Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 536
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Дидка, има и по-зле. При нас даже няма насрочена. Аз няма и да отида де, та никак не ме вълнува.

# 106
  • София
Дидка, има и по-зле. При нас даже няма насрочена. Аз няма и да отида де, та никак не ме вълнува.
И аз няма да ходя, защото имам билет за "Чамкория", купен преди 2 месеца. Simple Smile
Таткото ще го пратя на РД на малкия, защото на седмокласничката в класа имам групичка близки майки, те ще ми предадат кво-що. Той както винаги нищо няма да запомни и разбере.

# 107
  • Някъде по Дунава
Добре, вашите деца какво правят на електроните устройства?
На телефона гледа тик ток или говори по вайбър с приятели. Не стига, че навън са заедно, а и у нас с часове си говорят.
На компютъра играе игри или гледа дълги клипове за оцеляване, риболов и отглеждане на животни в аквариуми, басейни и под. От тук се запали по риболова и ходи редовно с приятели, мм или свекъра.
Иначе много играе сега през лятото. С очила е  от година и половина и вече увеличи диоптъра.

# 108
Оф, да се оплача, че рекламата,че вече няма да се ходи до джипи за талоните,  се оказва поредната лъжа. И в двете различни училища на дъщерите ми искат физически талони на ръка, тъй като нямат медицинско лице в училище. Същото е и поне за още едно училище, което знам. Това да се вярва на глупостите ,които говорят , е винаги лоша идея. Иначе мина родителската , попълвахме декларация, че държавата е направила необходимото да е лека раницата (хахахаха), и ние се задължаваме да в олекотим, като по възможност купим някаква по-лека и малка. Такива тъпни. Ще имаме клуб по математика за подготовка на НВо, и веднъж седмично вместо музика ще имаме бел също за подготовка. Нищо не знаят за новия формат. Пълно затъмнение.

# 109
От нашите родителски досега не съм видяла полза. Обсъждат поведението на момчетата, как класният не може да се справи с тях. Ами, ние сме с дъщеря, защо да ми губят час и половина да слушам за чужди проблемни деца? По учебния материал нищо, персонално нищо. Не знам защо ги правят тези родителски срещи.

# 110
  • София
И ние имахме тази декларация за олекотената раница, но на практика как ще се случи не разбрахме. Дано кажат на децата да не мъкнат учебниците, във всяка стая има мултимедия, могат да ги пускат там.

# 111
  • Бургас
Аз това с електронните талони го разбрах ,че пак ще се ходи до ЛЛ ,но информацията ще се подава по ел.път. Нали правят някакви измервания...кг,ръст,глава, гърди и още нещо пишеха там.

# 112
Месечинка, не се притеснявай, понякога младите учители са по-нахъсани и успяват повече да достигнат до децата. Аз имам лош опит с титуляр и много хвален учител. Пое децата в първи клас и бях много доволна, че е тя. Помислих е детенцето с късмет. Какво излезе на практика може преди години да е била супер, но вече я интересуват само парите. Децата, които ходят при нея на занималня са галеници и ги настройва срещу другите деца. Пред децата говореше срещу по-слаби те ученици. Краен резултат клас разделен на хиляда групички и постоянно има конфликти. С тези проблеми не успя да се справи и прекрасния класен, който ги пое в 5 клас. Проблемите се задълбочиха и с особената възраст и с приема на деца с лошо поведение. В същото време, начален курс, едната паралелка ги пое млада учителка и успя да сплотим клас, с родителите се разбира, там няма скъпи подаръци, никой нищо не изисква от тях. Нейният клас се оказа на първо място след НВО в четвърти клас. Децата бяха отлично подготвени, което донесе ярост в нашата прехвалена класна. На тържеството за края на учебната година се държеше отвратително. Моето, за да я успокои ѝ каза ," Госпожа, аз имам две шестици!", а тя се сопна "Да, ама не са пълни!. Сега вече не помня, но без допълнителни уроци и никакъв натиск имаше 93 и 95 или нещо подобно, но над 90. Така че младият учител може и да се окаже добър вариант не се настройвай предварително.

Дидка-бандитка, при нас също - учебници вторник, сряда ще се почива, не знам какво ще правят, програма няма, РС другата седмица. Аз не се впрягам. Предпочитам началото на тази година да започне лежерно и постепенно да забързват темпото. Ще се опитам да съхраня психиката на детето. Обяснили сме ѝ, че ако иска конкретното училище трябва да положи усилия, иначе все някъде ще учи.

# 113
Чета ви за домашните от училище и се изумявам Grinning Успяват ли децата да го напишат? Нашите от училище нищо нямат освен списък с препоръчителна литература.
Месечинка, и моята е в клас и положението е същото - явно е стеоретип на всички директори Smiley При нас хубавото е, че са с най-малко деца, но пък има 2-3 буйни за десетина. Ние по Биология пък извадихме късмет с един такъв юноша бледен. Направо разцъфнаха тези деца и заобичаха предмета.
Сега се върнах да ви прочета и да се включа по темите.
Първо да оздравяват болните деца и майки!
Относно устройствата - моята играе повече от брат си! Телефонът се ползва за инстаграм, клипчета и т.н. Творчеството е все още старомодно Smiley Между другото ми е поръчала да й накупувам диамантени картини, картини по номера, защото много й помагали да не се стресира Rolling Eyes
Най-важното тази година поне за мен ще е да издържи психически. Така, че мисля да давам свобода от уроци, когато усетя, че има нужда и да я водя по почивки/екскурзии всяка възможност. От края на януари приключва със заниманията в събота и ще ходим в планината. Повтарям мантрата, че няма големи пропуски, учи редовно, полага допълнително усилия и няма как да не се получат нещата на края. Факт е, че баткото не можа да спи добре преди първото НВО и резултата му на БЕЛ (по-слабия предмет) беше най-ниските точки, които някога съм виждала от него.

# 114
  • София
И нашата родителска среща мина. Това щяло да е първата и последната родителска среща за тази учебна година. Ще ни викали индивидуално вече. Rolling Eyes

# 115
И аз, мисля че индивидуалната е по-добър вариант. Има ли нужда, викат те и обсъждат конкретно твоето дете, а не да говорят някакви общи глупости. Всичко останало могат да ни го изпратят електронно.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 11:20 от gigi-gagi

# 116
  • София
Благодаря за новата тема! Докато видя сте изписали много ...
Наборката взе учебниците в сряда и ги дадохме за машинно подвързване. Имаме насрочена родителска среща за 16.09, на която щели да минават всички учители. Имаме и временна програма вече - всеки ден по 7 часа.

# 117
  • пустинята Гоби
100 задачи за лятото не са много, задачите не са трудни. Моят син решава и други, които аз му давах. И пак ще кажа - решава, защото допуска много грешки на аритметични задачи. Аз съм на ти с математиката и няма как да го оставя елементарни неща да греши. Мрънка, но знае, че изборът съм аз или курс. Предпочита мен. И аз предпочитам да следя как се справя, а не май месец да разбера, че не знае основни неща (опит с НВО 4 клас).

Не се знае кога ще е родителската ни среща, доста дразнещо, предвид че явно може да е и преди 15 септември. Иначе пари за помагала вече дадохме 120 лева. Аз съм много против допълнителните учебни материали, защото моят седмокласник тежи 36 килограма и едвам си мъкне раницата (добре че качи някое кило, беше 31 в 6 клас). Няма да казвам какво ми иде са направя с гланцираните учебници голям формат по главата на министъра на образованието. Иначе реформи правим, телефони забраняваме, променяме матури, но за здравето на подрастващите - мисъл нулева.

# 118
Аз за родителска среща не се и надявам да ни кажат скоро. Те още школото не са оправили и си седи на 6ти клас.. Ни програма, ни помагала, ни нищо.. Ама за 2 години им свикнах с тоталната липса на организация.

А за раниците ми е болна тема. Моята дъщеря нали е със сколиоза и е абсолютно противопоказно да носи тежко. Миналата година я карах да държи всички учебници в училище, а вкъщи да учи от електронните. Аз дори не разбирам защо са им тези учебници в училище, като си имат мултимедия и могат всички да гледат от проектора.
Но дори и когато не носи учебници като сложи всички тетрадки, учебни тетрадки, сборници, помагала и раницата пак става супер тежка.

А за домашната за лятото - нашите тази година имаха само 30 задачи по математика, та ѝ дадох още 700, че да не губи форма. Реши ги и не е като да се е претоварила - в началото по 1-2 тестчета на седмица, след това по 1 на ден.
По БЕЛ нямаха домашна, освен произведенията, та и там ѝ дадох 2 помагала да решава, та да не губи форма. Но пък сега на преговорите в училище е пушка.

# 119
И ние нямаме още насрочена родителска среща. Очакването ми е , че всички учители ще минат да се представят ( те повечето си ги продължават от миналата година)

Лятото и ние решавахме по мат и аз/баща и можем да и помагаме. Няма да ходи на уроци там, само по Бел.

За бележката от личния лекар- тя хем информацията ще стига до училищните фелшери по служебен път, хем за тази година не са готови.

Успех на всички седмокласници! Да им е спокойна и успешна годината:)

Общи условия

Активация на акаунт