Разпитване за професии и тн от персонала в ДГ

• 3 213
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Адвокат или психолог и да няма готов уклончив отговор и да пита тук? Не.
От ИТ специалист какви толкова услуги могат да искат другите майки?
Но всъщност, стана ми интересно. Не толкова какво работи неизвестна съфорумка, ами представители на коя професия се смятат за толкова търсени или интересни.
Амии, ММ се занимава с електроника, и като хоби ремонтира коли. И по двете линии го търсят понякога познати...
Авторката на поста, може да я страх, че ще я молят безплатно да преинсталира някоя операционна система?
Или да запише музика на диск на някого?

# 61
Хаха, изчетох всички коментари........................  Ами няма да ми е готино да ме търсят за 2-3 безплатни въпроса. .........................Нещо такова е моята ситуация.

Любопитно е как работите с хора , а сте така отрицателно настроена към тях Simple Smile
Сигурно е изтощително да живеете с усещането, че всички ви дебнат за безплатна услуга.
А дали не влагате повече драматичност, отколкото ситуацията реално предполага?

Уверявам ви, че хората обикновено са доста по-заети със себе си, отколкото с нашите професии.

За да затвърдите мистерията около себе си, им кажете великолепното клише " Ако ви отговоря какво работя, ще трябва да ви убия". Гарантирам ви,че всипки потенциални използвачи нито ще ви досаждат, нито ще посмеят да се държат отмъстително с детето ви.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 23:19 от Serendipity*

# 62
  • До хладилника, който обичам
Оф, голяма мистерия, голямо криене какво работи анонимен профил в суперголям форум. Вярно доста си се вторачила в себе си и в тормозещите те за услуга, щом даже зад безличен профил смяташ за нужно и важно да се криеш. На стотиците непознати във форума общо взето не им пука какво работиш ти, аз, или те.
Щеше да е значително по-лесно да ти се помогне, ако можеше да се преодолееш и да кажеш какво точно работиш, защото човек може удобно да го навърже с близка, но безполезна професия.
Казваш, примерно, "офис сътрудник", демек секретарка, ако все пак работиш в офис и това е, умрял някой да търси услуги от редова секретарка.

# 63
Аз по-скоро залагам на някаква глупост, от рода на консултант по сън, астролог или нещо от този род безполезни неща, които са дъвка за съвременните майки. Щом те са таргетната група, от която се очаква да досаждат.
Аз не мога да се сетя за причина да не се опиташ да си създадеш клиенти, вместо да се пазиш от такива. Въпрос на подход и наистина не ми идва наум защо ще се пазиш от реклама, ако толкова се възприемаш за незаменим кадър. От всяко запознанство може да извлечеш полза, ако имаш собствен бизнес и ставаш за това.

# 64
  • Beyond the stars
Сега в училището се представих с образованието и че съм държавен служител. Смятам, че е напълно достатъчно.
В тази тема драмата и параноята идва твърде в повече. Имам бегла представа, с какво се занимаваха родители от групата в детската градина покрай сбирки и рожденни дни, и то по-скоро като сфера на работа. Нито ме интересува, нито бих търсила безплатни услуги.
И аз съм по-скоро интроверт, но вашето вече е с параноичен елемент, щом и в анононимен форум не желаете да споделите.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 23:11 от Вълшебство

# 65
  • Пловдив
Не мога да си представя адвокат да пусне подобна тема.
Нито адвокат, нито коя да е друга свободна професия. Нормално е на тях да им трябват нови клиенти, а не да ги отблъскват - те това работят. Който не е за тях, ще го отпратят. Разбира се, услугата е срещу пари, но те хората предлагали да си платят.
Аз си представих лекарка или служителка в трудно достъпна болница, служителка в администрация, в която много хора се натискат да попаднат и да си решават проблемите, такива неща. Евентуално водопроводчик, че за тях се чака. Wink Но може и да съм много далеч.
И на мен ми стана много интересно каква е тайната професия, де. Ако съм на другите мами, от любопитство ще упорствам да разузная. Wink

# 66
  • Beyond the stars
Лекари/болнични служители не работят home office. Както и огромната част от администрацията.
Изключването на голям кръг потенциални клиенти елиминира свободни професии.
Та не мога да си представя що е то Bowtie
Че пък да е чак толкова търсено, че да е тайна с гриф строго секретно.

# 67
  • Пловдив
Да, аз почнах отзад и не съм видяла за хоум офиса. Макар че служители може да има частично хоум офис.
Мистерия. Wink

# 68
Нищо специално не е.
Търсеше си аудитория.

# 69
Нищо ИТ няма в авторката .. това е най-лесно за обобщение и никой няма да я разбере какво точно прави.
Аз залагам на маникюристка с домашен "салон" в гаража... И сакън някоя майка да не поиска да й оправи някой счупен нокът безплатно 😁

# 70
Тези страхове кой какво работи за центъра на провинцията  - София ли се отнася?!

Моя мъж се познава с директора на детската градина много отдавна  и едва наскоро научи, че има друга основна професия.  По случайност в градината се налага спешно отстраняване на авария, започва се търсене, няма кой да се наеме и чрез странични хора стига до него.
В ден неделя отидоха екип, свършиха всичко, доволни от заведението,  никой друг не е разбрал, освен  управата в градината.

Случва се децата да ги взимаме по партизански дрехи в бързането, нито дължим обяснение някому, нито ни пука

# 71
  • София
Нека си питат. Казала съм (даже имаме бланки и там съм писала) и къде работя и какво работя, все пак таен агент не съм. Според мен ги искат ако нещо не мога да се свържат с майката и бащата, примерно да звъннат във фирмата, знам ли...

# 72
Pitamvi, влизам Ви в положение. Наистина има хора, които от дума и намек не разбират.
Измислям си професия - "диетолог". По цял ден това работиш, съветваш, изготвяш режими и тнт. Когато отидеш на детската площадка те зариват с въпроси тип "Я кажи как да се храня при липса на витамин Д!", или "Ще ми изготвиш ли една диета спрямо възрастта, годините, активността и тнт, ама нали сме познати и на теб не ти пречи, да ми го направиш за без пари!". Нещо такова ли?

В такъв случай, не е нелюбезно да отвърнеш: "По цял ден това работя, извинявай, но в свободното ми време не искам и да чуя за работа."
Ако все пак се продължи с комемтара "Ама, ако трябва ще си платя", допълваш: "Часовете са ми заети за Х време напред" или "Вече имам бройка клиенти и ми е непосилно да приема повече", или "За да ти свърша услугата качествено, както на мен ми харесва и както работя, трябва да те взема като клиент, а сега нямам такова свободно време. Препоръчвам ти колежката Петрова."

Аз съм свикнала да отказвам и режа, но не го правя със злоба, навярно затова не ми се сърдят хората по принцип.
Да не би Вашия нрав и изказ да кара хората да се засягат. Направи впечатление тона, с който се обърнахте към една от жените тук. (Тип: "от такива като Вас бягам". Е, това за мен лично, се възприема за грубо).
Успех, кажете какво сте решили! Но все пак, не се терзайте с прикриване на професии, детето да се чудите дали ще Ви издаде. Живейте си спокойно, но просто с една ясна, но все пак учтиво поставена граница.

# 73
аз казах, че ръководя екип от 15 човека - меринджей. и до там - истина е,но без детайли.

Общи условия

Активация на акаунт