Подготовка за малкия човек - тема 30

• 6 551
  • 160
  •   1
Отговори
# 15
Нашето дете спи на икейски матрак. Добре и като цена, и като качество.

# 16
Лорели мисля са и двата.

И двата ни матрака са по 70-80в..макс 100, не помня..и двата са твърди, по-твърди, ако има би било..все едно на пода да го оставя да спи Grinning Със сигурност не е задължително да е 300лв.
а марка помните ли?

# 17
В толкова много случаи още от самото начало бебето спи в леглото на родителите, че често техните матрачета остават неизползвани, без значение от 50 или 250лв.

# 18
Все още не е спал в нашето легло и не мисля скоро да спи. За мен е опасно, а и освен това е по-добре и за бебчето да си има своето легълце, в което да се чувства комфортно и сигурно и да може да спинка и само. Представям си, че ако го научим да спи с нас, ще е голям проблем да спи сам, какво остава и в отделна стая по-натам.

# 19
Разбира се, че е по-добре да има легло и да спи в него. Чудесно, че при вас работи. При много мои близки не ставаше и в един момент предпочетоха съня и спокойствието.

# 20
О, да, може би би било по-лесно да спи в нашето легло сега, вместо да го приспивам по 20-30мин някой път на ръце. Не го лишавам от гушкане и люшкане със сигурност, но предпочитам сега да ни е трудно, отколкото след годинка или две да свиква да спи сам. Може би така си мисля, защото си спомням аз какъв ужас преживявах като малка когато бях сама и лампата не беше светната. Рев и кошмари. И  все още имам страх от тъмното и ако съм сама в някои моменти Grinning   И постепенно се надявам да свикне сам да заспива, сега само едната дрямка заспива без проблем самичък. Може и аз да бъркам някъде де, нямам идея, ще разберем хах

# 21
InYan238, по същия начин процедирах и аз, много ми беше важно детето да не свикне в нашето легло. С времето определено става по-лесно, струва си стискането на зъби. 🙂 Сега имам дете, което си заспива съвсем само за под 5 минути в кошарата, без дори да се налага да съм в стаята.

# 22
Здравейте! В търсене съм на стол на хранене. Какво трябва да гледам като характеристики при избора на такова?

# 23
Здравейте! В търсене съм на стол на хранене. Какво трябва да гледам като характеристики при избора на такова?
И аз търся. Според мен трябва да е с няколко положения на седалката, аз искам и да е с колелца. По принцип на стола се сяда да се яде и не трябва да е нещо кой знае какво. Икейските са най-лесни за чистене, особено ако се захранва по ЗВБ,но всеки си решава. Аз искам да е по -хубавичък.

# 24
Ние взехме Трип Трап и е страхотен. Две години го ползваме. Но за по-бюджетен бих избрала икейски + допълнителната опора за крака.
При бабата и дядото има нвкакъв на Лорели и не ми харесва - има много гънки и е труден за чистене, табличката е твърде висока за бебе на 6 месеца.

# 25
Нашият видяхме у приятели и много ни хареса, Pegg Perego Papa Follow me. Намален е често от 380 на 260 лв. Доста е висок с мисля 5 нива на височина, има и няколко позиции на облегалката до почти легнало положение. С малко трансформация от моя страна сложих вътре бебче на 20тина дни да си спинка при мен в кухнята докато си шетам и хапвам, че не искаше да стои само в креватчето си. Колелцата са супер маневрени и го разхождам из целия апартамент. Материята е някаква патентована тяхна, която е дишаща и не задържа петна. Масичката за хранене лесно се сваля, има и допълнително покритие, което е подходящо за съдомиялна , а отгоре на това е италианско а не китайско производство и си е с гаранция. Много съм доволна.🤗

# 26
Ние сме с Kinderkraft Enock, който е бюджетен вариант на Tripp Trapp-a. В немския Амазон пък е още по-евтин. Беше ни супер удобен докато сина ми не проходи и реши, че всяко хранене ще се случва само на крак, та сега се храни качен на монтесори кулата. 😵‍💫

# 27
Столчето за храна не бива да се ползва за сън, особено пък за новородено. Това е опасно, тежката глава в сравнение с тялото на бебето и липсата на контрол на главата означава, че лесно може главата да клюмне напред и бебето да се задуши съвсем тихо и без изобщо да се разбере. Моля, не слагайте бебета да спят в столчета, люлки и прочее, новородени на 20 дни пък съвсем

# 28
То става доста по легнало от кошницата сайбекс за кола за новородено, в което също спи докато пътуваме. А и е под моя надзор. Разбира се не е за постоянна употреба, но спасява положение когат бебчо иска постоянно да е на ръце а имаш и домакински задачи или нужда да хапнеш. Също когато има гости си лежи до нас. 🤗

# 29
Не е под постоянно наблюдение, ако майката шета и хапва...

Ако бебчето иска да е постоянно на ръце - слинг или раница

Общи условия

Активация на акаунт