Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 628
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Имаме нова учителка по БЕЛ. Изключително амбициозна и с желание да правят всичко, което е необходимо - тези, преразкази, тестове. Това звучи страхотно, но и нашите миналата година не успяха да вземат всички произведения и не направиха нито един преразкаш или теза, надвам се тази година да им стигне времето за всичко.

# 241
  • София
Учат си днес и то усилено. Две страници домашна по химия имал, ще я погледна довечера. Още не съм успяла да му разгледам учебниците.
Много е впечатлен от г-жата по Физика. Учител на средна възраст, и пред нас, и пред децата се е представила много добре. Изискваща, но усвоила съвременни способи за привличане и задържане на вниманието. Зарадвах се много, защото оценката по ФА ще влиза в балообразуването.
По химия г-жата е една девойка, кинта и петдесет, току що завършила. Много ги е изюркала днес, ще видим.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 16:18 от sofyia

# 242
  • Пловдив
Празникът на нашия град е на Цветница, така че нямаме келепир. 😃
Нашия на 6 септември,та и ние като вас.😃

# 243
Моите и двамата си учат нормално днес, така че няма драми. Явно не са и разбрали, че някои не учат Satisfied Иначе госпожицата е 4 дни с по 7 часа и във вторник с 6. За храненето - основно вкъщи закусва и обядва, но ние и поради тази причина избрахме училището, безобразно близко е до вкъщи. За парите - гледам да имат винаги 10-20 лв в брой в портомнето и останалото в Револют, като парите в брой се харчат само по изключение.Като намалее сумата - превеждаме, но се вижда кога и колко е харчено и се опитваме да има някаква отчетност. Родителската ни среща е на 24ти, така че тогава ще видя евентуално новите преподаватели. В нашето училище решили в седми клас да ги карат да си оставят учебниците.... Точно в годината, когато ще им трябват и в къщи, и в школите (при нас искат освен христоматията и литературата да се носи). На всичко отгоре тяхната класна стая се ползва от групата по английски на външна школа и миналата година имаше проблеми с изчезнали и повредени неща. Иначе с допълнителните занимания засега вървят добре нещата - допадна й групата по математика и е доволна, че се е справяла добре на преговора и нямала нито една грешка. Дано да продължи със същия ентусиазъм.

# 244
И при моя човек са 4 дни по 7 и веднъж 6 часа. Подхванали са ги с входни още отсега, чете и мрънка как можело да помни всичко от 6 клас по разказвателните.
За джобните - когато и колкото поиска. Супер пестелив е и никога не е прекалявал. Два от дните през седмицата се храни в заведение наобяд и там му трябват минимум по 15 лв, но това е и основното му харчене, така че въобще не го мисля. Да има 15-20 лв в себе си, а каквото не достига, давам.

# 245
  • пустинята Гоби
В училището на моите деца нямам спомен 17 септември да е бил неучебен ден. То и само това остава, след фиаското май месец.

# 246
При нас беше неучебен, но са им дали учебниците. Утре трябва да ги нося за подвързване. Засега само по БЕЛ знам исканите помагала – 4 броя. А и по ТП, но нали си знаем това е най-важният предмет.

# 247
  • София
Ами че важно е ТП как? Нашата миналата година ги беше заплашила с двойки ако не избродират една шевица, щерката бродира на две-три момчета шевицитв една вечер, да оттърват двойките...  FlushedJoy

# 248
  • shumen
Важно е ТП как?
При нас празника на града е на 11.05.Не помня никога тогава да сме почивали.
Аз днес ходих и му взех учебната тетрадка по Математика.По Английски госпожата им е казала,че няма да имат учебна тетрадка.Питали са класната им за шкафчета и им е казала,че не са задължителни и ще даде само на тези,които искат.

# 249
При нас по ТП казаха, че ще имат диктовки по техническо писане 🤣

# 250
Направо живеем в страната на абсурда. Не подценявам никого, а и дъщеря ми харесва творческите задачи по ТП, но вместо да привлечеш децата и да ги научиш на нещо полезно и практично ти ги отблъскваш.

# 251
  • Където морето целува небето...
Моят в 6 клас имаше повече петици по ТП ( шиене и бродиране) и музика (нотни диктовки) отколкото по омразната му история.

# 252
При нас по ТП казаха, че ще имат диктовки по техническо писане 🤣
Аз в 5 или 6 клас беше си купих тетрадки за писане с технически шрифт, никой не ме караше, аз доброволно. Това е унифициран шрифт, с който всички инженери трябваше да пишат в чертежите - тогава нямаше компютри. Просто беше ми писнало всички да ми правят забележки колко грозно пиша, хем аз не разбирах, че е грозно, ама ми беше дошло до гуша.
Най-старателно изписах 10 такива тетрадки с технически шрифт, те имаха първо контури, които да повтаряш, отначало буква по буква, по една-две страници всяка буква, после думи по контури, после пунктири и накрая свободно писане май, не помня точно... нищо общо нямаше с моя почерк, но стиснах зъби и ги изписах тези тетрадки и и, чудо стана! Всички учители взеха да ме хвалят колко красиво пиша - а аз усвоих техническия шрифт тогава и взех да пиша така. И красиво, и четливо, не можеха да ме нахвалят, все едно на машина писано.
И до ден днешен пиша така и даже студентските години и писането на лекции с огромна скорост не можаха да ми развалят почерка. Просто го бях автоматизирал. Сега не знам дали има такива тетрадки, а и кое дете ще седне да се занимава с тях🤣 Синът ми пише като доктор с 20-годишен стаж🤣

# 253
Никога не е имало проблем с предмети като ТП и рисуване, макар и да е твърде непохватен. В редките случаи, когато е имало нещо за домашно, го правим или заедно, или без негово участие. В училище се цени отношението на децата към предмета, а не дали могат да шият, бродират или рисуват.

# 254
Никога не е имало проблем с предмети като ТП и рисуване, макар и да е твърде непохватен. В редките случаи, когато е имало нещо за домашно, го правим или заедно, или без негово участие. В училище се цени отношението на децата към предмета, а не дали могат да шият, бродират или рисуват.
Точно така трябва да бъде.  Но бякои учители смятст, че предметът им е най-важен и не се интересуват дали детето може да пее, да шие,  да рисува. Защото едно може да не прави, но да компенсира с друго по предмета и, ако показва уважение и старание, това трябва да е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт