Име за момче производно на Атанас

• 925
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
На мен името Атанас не ми харесва. Звучи ми остаряло и не бих го ползвала. Производно име няма, така че или нещо неотрално, или само с първата буква. И аз бих попитала дядото за идея.

# 31
На мен името Атанас не ми харесва. Звучи ми остаряло и не бих го ползвала. Производно име няма, така че или нещо неотрално, или само с първата буква. И аз бих попитала дядото за идея.

Ще го обмисля,  но предполагам, че дядото ще каже както решите ... Накрая ще е на момента или както го реша, или просто с буквата А

# 32
А съпругът ти харесва ли името?

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 09:51 от Monza

# 33
А съпруга ти харесва ли името?
В случая ми казва, че не трябва да се чувствам длъжна да е кръстено на някой, детето е наше.
Първия ни син е с буквата на свекър ми (но не цялото име), така че сега казва както аз реша.

# 34
Тогава освен да си харесате хубаво име с А и така…

# 35
Атанас е хубаво име и все страхотни мъже, които познавам го носят Simple Smile

Ако не искате дословно, то трябва да изберете име с буква А, но това няма нищо общо с именуването на близък.
Моето мнение е дословно да кръстите Атанас  - и прекрасно значение, и хубаво име..

# 36
Чувала съм Атон.

# 37
Андрей, Антон, Андриан, Адриан.

# 38
Аз съм чувала Атила, но не ми е на сърце.

# 39
Аз бих избрала друго име с А, щом и първото дете е само с буквата на свекъра. Така и двете деца ще носят имена с буквите на дядовците си, без имената да съвпадат.

Харесвам името Аспарух. Има букви от Атанас.

# 40
Познавам дете с името Атлас.
Но Атанас е красиво име и не бих го сменяла, ако държах да е кръстено на човек с това име.

# 41
На мен лично Атанас много ми харесва, има хубаво галено. Ако имах момче, щеше да ми е сред топ 3

Общи условия

Активация на акаунт