Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 10 318
  • 273
  •   2
Отговори
# 255
Как килограм риба се яде на 5 пъти? 200гр рибка на хранене е нищо.... Освен, ако не се яде здраво с картофи или хляб, няма шанс да се нахраня с 200гр риба... Ние взимаме за двама  3бр цяла риба или 3бр сьомга котлет,правя малко картофки за мъжа ми и зелена салата и след 1-2ч мъжа ми отново е гладен 😁
В тази или друга тема някой писа и че пакет спагети ги хапват на 2-3 пъти, което при нас е абсурд. Явно има мъже, които ядат като врабчета, но моя не е от тях 😁

# 256
  • Варна
Суровата риба е по-тежка от изпечената, освен това. Грубо 300 гр една риба е сурова, малко по-лека след скарата или фурната. Това си е близо кг за едно семейство  с едно голямо или 2 малки деца. Как става номера да се раздели на 3 или на 5 тоя кг и всички да са нахранени не ми е ясно Grinning
Сина ми ми поръча днес да му взема протеинови барчета от Лидл. ми около 3 лв е бр. Купих 4 за 11 лв. Не ги яде всеки ден, ама не му заместват и хранене..По скоро десертче преди тренировка.

# 257
Аз съм уточнила, че през деня малката е на градина, а ние с мъжът ми работим в индустриална зона и имаме осигурен обяд от фирмата. Не закусваме. Няма време за такива неща. Понякога обаче аз работя от дома, така че се случва и да обядвам вкъщи. Винаги има нещо останало от вечеря, ако не от основното, то поне някой хумус (дъщеря ми не яде месни пастети, само домашен хумус), или кашкавал/саламчета, така че не ми се налага да готвя специално за обяд. Ако нищо няма, си правя кисело мляко с мюсли (ползваме Bio-мюсли на DM, което е около 11лв/кг без промоция) и някакво плодче. Но този ми обяд също влиза в 600-те лв за трима месечно.

# 258
  • София
Сьомгата, която се продава в България е вече размразена един път. Т.е. това не е прясна сьомга, от която да си вземете 2-3 кила и да си замразите.
Е, аз я замразявам. Какво да правя, това е положението. Нямам рибари, нямам баби и стринки да ми пращат буркани и пазаруваме в града, каквото има. По сергии хич не обичам да обикалям

# 259
  • Между гори и планини
И аз замразявам сьомга. Преди това я правя нс порции по 250-300 гр. Сервирам я с много задушени зеленчуци тип бейби моркови, зелен боб ( домашен, гледам си специално за гарнитура), спанак или брюкселско зеле. В краен случай със салата. Сьомга си е тежка риба и това количество е достатъчно.

# 260
И аз, за съжаление нямам баби и стринки, но не замразявам. Купувам сьомга, която изяждаме същия ден. Също на промоция я купувам. Когато има цяла риба прясна, на добра цена, моля да ми я филетират и филетата ги готвя веднага, а с костите и главата правя рибена супа, в която влагам и част от филето. Нищо не се хвърля и пак е на промоция.
Не оспорвам вашите избори, просто споделям какво правя аз, може да е полезно за някой.

# 261
  • Между гори и планини
Най близкото място където продават риба ми е на 45 км, дали ше бия толкова път за половин кило риба? Не всички имаме рибен пазар или голям магазин до себе си.

# 262
Аз давам малко пари за храна, но съм частен случай. Ям прости неща; рядко готвя, щото колкото повече готвя, толкова повече ям Joy
Месо ям само навън, вкъщи приготвям веднъж на високосна и то ако е нещо с кайма.

За водата - с филтърна кана съм. Водата от чешмата от месеци вони, преди не беше така или аз нещо съм се повредила.

Кафето - че е скъпо, скъпо е, но толкова съм се запасила, че няма как да ми свърши преди да изскочи някоя добра промоция. Пия предимно капсули, щото ме мързи да се занимавам с мляното, но оня ден купих капсула за многократна употреба от Джъмбо. Яко се учудих, че работи на Долче Густо машината и не подлива, бях много скептична. Все пак я купих единствено поради мързел да чистя ръчката. Ще пусна две кафета успоредно на двете машини, да сравня вкуса, когато е по стандартния начин и с многократната капсула. Имам и кафемелачка и купувам обичайно по килограм на зърна; вече е наложително да разкарам част от запасите, преди да им изтече срока на годност Joy

# 263
Ми аз нямам проблем да ям вчерашна леща. Имам си няколко наистина много любими неща, на които мога да изкарам буквално седмица сутрин, обед и вечер.
Вкъщи сме започнали режими за сваляне на килограми. Дават ни порция 100-150 грама риба и някакви зелении. Демек кило риба са 3 хранения за двамата. Да, с гарнитура, но все пак гарнитурата е левче, нали говорим колко се харчи за манджата. И да не е на режим човек, съвсем спокойно кило риба или друго месо с гарнитура може да стигне поне за едно хранене на цяло семейство. Ако е само риба, няма да стане, разбира се.

П.п.  От кое Джъмбо е капсулата? Вкъщи сме с Долче Густо.

# 264
  • Варна
Оф, у нас лещата / и боб / мъжете я ядат с някакви суджуци и т н.. и не излиза 1-2 лв пак тази вечеря ..Със салата и сиренце съм само аз. Абе всеки си знае как и колко, но е факт че хората ядат различни количества. Та освен качеството и количеството има значение.
Кафе не меля, с автомат сме, но взимам лаваца Роса или Крема  най често,  която е от 40 лв нагоре за кг на зърна. На работа съм с долче густо.

# 265
Мъж може и да изяде повече от мен, но аз като жена къде се очаква да побера два или три пъти повече, не знам. 400 грама сьомга са над 800 калории, а аз през деня все пак закусвам, хапвам ядки и омитам поне 400 грама плодове и зеленчуци. Мисля да се придържам към стандартния порцион от 200 грама риба. Grinning

# 266
От Джъмбо на бул. България е капсулата, пише си на кутийката, че е за DG. Не прави каймак обаче, в сравнение с ръчката; почва да тече доста по-бързо, отколкото капсулата. Нормално, предвид че дупката е заложена предварително и няма работа за иглата Joy

И аз нямам проблем да ям едно и също, докато свърши. Целогодишно мога да живея на сарми и свинско с кисело зеле, ако има кой да ми ги готви. И на кафе де Joy

# 267
Когато съм на режим, с 200гр пилешко или риба за порция, изяждам огромна купа със салата. Иначе си оставам гладна. Мъжа ми няма как да се наяде с 200гр от каквото и да е. Аз пък обичам леща, рядко готвя, но нямам проблем и два дни леща да ям.
Преди и аз купувах капсули, но започна много да ме били корема от тях. Сега Пия Нес крема, но се оглеждам за някоя хубава машина за кафе да си взема.

# 268
  • София
Виждам, че сте коментирали грамажите, които посочих. Официалната порция е 150, на някои места и 125г сьомга. Тя си е бая тежка риба. Аз с 200 гр плюс гарнитура се наяждам чудесно. Написала съм "аз лично" в единствено число, тъй като имаме различни предпочитания и тази сметка с едното кило важи само за мен.

Понеже пак аз коментирах спагетите в миналата тема - да, ядем ги на 3 пъти. Аз, ако трябва да си направя сама порция, ми стигат около 50-60 гр суха паста.
500 гр. спагети ги правя с около кило кайма, литър пасата, а на порциите отгоре ръся някакво сирене.
Т.е. ядем по около 170гр суха паста на ядене, изобщо не мисля, че е малко, получава се една малка тенджера, като набъбне и се прибави всичкото болонезе.

# 269
И аз съм с машина с капсули, но купувам само на промоция по 2-3 кутии, да изкарат до следващата промоция.

Общи условия

Активация на акаунт