувам на кг зависи кое е на промоция. Харесвам италиански кафета, около 40-50 лв/кг ми стига за месец, само аз пия кафе. В офиса имаме безплатно, що-годе става.
Не купувам джънк, не сядаме в кфс, кино и подобни. Дюнер не бях яла от 2 години сигурно, даже не знаех колко струва. Миналата седмица много ми се дояде, бях на майната си от вкъщи и си купих. Не ме е бутнал, но и няма да ям пак скоро.

Ако ядете риба, не знам по колко смятате порциона. Ние ако взимаме лаврак/ципура, купуваме 4 риби (толкова ми влизат в тавата). И ядем 1 път и половина.

# 251
Лаврак и ципура има от по 300гр. до към килограм едната риба. Да не говорим, че и цената варира според грамажа и вида на улова.

# 252
Най-евтиното и всъщност и най-хубаво кафе е на зърна и си го мелиш, но не става за машина с капсули. Направих няколко нещастни опита с многократни капсули, че и скъпи бяха, някакви луксозни от дебела стомана с капаци от не знам какъв си клас силикон - повече вода тече извън капсулата, отколкото през нея, няма налягане, кафето става ужасно, около машината става кочина. Имаме кубинска кафеварка, всъщност допреди да се съберем, с нея си правех кафе точно смляно от мен вкъщи. Ама при положение, че ММ има машина с капсули, кой ще ти се занимава с кубинчето? Седи за декорация.

За замразяването знам препоръките, но не виждаме разлика в такива продукти след повторното размразяване, затова купуваме повече и замразяваме. За много стоки е просто маркетингова схема да не се запасиш на ниската цена.

# 253
  • Варна

Ама синеланд е евтино кино което го има в София но не и в другите градове...В Синема Сити и кино Арена пуканките започват от 10 лева нагоре малката вода е 6 лева!!!Билетите без коментар всичките 2Д са по 16  лева
В неделя бяха 20 лв 1 билет, гледахме новия филм с Ди Каприо и Дел Торо . Не знам дали е евтино, аз лично не съм купувала билет над 20 лв за кино в БГ никога . Едни малки пуканки 5 лв също не е евтино , има средни и големи. Аз не съм много по пуканките, мъжа ми яде ..Водата я знам, че е златна в кината и си взех в чантата от супермаркета.Киното е най-новото в единия МОЛ във Варна. Столовете са електрически и са убиец, лягаш си и вдигаш краката. Арена е история, закриха я отдавна.

Децата когато са малки разхода им е никакъв за храна, ядат като пиленца..После му е майката. Както с всички разходи и джобни по тийнейджъри.
Аз с 1 кг риба не мога да нахраня мъжа ми , сина ми / голям мъж и той вече е / и себе си няколко пъти / някой писа че 5 пъти ядат от 1 кг риба .... / . Филе сом ако панирам да кажем може да изядем около 600- 700 гр , но пък не е евтино филе това. За сьомгата да не говоря. Другите риби са 3 бр почти кг и нагоре, с глави и т н..
Кафето и шоколада са 100% вдиганти за 12 месеца, някои и със 120 %. Там не знам каква е истината за тия цени , но тъжен факт..

# 254
Е, един килограм риба наистина не може да стигне за няколко ядения на трима души. Порционът се води около 200 грама.

За капсулите и смляното кафе - моите предпочитания клонят изцяло към второто. Капсулите излизат по-скъпо, а кафето от тях на мен лично не ми харесва толкова. Веднъж свикне ли човек да си мели, кафето става за 2-3 минути.

Общи условия

Активация на акаунт