Природни средства в подкрепа на женското здраве - потърсете съвет от Мирослава Делчева

• 7 611
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,

Моля за препоръка за бързо възстановяване след секцио. Благодаря предварително!

Здравейте, за по-бързо зарастване на раната се препоръчват препаратите Arnica D30 и Staphysagria 30C.

# 46
Здравейте,

Моля за помощ!

Жена на 32 години, 24-дневен цикъл, изследван прогестерон на 21-ви ден: 7.85   nmol/L
Реф. стойности от лабораторията:
Progesteron
Фоликуларна фаза ( 0.18 – 2.84 )
Овулационен пик ( 0.39 – 38.1 )
Лутеална фаза ( 5.82 – 75.9 )
Менопауза ( <0.159 – 0.40)

5-7 дни преди начало на менструция силна раздразнителност, смяна на настроенията, много силно изразено подуване, подпухналост; качване на килограми в последните месеци, при положение, че активно спортувам.

Моля, насочете ме как да се стабилизирам. Все едно съм друг човек и не знам какво да направя. Никога не съм пила лекарства, не съм имала подобен тип проблеми.

# 47
Скрит текст:
Здравейте,

Моля за помощ!

Жена на 32 години, 24-дневен цикъл, изследван прогестерон на 21-ви ден: 7.85   nmol/L
Progesteron

5-7 дни преди начало на менструция силна раздразнителност, смяна на настроенията, много силно изразено подуване, подпухналост; качване на килограми в последните месеци, при положение, че активно спортувам.

Моля, насочете ме как да се стабилизирам. Все едно съм друг човек и не знам какво да направя. Никога не съм пила лекарства, не съм имала подобен тип проблеми.

Здравейте, вижда се, че прогестеронът е нисък, но е хубаво да се видят и другите хормони, и цялото изследване, което сте правили. За нисък прогестерон могат да са полезни билката витекс, масло от вечерна иглика, Progesteronum 5CH. Може да ми изпратите изследванията на mira@miradelcheva.com, за да се види цялата картина, както и дали има придружаващи заболявания.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 11:21 от Рaдост

# 48
Здравейте!
Жена на 39г. съм, с тежка дисплазия на шийката на матката, положителен HPV 16. След електроконизация (LLETZ) и хистология на взетия материал излезе CIN III, но е изрязано до здраво. В момента приемам BioBran, като приемът е изписан за 3 месеца.
Бих искала да подпомогна организма си с хомеопатия. Четох за Thuya Occidentalis, но не знам в каква дозировка и потенция да ги взимам.
Какво друго бихте ми препоръчали Вие?
Благодаря предварително!

# 49
Здравейте!
Жена на 39г. съм, с тежка дисплазия на шийката на матката, положителен HPV 16. След електроконизация (LLETZ) и хистология на взетия материал излезе CIN III, но е изрязано до здраво. В момента приемам BioBran, като приемът е изписан за 3 месеца.
Бих искала да подпомогна организма си с хомеопатия. Четох за Thuya Occidentalis, но не знам в каква дозировка и потенция да ги взимам.
Какво друго бихте ми препоръчали Вие?
Благодаря предварително!

Здравейте, съветът ми е да не си самоназначавате хомеопатия за хронично състояние, както е в случая. Има много хомеопатични лекарства за избор за такъв тип оплаквания. Винаги се избира лекарство за конкретния човек, след обстоен анализ на медицинската история, настоящи оплаквания, стресови фактори, начин на живот, хранене и много други. Може да проучите като добавки гъбата Кориолус (Coriolus versicolor) и NAC.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 10:49 от Рaдост

# 50
Скрит текст:
Здравейте,

Моля за помощ!

Жена на 32 години, 24-дневен цикъл, изследван прогестерон на 21-ви ден: 7.85   nmol/L
Progesteron

Здравейте, вижда се, че прогестеронът е нисък, но е хубаво да се видят и другите хормони, и цялото изследване, което сте правили. За нисък прогестерон могат да са полезни билката витекс, масло от вечерна иглика, Progesteronum 5CH. Може да ми изпратите изследванията на mira@miradelcheva.com, за да се види цялата картина, както и дали има придружаващи заболявания.

Здравейте,

Ето останалите резултати, направени в 4-ти ден от цикъла, нямам придружаващи заболявания:

# 51
Моля за помощ!
Дъщеря ми е на 17 г.
С редовен месечен цикъл.
На 02.12 получи силни болки ниско вдясно, постъпи в спешното с опасения за остър апендицит. Кръвните и показатели бяха завишени. ( левкоцити, гранулоцити, моноцити, понижени лимфоцити).
Хирург отхвърли апендицит, насочи към гинеколог и след ехографско изследване на 05.12 се откри киста с размер 62/56 мм.
На 08.12 цикълът и дойде, получи отново силни болки + повръщане, кръвно 70/40, нямаше температура. Повторихме ехографското изследване -  63/ 52 мм, без излив в малкия таз. Кръвните показатели бяха в норма.
На 11.12 отново АГ я видя на ехограф. Размер - 44/69 мм.
Назначи и лечение с дуфастон ( от 15тия ден на цикъла) и при следващ цикъл Регулон от 4тия ден за 21 дни. След което следва да се види отново размера, ако не е постигнато смаляване - операция.
Назначи и изследване за Ca 125., тепърва ще го правим.
Силно съм притеснена и моля за препоръка на лечение или подкрепа на назначеното от АГ лечение с някое/и от природните средства с които работите...
При проведен преди месеци гинекологичен преглед не са констатирани никакви аномалии.
Детето преживя силен емоционален шок преди няколко дни ( споделям го в търсене на причината за появата на кистата, не знам дали би могло да има връзка).
Благодаря много и се извинявам за дългия и хаотичен текст...

# 52
Скрит текст:
Моля за помощ!
Дъщеря ми е на 17 г.
С редовен месечен цикъл.
На 02.12 получи силни болки ниско вдясно, постъпи в спешното с опасения за остър апендицит. Кръвните и показатели бяха завишени. ( левкоцити, гранулоцити, моноцити, понижени лимфоцити).
Хирург отхвърли апендицит, насочи към гинеколог и след ехографско изследване на 05.12 се откри киста с размер 62/56 мм.
На 08.12 цикълът и дойде, получи отново силни болки + повръщане, кръвно 70/40, нямаше температура. Повторихме ехографското изследване -  63/ 52 мм, без излив в малкия таз. Кръвните показатели бяха в норма.
На 11.12 отново АГ я видя на ехограф. Размер - 44/69 мм.
Назначи и лечение с дуфастон ( от 15тия ден на цикъла) и при следващ цикъл Регулон от 4тия ден за 21 дни. След което следва да се види отново размера, ако не е постигнато смаляване - операция.
Назначи и изследване за Ca 125., тепърва ще го правим.
Силно съм притеснена и моля за препоръка на лечение или подкрепа на назначеното от АГ лечение с някое/и от природните средства с които работите...
При проведен преди месеци гинекологичен преглед не са констатирани никакви аномалии.
Детето преживя силен емоционален шок преди няколко дни ( споделям го в търсене на причината за появата на кистата, не знам дали би могло да има връзка).
Благодаря много и се извинявам за дългия и хаотичен текст...

Здравейте, съветът ми е да се адресира емоционалният шок, който е преживян наскоро. Високите нива на стрес и на стресови хормони могат да повлияят цикъла и да намалят нивата на половите хормони като прогестерона. Също така при отделяне на повече кортизол (хормон на стреса) може да има симптоми на естрогенова доминация - нарушен баланс между естрогени и прогестерон. За балансиране на психо-емоционалното състояние има нужда от по-задълбочена работа и индивидуална консултация.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 10:28 от Рaдост

# 53
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,

Моля за помощ!

Progesteron

Здравейте,

Ето останалите резултати, направени в 4-ти ден от цикъла, нямам придружаващи заболявания:

Здравейте, нужно е да се изследва причината за оплакванията. Дали стресът е повишен, тъй като високият кортизол може да доведе до понижаване на нивата на прогестерона. При интензивни физически тренировки също  се повишават стресовите хормони, повишават се мъжките хормони и намаляват естрогенът и прогестеронът, което може да доведе до промени в месечния цикъл при жените. Хубаво е да се оцени натоварването, хранителният режим дали е балансиран, какви са нивата на стреса.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 10:30 от Рaдост

# 54
Здравейте!
На 49г съм , втори месец съм без цикъл. Имам симптоми като раздразнителност, по някога се събуждам вечер, но не от тях се оплаквам. Имам болки в кръста, по някога в раменете, в мускулите и умора, всичко това се появи в дните когато трябваше да ми дойде през ноември, но не ми дойде. Аз съм много деен човек и ако може да ги няма тези болки и тази умора. Взимам рустоксикодендрон 9СН, сякаш има някакво подобрение, но не зная колко време може да се взима, взимам и омега и магнезий. Ако има нещо друго което бихте ме посъветвсли да взимам, Блалагодаря!

# 55
Здравейте! Какво бихте препоръчали за възпаление на червата? Спряла съм възпалителните храни и напитки, строг режим. Не е доказан засега автоимунен процес.

# 56
Здравейте!
На 49г съм , втори месец съм без цикъл. Имам симптоми като раздразнителност, по някога се събуждам вечер, но не от тях се оплаквам. Имам болки в кръста, по някога в раменете, в мускулите и умора, всичко това се появи в дните когато трябваше да ми дойде през ноември, но не ми дойде. Аз съм много деен човек и ако може да ги няма тези болки и тази умора. Взимам рустоксикодендрон 9СН, сякаш има някакво подобрение, но не зная колко време може да се взима, взимам и омега и магнезий. Ако има нещо друго което бихте ме посъветвсли да взимам, Блалагодаря!

Здравейте, за да се прецени дали Rhus tox. е подходящо лекарство, трябва да се види болките от какво се подобряват и влошават, как са при покой, първоначално раздвижване, продължително движение. Подходяща потенция е 15C с прием за месец-два, дълъг прием на хомеопатия в ниски разреждания може да доведе до развитие на някои симптоми от самото лекарство. Аюрведичните билки като Шатавари, Меносан могат също да са полезни.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 12:27 от Рaдост

# 57
Здравейте! Какво бихте препоръчали за възпаление на червата? Спряла съм възпалителните храни и напитки, строг режим. Не е доказан засега автоимунен процес.

Здравейте, може ли да поясните повече какви са симптомите, каква е диагнозата, каква терапия е назначена?

# 58

Здравейте, може ли да поясните повече какви са симптомите, каква е диагнозата, каква терапия е назначена?
Благодаря! Кашави изхождания, подуване. Калпротектинът вече нормализиран. Имаше съмнения за Крон, но не се потвърдиха и засега режимът е лечението. Пробиотиците не помагат.

# 59
Скрит текст:

Благодаря! Кашави изхождания, подуване. Калпротектинът вече нормализиран. Имаше съмнения за Крон, но не се потвърдиха и засега режимът е лечението. Пробиотиците не помагат.

Здравейте, диетата е важна в случая. По-щадяща храна, варена, на пара. Зеленчукови крем супи и пюрета, сварено месо и риба, да се намалят мазнините и да се избягва пържено. Избягват се храните с влакнини като бобови, зелеви, сушени плодове, пълнозърнести храни. Избягва се газирано, кофеинови напитки, студени храни и напитки, кисели плодове и ферментирали храни.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 19:44 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт