Бориса или Борислава

• 1 546
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Само успех ще пожелая.

# 16
Бориса ми харесва повече. Борислава е тривиално.
Анастасия изобщо не ми допада, въобще Атанас/Атанаска/Анастасия, не.

# 17
Бориса ми харесва повече. Борислава е тривиално.
Анастасия изобщо не ми допада, въобще Атанас/Атанаска/Анастасия, не.
При Анастасия ударението е на И, а не както е при мъжкия вариант.

# 18
Никак, ама никак не ми харесва Бориса, твърде грубо и остро ми звучи за жена. Съжалявам за крайните думи; знам, че името набира популярност в последните години, но за мен е непонятно защо и не очаквам да се запази тенденцията. Борислава звучи по-приятно, макар да не съм фен на -слава.
Боряна е моето предложение, което да е най-близо до Борис и Борислав.

# 19
  • Банско
Гласувяах за Бориса, но по-принцип и трите не ми харесват. Има ги доста и затова по-редките са по-хубави.

# 20
  • на последния етаж
Анастасия.
Не харесвам измислените женски имена, производни на мъжки - Бориса, Калояна...

# 21
Проблема на Виктория е че всяко второ момиче се кръщава така, последните 10 години. Толкова ли няма други хубави имена! Втръснало ми е от Виктории, Дарии, Мартиновци, Раи....
Може да и старо, немодерно, но Божидара (Теодора), Дарина са хубави за едно искана детенце.

# 22
Бориса ми звучи по-грубо от Борислава.  Понеже се замисляш  и за значенето-- в единия случай е някаква 'борба', прославяне на 'борбата', а в другия - 'победител/ка'. Следователно, избери производните на Виктор.
В един род, ако има нужда от някое име, то си идва. В случая съпръгът ти е кръстен на баща си, ако е имало нещо да се довършва, той ще го довърши. Защо и детето трябва? Аз бих предложила да му дадеш друго име, не от поредицата Борисовци и Бориславци. Идеи: Благовест, Богдан, Лазар.
Във вашия род не се ли търси някакво име също? Нещо си се фокусирала само в рода на мъжа? Бабата как се казва?

# 23
И на мен Боряна ми харесва повече от Борислава и Бориса.

Пожелавам ви успех! Името ще го измислите впоследствие.

# 24
Аз каквато съм суеверна, не бих си помислила за име толкова рано. Дори дрешки, чаршафчета всичко купих буквално седмица преди термина 😀

# 25
Жената си каза какво търси.
Сега вашия род, та бабата.

# 26
  • Down south
Анастасия. Нежно и красиво.
Бориса звучи ужасно тромаво, а Борислава е грубо.

Успех Hug

# 27
Като мъжко име Борис и Борислав ми харесват много, но женските варианти са ми ужасни. Боряна ми харесва повече, а също и Борил (ако искате леко да избягате от повторението). Анастасия и Виктория са хубави имена. Не вярвам в днешно време някой да вика на Анастасия Сийка. Имах съученичка с майка рускиня и на галено беше Настя. Имах и колежка Анастасия, на нея й викахме Ани, Стаси или Стейси.

# 28
Анастасия ми харесва много. Бориса и Борислава като женски имена не ми харесват.

# 29
  • Варна
Аз гласувах за Анастасия, красиво е. Бориса ми идва грубо, а Борислава изобщо не ми харесва както и повечето съставни имена. Единственото такова, което харесвам е Белослава, може да ви хареса евентуално вместо Борислава. На галено Бела например /означава красива/.
Виктор и Виктория харесвам, моят син е Виктор по няколко причини, реално си дойде и с името, защото имаше проблем с бременността и е късметлия, че е жив за наше щастие. По повод това, че са масови имена, да донякъде е така. Обаче ние сме в голям град и двете ми деца уж са с масови имена, но в градината, в училище няма друг в същия клас с това име. Но и да има, не е толкова важно поне за мен.

Общи условия

Активация на акаунт