Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 789
  • 503
  •   1
Отговори
# 420
Абе, ясно, че не се включва кой знае колко ни в домакинство, ни я гледане на дете. Кой с бебе и ходещ на работа, има време редовно да излиза по кафета сам, и да  участва пълноценно в гледане на дете и домакинство.

# 421
Звучи сякаш не гледя детето, защото не е избрал той името. Което е нелепо. А темата я налазиха няколко женомразци.

# 422
  • София
Оставете женомразците да си се вземат, пожелайте им щастлив живот и не се занимавайте с тях. И без това планетата ни е пренаселена вече.

# 423
И аз си искам старата свобода
Авторката си иска свободата и се дразни. Как така 50:50, да не са братя? Как този мъж смее да е социален и да разполага с времето си? Той доброволно си е продал душата. Като се върне от работа директно вкъщи и да слугува, а уморената дама от майчинство да си почива. Дори и да няма какво да прави, трябва да е вкъщи и в готовност за команда. В Инстаграм така видяла, че правят всички. В Космополитън пишело, че това правело мъжете щастливи.

# 424
  • София
Защо да слугува? Нима не е негово детето или не живее и той в домакинството?
Нали уж са семейство, а не е на гости или у майка си.
Да се прибере, да си погледа детето, да свърши нещо полезно, да се види с жена си, да идат някъде тримата или двамата, според възможностите.
Или да се сети да погледа детето, че тази жена също да се види с приятелки. Защо той да може да ходи, тя да стои с бебето? Децата не са само на майките си. Защото пък ако са, тогава защо е тоя рев за участие в избора на име?
Иначе защо не си е останал у техните и да не прави дете, а да се прибира да хапне сготвено от мама и да излиза с аверите?

# 425
Защо да слугува? Нима не е негово детето или не живее и той в домакинството?
Нали уж са семейство, а не е на гости или у майка си.
Да се прибере, да си погледа детето, да свърши нещо полезно, да се види с жена си, да идат някъде тримата или двамата, според възможностите.
Или да се сети да погледа детето, че тази жена също да се види с приятелки. Защо той да може да ходи, тя да стои с бебето?

Защото тук по-скоро положението не е тя да излиза, а той да не излиза, което е различно. Един вид, ако аз не излизам, и ти няма да излизаш.
А и май той не иска да прекарва много време с нея, защото явно го изнервя.

# 426
  • София
А защо приоритет му е излизането, а не семейството?
Разбира се, че с малко дете и семейство трябва първо да се включи в ангажиментите, а не да търпи по кафенета.
Защо не излизат заедно, семейно? Те са (уж) семейство, а не свободни хора без ангажименти.
Колко пъти си гледал напълно сам 24/7 бебе? Имаш ли представа какво изисква това, особено с партньор, който идва за малко като на гости и ходи навън да се забавлява в това време?

# 427
И аз си искам старата свобода
Авторката си иска свободата и се дразни. Как този мъж смее да е социален и да разполага с времето си? Той доброволно си е продал душата. Като се върне от работа директно вкъщи и да слугува, а уморената дама от майчинство да си почива. Дори и да няма какво да прави, трябва да е вкъщи и в готовност за команда. В Инстаграм така видяла, че правят всички. В Космополитън пишело, че това правело мъжете щастливи.

Като си родител с бебе/малко дете, не разполагаш наистина с времето ди, ако не клинчиш от родителството за сметка на другия родител. Който има деца, много добре знае, че ако се прибираш към работа към 6, докато хапнеш и си починеш малко, имаш около 1-2 часа да се по занимаваш с бебето и става време за сън на бебето. Нищо, че през нощта ще се събуди, по принцип лягат рано бебетата и малките деца. Ако искаш да си гледаш детето, трябва да се прибереш директно от работа и личното ти време да започне, след като заспи детето. Да не говорим колко често се случва майките да чакат бащата да поеме за час детето, че да могат да се изкъпят дори и да свършат нещо други, което не могат да свършат с малко дете. Те нямат ли право на лично време?

# 428
... В случая за 10 години от баща му никаква помощ, подкрепа или разговор не съм видяла.
Те с този баща даже не разговарят. Има нещо тук. Може синът му да иска нещо да се сближава с него ли, знам ли и аз какво, щом този човек е толкова дистанциран, та не разговарят. Но ако е така, не е това начинът да се сближава с баща си, като се изпокара с жена си.

Мексиканец, братче, ще имаш може би деца един ден и ще видиш какво е. Сега малко теоретично се изказваш. Детето е обща грижа и удоволствие. Един отговорен мъж (моят например) бързаше да се прибере, да види детето, да се включи, да сме заедно в тези хем хубави, хем много трудни моменти. А безотговорният - той си личи от далеч.

# 429
Който има деца, много добре знае, че ако се прибираш към работа към 6, докато хапнеш и си починеш малко

Аз съм съгласен с вас, мненията ви са много адекватни, но това не е случая. Колкото и отговорен да си, човек има нужди, за да не прегори - както тя, така и той.

Цитат
Нон-стоп се караме в нас за битовизми. Той си гледа спокойствието, излиза си когато реши, все кафенца, услуги, приятели..Да, старае се, не мога да кажа, че грам не помага, но приятелите са на първо място.

Просто човекът явно е екстроверт и си почива активно навън, вместо да лежи на дивана вкъщи. Това е проблемът за нея, дразни се, че е социален и не и е под ръка/не може да го контролира. Не че има нужда от него в тези 1-2 часа, докато е на кафе, бар или там каквото. Задържи ли се вкъщи, тя го почва и става скандалът, затова той предпочита да е навън. Поне аз така го разбирам.

# 430
И като се разведе с него той ще поеме работата покрай детето 50:50!

Защото пак приканвам да видите, че "той се старае", той "помага" и избухва, когато тя иска ОЩЕ и ОЩЕ!

Родителите и са наблизо, доколкото става ясно. И свекърва дето и се ще да участва има - значи помощници има.

Тука не става дума някой да е претоварен, а за контрол над другия и пълното му обсебване .. като на мен ми е зле и на него да му е зле. Wink И едновременно с това е едно постоянно дърлене и каране за битовизми като са заено, както тя споменава или се мълчи сърдито!

# 431
  • София
И като се разведе с него той ще поеме работата покрай детето 50:50!

Скрит текст:
Защото пак приканвам да видите, че "той се старае", той "помага" и избухва, когато тя иска ОЩЕ и ОЩЕ!

Родителите и са наблизо, доколкото става ясно. И свекърва дето и се ще да участва има - значи помощници има.

Тука не става дума някой да е претоварен, а за контрол над другия и пълното му обсебване .. като на мен ми е зле и на него да му е зле. Wink И едновременно с това е едно постоянно дърлене и каране за битовизми като са заено, както тя споменава или се мълчи сърдито!
Родител, който "помага" в отглеждането на собственото си дете, няма да поеме задълженията си наравно с другия родител. Но като се разведеш с неуравновесен родител, печелиш повече спокойствие. Което е много важно.
Какво губиш е едната страна на медала. Какво печелиш е другата.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 12:06 от milenaka

# 432
Много хора без работа и личен живот тук философстват
Жената се оплаква, че от година и нещо няма никакъв секс, само скандали и сърдене, вие почнахте домакинската работа 50 на 50 да им делите.

# 433
дано поне някоя която само чете

JoyJoyJoy

# 434
  • София
Много хора без работа и личен живот тук философстват
Жената се оплаква, че от година и нещо няма никакъв секс, само скандали и сърдене, вие почнахте домакинската работа 50 на 50 да им делите.
Е, то няма връзка между двете.

Общи условия

Активация на акаунт